Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 serbiniok

Czy cewnikowanie boli?

Polecane posty

Go艣膰 serbiniok

Za 10 dni b臋d臋 mia艂 wa偶n膮 operacj臋 i b臋d臋 przykuty do 艂贸偶ka, wiadomo co najmniej 2-3 dni. B臋d臋 sika艂 przez cewnik bo si臋 dowiedzia艂em wszystkiego. Moja kuzynka mnie nastraszy艂a 偶e cewnikowanie jak i samo noszenie go bardzo boli, oboj臋tnie czy ma cewnik kobieta, czy me偶czyzna. Jak to facet, boj臋 si臋 b贸lu w tym miejscu. Kuzynka straszy艂a 偶e czasem nie mog艂a wytrzyma膰;/ Jak to jest naprawd臋?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰
jest nieprzyjemne, ale nie boli;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lidka_moje imi臋
mnie bola艂o :( m臋偶czyzni chyba czuj膮 wi臋kszy dyskomfort, ale nie wiem... lepiej nie zadawaj takich pyta艅 i b膮dz pozytywnie nastawiony :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysle mysle mysle
Wsadz膮 najprawdopodobniej podczas operacji - bo i tak zawsze wsadzaja, podczas narkozy wszystkie miesnie sa zwiotczone i to koniecznosc, samo wyciaganie to juz male piwo ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arasz
Nie boli nic, tylko czu膰 "co艣" w sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie raz mo偶e zabole膰- zale偶y od tego jaki masz pr贸g b贸lu. Na pewno te偶 jest nie przyjemne ze wzgl臋du 偶e czu膰 to co艣 i zazwyczaj zajmuj膮 si臋 tym kobiety w r贸偶nym wieku. Ja gdy mia艂em cewnikowanie u偶ywa艂em kremu znieczulaj膮cego z lidokain膮. Sprawdzi艂em na innym forum i kupi艂em tu www.naporost.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pierwsze cewnik masz posmarowany lub popsikany p艂ynem ze znieczuleniem. Mo偶e bole膰 je艣li kto艣 nie potrafi zak艂ada膰 cewnik, ale to rzadko si臋 zdarza w szpitalach. Cewnikowanie jest du偶ym dyskomfortem, ale da si臋 to znie艣膰. Dla mnie by艂o to nieprzyjemne, ale to tylko chwila przy zak艂adaniu, potem cz艂owiek ma wra偶enie, 偶e sika po nogach bez kontroli na p臋cherzem ;)

Udost臋pnij ten post