Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haelucynogenna

Antykoncepcja a okres pierwsza seria

Polecane posty

Gość haelucynogenna

dostałam pierwsze opakowanie antykoncepcji od mojej doktor, bylam u niej z mysla, ze niebawem dostane okres, ale z racji, ze zdaza mi sie przez tarczyce miec nieregularnie okresu jako takiego nie dostalam (a od wizyty minely 2tygodnie). nie mniej jednak teraz dostalam brazowego plamienia, trudno mi ocenic czy to okres czy jakieś przed-okresowe wydzieliny. moje pytanie brzmi tak: czy jesli zaczelabym brac od jutra tabletki, bede podczas tej sesji juz zabezpieczona czy koniecznie musi byc to w trakcie miesiaczki ? mam zbyt dlugie terminy do doktor, choc kazała mi wziac w pierwszym dniu, ale kiedy nie jestem pewna, czy to okres, nie wiem co począć.

Gość haelucynogenna
halo halo

jeśli weźmiesz 1 tabletke w inny dzień niż w 1 dzien cyklu (czyli 1 dzien miesiączki) to zabezpieczona będziesz dopiero od drugiego opakowania

poczekaj do jutra, jeśli plamienie zmieni się w okres to łkaj tabletki. powinno się wziąć pierwszą w pierwszym dniu okresu, ale dzień można traktować jak dobę więc 24 godziny będziesz miała. zobacz jeszcze w ulotce i już dla własnego spokoju zabezpieczaj się dodatkowo przez tydzień, bo tyle z reguły potrzeba jeśli rozpocznie się w 2-5 dniu cyklu.

Gość siamajka
pierwsza tabletke nalezy wziac pierwszego dnina okresu, tak? i tu zaczyna sie moje pytanie. jesli wezme taka tabletke to okres trwa nadal czy sie konczy? jak to jest?

to zależy, każdy organizm może zareagować inaczej, albo okres bedzie trwał normalnie jak zwykle, albo będzie troche krótszy, albo plamienia i krwawienia będą sie utrzymywały przez całe pierwsze opakowanie (tak jest najczęściej)