Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemMacik

KTORA Z WAS

Polecane posty

Gość dylemMacik

ZROBILA kupe przy porodzie? czy to naprawde takie powszechne zjawisko??? czy nie boicie sie ze wam jelito pęknie??? czy lepiej zrobic samemu taka z apteki?? i czemu nie mozna po prostu wziac jakiegos czopka glicerynowego??

Gość ło matko jedyna
CO chcesz samemu zrobić z apteki?? Kupujesz lewatywę w aptece przed porodem zapodaje Ci położna, opróżnasz się w ciągu 3 sekund i podczas porodu nie martwisz sie że dziecku narobisz na głowę!! Lewtywa jest super, a czopki w ogóle nie działają!!

Gość dylemMacik
W aptece kupuje sie lewatywe do samodzielnego uzytku...a czopki czemu maja nie dzialac? jak dostalam przed operacja wyrostka to lecialam na kibel sprintem:( i wlasnie wtedy mialam zalatwione zeby lewatywy nie miec, czopki wystarczyly, nie moge sie bac lewatywy?? zawsze mialam problemy z jelitami, boje sie ze mi pęknie jelito, ze poczuje ta wode gdzies gleboko w brzuchu, no po prostu boje sie, kazda musi byc twardziel?

Gość wdswesdd
ja mialam 2 porody i przy dwoch zrobilam kupe

Gość malutka872
no to masz sie czym chwalić

co za dziadostwo, posty mi nie wchodzą. ja rodziłam 4 razy, z lewatywą na życzenie. Dla mnie to nadmiar zbędnych atrakcji :o Umarłabym ze wstydu i chyba bym potem kanałami się przemykała po oddziale ;P Ale ja z tych co i w domu wypróżniają się w ciszy i spokoju, a nie przy reszcie rodziny (ochoczo bąki waląc :D)

Gość hahahahahahaha
ja mialam lewatywe, ale i tak popuscilam na porodowce. :D

Gość hahahahahahaha
urodzilam jekies 4 godz pozniej. wstyd mi bylo jak cholera, ale mialam bardzo wyrozumiala polozna ;)

Gość bershkaa
ja sobie kupilam lewatywe w aptece i na porodowce poprosilam polozna zeby mi pomogla zesralo mnie od razu ale mialam spokoj niczego nie popuscilam przy porodzie

Gość A JAK POROD PRZYSPIESZY
PO LEWATYWIE?ponoc ruchy jelit powoduja szybsze rozwieranie to tym bvardziej cos sie moze stac:/

Gość hahahahahahaha
a ja chyba cos przeczuwalam, bo maz byl ze mna tylko do pewnego momentu. pozniej sama go wywalilam :P teraz sie z tego smieje, ale wtedy naprawde bylo mi glupio. takze autorko jesli i tobie zdarzy sie wpadka na porodowce to pomysl sobie, ze nie ty pierwsz i z pewnoscia nie ostatnia :)

ja miałam lewatywę, nic nie popuściłam, no poza tym że sikałam na skurczu (ale to dlatego że położna zignorowała moją prośbę o basen, mówiąc że "przecież sikalam pół godziny wcześniej" :O) a co do przyspieszenia po lewatywie, hmmm może coś w tym jest ja po niej po 9 godzinach urodziłam :)

a tak szczerze to podczas porodu to mi wsyzstko jedno było czy sikam, czy kupę walę, czy co tam jeszcze robię! może to zależy od długości porodu, ale na prawdę po 70 godzinach regularnych skurczy brzuszno-krzyżowych miałam dość i jedyne czego chciałąm to wypchnąć tego dzidziusia, przytulić go i .... zasnąć!

Gość hahahahahahaha
70godz????? Podziwiam. Moj od dotarcia na porodowke trwal 5 godz.

Gość A moze ktos
zdradzic jakie to uczucie? nie czujecie jakby miala ta woda Was rozsadzic? duzo tej wody wlewaja?

Gość beboki są wszędzie

lewatywa jest super!! Nic nie czujesz żadnego uczucia rozrywania czy czegoś, wlewają Ci to do pupy a po chwili biegniesz do kibelka i jest pięknie!!

Gość LEPSZY CZOPEK LEWATYWA
jest oblesna:/