Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takasobieja.

Grzybica Pochwy a Sex..

Polecane posty

antybiotyki sa stosowane tylko w przypadku bakterii. grzybow nie wylecza ale za to moga doszczetnie zniszczyc naturalna flore bakteryjna pochwy i nasilic objawy grzybicy, czesto tez utrudniaja jej wyleczenie. ja tez bralam Amoksiklav ale to dlatego ze znaleziono u mnie bakterie Streptococcus agalactiae. wyleczylam sie. nie mialam po tym leku objawow grzybicy. nie znaczy to jednak ze problem grzybicy jest mi calkiem obcy... niestety tez mialam to dziadostwo:( objawy byly takie: serowate uplawy bialego,czasem kremowego koloru oraz lekkie podraznienie blon sluzowych pochwy ktore czulam tylko podczas stosunku (jako nieprzyjemne uczucie suchosci, czasem nawet lekki bol) i wtedy kiedy sperma dostala sie do srodka - po prostu mnie pieklo, ale tylko wtedy, na codzien nie. stosowalam: * Flumycon 200mg doustnie raz w tygodniu przez kres 5tygodni *Clotrimazolum - globulki dopochwowe- chyba przez 6czy 7dni *Clotrimazolum - masc 1% 2-3 razy dziennie (zewnetrznie) przez miesiac *Tantum rosa - saszetke rozpuszczalam w wodzie i przecieralam na zewnatrz wacikeim, nie robilam irygacji *Lactacyd - plyn ginekologiczny do podmywania sie (na codzien kiedy nic mi nie dolega stosuje Lactacyd-emulsje) *Lacibios femina - doustne kapsulki pomagajace odbudowac naturalna flore bakteryjna, ale stosowalam je po skonczniu globulek dopochwowych i w te dni kiedy nie bralam doustnie Flumyconu czyli 6dni w tygodniu, potem sam Flumycon i znow codziennie Lacibios moj facet nie mial zadnych objawow ale zostal zmuszony do stosowania: *Flumycon 200mg 1tabletka na tydzien przez okres 3tygodni *Clotrimazolum - masc 1% do smarowania zewnetrznie przez 2tygodnie bo dluzej nie chcial;) *plyn do higieny intymnej dla mezczyzn Oceanic AA - ale on go stosuje od zawsze bo lagodzi podraznienia i ladnie pachnie a kosztuje chyba 13zl (tylko w aptekach) troche sie rozpisalam ale w kazdym razie takie leczenie mi pomoglo. nie unikalismy seksu mimo ze bylo to wskazane (oczywiscie nie liczac dni w ktore bralam leki dopochwowe, to chyba logiczne ze wtedy trzeba bylo sie powstrzymac). jeszcze przez jakis czas czulam suchosc w pochwie podczas stosunku ale na to pomaga lubrykant albo zwykla slina:) innych objawow brak a minelo juz 9miesiecy. sluz natychmiast po skonczeniu kuracji dopochwowej zrobil sie sliski, przezroczysty i bez zadnych grudek ale bylo go troche za malo:) zycze powodzenia w leczeniu:) tylko ze niestety to cholerstwo lubi nawracac. czytalam tez o wkladaniu zabku czosnku do pochwy i jestem swiecie przekonana ze gdyby leki mi nie pomogly to nawet czosnek sklonna bym byla wyprobowac:)pozdrawiam:D

Gość moja żonka
nieraz miała to świństwo. Zwykle dawało się sprawnie wyleczyć, ale zawsze ja też dostawałem leki. Nie pamiętem jakie, zresztą nie zamierzam zastępować lekarzy. Co do przyczyn, to mniej więcej wiadomo: kobiety myją się dużo częściej niż ich babcie, więc tracą naturalne bakterie, które chronią przed grzybami. Dodatkowo każde użycie antybiotyków ma podobny skutek. Coś za coś trudno zrezygnować z higieny i leków :-( I druga metoda na profilaktykę, prosta, ale niestety dla wielu kobiet temat tabu: noszeie szczelnych majtek i spodni utrzymuje ciepło i wilgoć, a grzybki baaaardzo to lubią. Jak tylko zima odpuści najlepiej porzucić majtki i założyć spódnice. Grzybki nie lubią przewiewu. . Możecie się śmiać, ale znajdziecie w sieci wiele artykułów, które to potwierdzą. Sprawdzone i wcale nie takie straszne.

