Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paszkowy węzeł

pocz 6 m-ca czy musza byc po sobie dwa słoiki czy na przemian?

Polecane posty

Gość paszkowy węzeł

Synek wchodzi zaraz w 6 m-cąc. Mam klopoty z karmieniem. Karmię tak: 4.00 lub 5.00 butelka ok 180 ml raz mniej a raz nawet więcej 8.30 sniadanie-podaje sinlac lub kaszka ryzowa . Potrafi zjeśc210 ml maksymalnie 10.30. powinienbyc owocek,ale daję mleko jako na drugie sniadanie. Czy dobrze? czekam na obiad do 13.30 i wtedy podaję mu albo słoiczek albo mleko 16.30 deserek i jak na obiad był słoikto daję mu mleko, a jak naobiad było mleko to daje musłoik zowocem. czy to jest poprawne karmienie? no i kaszka z mlekiem z butelki na 18.30 jako kolacja. 19.00 sen czytałam ze dziewczyny karmią podobnie z tym,żenie ma drugiego sniadania tylko jest owocek a o 14.00 nie maja obiadu tylko mleko,aobiad o 16.30 . dziwne bo wtedy nie ma podiweczorku dziecko prawda? owoc dostaje o 11.00 a o 14.00 mleko i o 16.00 obiad a gdzie podiwedzorek? czy to jest dobre karmienie? nie wiem jak karmić. czy podawac moze dwa słoiki pod rząd? np o 13.30 naobiad i o 16.30 na deserek. Tylko czy wytrzyma potem do kolacji?

moim zdaniem nie ma większego sensu patrzenie jak inne kobiety karmią, bo mamy różne dzieci i przede wszystkim swoją intuicję. Ja karmię tak: około 7.00 150ml kaszki około10.00 150 ml mleka około13.00 zupka około 16.00 150 ml mleka około18.00 owoc około 20.00 180 ml mleka czasami owoc daje przed południem, mniej więcej godzinę po podaniu mleka. W ciągu dnia syn pije herbatkę lub sok.

Gość paszkowy węzeł
to ja podobnie karmie tylkoze owoc daje na podwieczorek o 16.30 .a kaszkaz mlekiem przedsnem

Gość paszkowy węzeł
mój o 4 jeszczewoła o mleko

Gość moim zdaniem jesli
jesli tylko dziecko zjada właściwa ilośc składników odzywczych i dobrze przybiera - to nie wazne co w jakiej kolejnosci jest - to zalezy od upodobań dziecka - ja daję obiad o 14- 15 i podwieczorek o 17-18 - mały po prostu tak woli - co do słoiczków- to deserki bardzo łatwo samemu przygotować - jabłko zblendować lub po prodstu utrzec na tarce - ja nigdy nie kupowałam gotowych słoików - a te obiadowe mi się zdarza - bo sporo podróżuje i często jemy obiady "na miescie"