Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

somsiatka

piwkowanie

Polecane posty

hej :) Mam do Was takie pytanko: jak częste i w jakich ilościach spożywanie alkoholu jest normalne i bezpieczne? Mam faceta który lubi piwkować i uważa że się czepiam dlatego jestem ciekawa Waszych opini :)

hmmm najchętniej pije piwko ale jak daje mu szlaban to jest gotowy nawet wypić ze mną wino...tylko nigdy po lampce nie kończy...najchętniej piłby codziennie jedno dwa piwa...ale pod moim jakże uciążliwym dla obu stron nadzorem wypija 4-5 tygodniowo

Dużo znam facetów co lubią sobie wieczorem "machnąć" browarka przed spaniem, do filmu, czy cos. To raczej nic złego sie nie dzieje jak wypija jedno czy dwa, gorzej jakby dziennie pij po 5-6 i upijał sie przy tym.. a tak to mysle ze jeżeli jest młody to o niczym złym nie świadczy.

mam nadzieję że więcej osób podzieli Twoje zdanie bo po stokroć wolę mu odpuścić niż się zamartwiać...

Wg mnie codzienne picie alkoholu to prosta droga do uzależnienia. Pierwsze będą 2-3 dzienni potem będzie 5 a później już bez alkholu nie będzie się dało przeżyć dnia.

właśnie takie mam obawy dlatego walczę ale myślałam żę z czasem będzie łatwiej...ale trudno walczyć z takimi nawykami...czasem dopada mnie zmęczenie

Gość jest alkoholikiem
Jak twierdzi ze nie to niech miesiac nie pije, jaki problem ? A no wlasnie :P

nasz rekord to 5 dni....tak poza tym to teraz co 2-3 dni 2 piwa statystycznie....ale nie ma mowy o rzuceniu tego...

Gość jest alkoholikiem
Czyli sama sobie odpowiedzialas :D

Gość do AA z nim

Gość jest alkoholikiem
Teoretycznie nie , w praktyce codzienne spozywanie 10g czystego alkoholu etylowego czyli ok 25g wodki lub jedno piwo jest wystarczajaca dawka do spowodowania marskosci watroby. Jak widac nie ilosc a regularnosc sie liczy.

Gość jest alkoholikiem
Tu sie nie walczy bo nie ma z czym , jestes skazana na porazke, albo przestaje pic albo dowidzenia, jak myslisz przestanie ? :P

Gość jest alkoholikiem
Powie ze przestanie i zacznie sie chowac z tym piweczkiem :P zakład ? :D

Myślę że warto walczyć żeby przestał nawet jeśli nie będzie łatwo a nie będzie..ale czy nie po to są związki...? oczekiwałabym żeby ze mną też walczył ;)

Gość jest alkoholikiem
Odwali szopke i pojdzie "wyniesc smieci" po drodze znajdzie piwo ;) Heheheheh

e no tak źle nie ma wytrzymuje tak 4-5 dni bez piwa ale pyta co drugi dzień z szerokim uśmiechem "co powiedziałabyś na piwko?" jak mówię że tak to ok jak nie to też ok...ale jak się kłócimy to zawsze jest piwko Ja nie jestem jakaś nienormalna i uważam że piwko w weekend to nic złego albo jak się ma przejebany dzień do tego imprezy....ale tyle styka jak dla mnie

nigdy nie testuję go dłużej niż te 4-5 dni :P ale wiem że jak nie na języku to w głowie to piwko jest

Gość jest alkoholikiem
Dobra nie wybielaj go tak. Pytanie za 10 punktów, jaki pamietasz najdluzszy okres bez picia ? I znowu sama sobie odpowiesz.

Gość jest alkoholikiem
Ze tak powiem - powodzenia.