Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolinka24

W JAKIEJ POZYCJI ŚPICIE W CIĄŻY???

Polecane posty

Mamusie w ciąży w jakiej pozycji śpicie już ze sporym brzuszkiem? To prawda że nie powinno się spać na plecach?

e tam:/niby na lewym boku powinno sie spac,ale kto wytrzyma cala noc na jednej stronie tylko?:/ja spie na lewym ,prawym boku i na plecach.brzuch mi,az tak bardzo nie przeszkadza,bo nie jest za duzy.najtrudniejsze jest zmienianie pozycji lub wstanie z lozka...tutaj zaczynaja sie schody,bo mnie wszystko boli.

Oj to prawda też mam takie problemy jak przyjdzie się przekręcić albo wstać z łóżka... masakra jak wszystko boli w dole:(

biedroneczka,a czego Ty szukasz na tym materacu na podlodze?:)Tobie to dopiero wspolczuje podniesc sie do pionu prawie od ziemi:)

Biedroneczka jest w 7 miesiącu może jej łatwiej;) Ja jestem w 9 i nie mam przyjemnych nocy oj nie mam:(

Zawsze tak spalismy z mezem, po prostu lubimy na materacu, nigdy jakos nie kupilismy lozka do sypialni... Ale chyba trzeba to zmienic, bo niedlugo na czworakach bede do kibelka w nocy chodzila ;)

Gość POZNANIANKA 2010
ja spalam na jedny boku i dziecko mialo asyetrie przez to

o kurcze:)to juz wkrotce:)ja mam termin na koniec marca,ale licze,ze nastapi to troche wczesniej i wreszcie ustala mi date na cc(mam wskazanie),a wizyta u lekarza dopiero 1 marca,wiec wszystkiego dowiem sie dopiero wtedy...patrze w kalendarz dzien w dzien i konca nie widac,a juz nie moge doczekac sie kiedy przytule te mala kruszyne(wlasciwie kruszyna):)

drumdrum to też już nie długo zobaczysz szybko zleci... :) też się nie mogę doczekać maleństwa:)

Gość ksadjsljfdsf
Ja się co chwila przewracam z jednego boku na drugi. Na plecach nie śpię, bo krzyże mnie bolą jak się ruszam :-) Zresztą przy przewracaniu też.

W pierwszej ciazy spalam na plecach z obawy przed uszkodzeniem dziecka;) w drugiej do 7 miesiaca spalam na brzuchu, w mojej ulubionej pozycji, dopiero jak zaczelam czus dyskomfort bo basiorek byl zbyt duzy zaczelam spac na boku;)

To ja jestem z Was najdalej......mialam termin na wczoraj:D Ale jeszcze sie nie wybieram nigdzie, bo narazie mi dobrze w ciazy;)

Monica ja bym zdziczala do reszty,gdybym miala juz termin za soba;)w sumie to mozesz zaczac rodzic w kazdej chwili:)

W sumie to nie bardzo jeszcze chce, jakos mi dobrze z jednym dzieckiem;) A cholernie chcialam drugiego, no ale jak juz jest w drodze to ne bardzo mi sie spieszy;):P:D To dobre podejscie...przynajmnije mi sie nigdy nie dluzylo;)

Monica drugie dziecko to tez inne podejscie,wiekszy dystans do wszystkiego.ja to caly czas podekscytowana jestem i przezywam,bo to pierwsza ciaza...chociaz staram sie zachowac zdrowy rozsądek:)nie jestem i nie bylam od poczatku jakos szczegolnie nawiedzona;)

Dokonale cie rozumiem bo w pierwszej ciazy przezywalam wszystko tak samo! Juz na poczatku 9 miesiaca lezalam rozkroczona w bezruchu i czekalam na porod;) Teraz mam 2-letnia core i nie mam czasu sie za bardzo rozczulac nad soba;)

A ja też mam drugie w drodze:) córka skończyła 4 latka jest już taka duża... Także nie mogę się doczekać tego maleństwa:) córka zresztą też:) puka do brzuszka żeby braciszek już wyszedł:)

35 tc - śpię na obu bokach, z tym, że mam okropne bóle bioder i potrafię się ze 100 razy przewracać i wiercić. W gruncie rzeczy słabo się wysypiam. A na plecach nie dam rady - macica tak mi uciska żyłę, że robi mi się słabo i raz o mało nie zemdlałam.

Gość fgdfg
na nietoperza :)

Gość gość
ja nie umiem spać na plecach, męczę się tak z lewej na prawą a plecy i brzuch bolą jak nie wiem. Znalazłam na necie taką podusze Fikuszkę do spania w Fiki Miki, zamawiam zobaczymy jak nie wykożystam potem dla maluszka http://materacyk.pl/