Musicie leczyć się razem z partnerem .Poproś lekarza o doustną tabletkę przeciw grzybicy. .Nie pamiętam nazwy :) Powodzenia :)

Gość Lalunia666
Spróbuj najpierw wyleczyć się do końca i ten okres zrezygnuj całkowicie z seksu. Wiem, że to trudne, ale... tak cały czas możecie się nawzajem zarażać. Grzybica to sygnał ogólnego osłabiania całego organizmu. Na wzmocnie możesz sobie łykać kwasy omega-3 (np. omegarden) i probiotyki. Dobry jest lakmil on uzupełnia organizm w dobre bakterie. Na mnie dobrze działał gynalgin, ale to już kwestia gustu ;)

Gość Agulka0123
Malincia1185 zgadzam się z Tobą. Antybiotyk mógł tylko nasilić jeszcze grzybicę. Koniecznie, ale to koniecznie zacznij brać probiotyk. Ten lakmil może być. Dobrze też jest jeść codziennie kefirm, mi w każdym razie pomaga.

Gość zabka1985
hej. od 3 lat mam problemy z grzybica ale najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie moge uprawiac sexu bo mnie tak strasznie boli mam stalego partnera od 10 lat i nie kochalismy sie juz pol roku przez to bylam odtatnio u lekarza to mi powiedzial ze mam wyjalowiona pochwe dal mi jakies tabletki ale to nie pomogli i przestalam brac tabletki antykoncepcyjne. prosze o jakies porady jestem zdesperowana bo juz nie wiem co mam robi.

podobno kilka dni czosnku w pochwie (oczywiście wymienianego :D) a potem wstrzykiwanie tam chyba kefiru przez kilka dni pomaga.. Warto spróbować, zwłaszcza, że czosnek ma działanie antybakteryjne i wyjaławiające.

Gość byla grzybiarka
Ja probowalam czosnku w pochwie, tak to dziala. Darmowa metoda i dla wszytskich. czosnek ma wlasciwosci uleczajace. Wlasnie kiedys tu ten temat przezcytalam i chcialam sie pochwalic ze u mnie wszytskie dolegliwosci minely.

Gość gość
Seks podczas grzybicy pochwy jest bardzo często niewskazany ale nie jest przez nikogo zakazywany (http://grzybicapochwy.info/przyczyny/ ) . Mimo to częste współżycie i ogólnie współżycie może prowadzić do rozwoju grzybicy...

Gość gość
Dziewczyny tylko nie wkladajcie czosnku w pochwe Ja już byłam tak zdesperowana bo ciągle nawracalo nawet po wymazach i różnych lekach, przeczytałam na forum że komuś to pomogło ale nie dość że piekło to jeszcze tak mi zastrzyly drozdzaki że w życiu takiego zapalenia nie mialam !!! Nie wkladajcie czosnku to nie pomaga

Gość gość
Wiele lat temu mialam koszmarne grzybice. Leczylam sie u wielu lekarzy. Wszystkie wymienione przez was kuracje przeszlam, no moze oprocz czosnku. Nic nie pomagalo, co sie zaleczylo po pierwszym stosunku nawracalo. Bielizne pralam recznie w szarym mydle, na specjalne plyny i mydla do higieny intymnej wydalam majatek. I kolezanka z Anglii przywiozla mi dwie tabletki, w jednym opakowaniu byla czerwona i niebieska kapsulka. Nie pamietam ktora byla dla kogo, w kazdym badz razie 1 dla mnie, 2 dla partnera. Jakby cud sie wydarzyl! Cholerstwo poszlo w p**du na dlugie lata!!! Nie pytajcie o nazwe-nie pamietam, to bylo jakos w 2006 roku i wtedy za te tabletki oddalam kolezance jakies 10-15 £, byly dostepne bez recepty. Potem zaszlam w ciaze i po jakims czasie grzybnia wrocila ale juz nie z taka sila, co jakis czas sie pojawia ale latwo daje sie wyleczyc. Jesli macie jakies bliskie osoby na wyspach zapytajcie o te tabletki, sa niezawodne.