Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klara1980

Czy w dzisiejszych czasach robi się masaż szyjki macicy?

Polecane posty

Gość Klara1980

Jeśli tak na czym o n właściwie polega?

Robi się i jest bardzo bolesny. Położna lub lekarz wkłada ci 2 palce i tak jakby rozciąga i ugniata szyjkę macicy. Niby pomaga choć nie powiem że mi pomogło bo miałam cesarkę.

Gość jaka beznadziejna
to byly tylko 2 palce??????? Boze ja mialam wrazenie, ze mi polozna reke do lokcia wlozyla :/ Byle to niewiele kobiet spotkalo !!

Gość duduloszka
przez 17h nie pomoglo i mialam cesarke

Gość duduloszka
bolalo mocno to jest straszne

Gość duduloszka
wkladaja dlon i masuja, ugniataja w czasie skorczu, tak sie balan nastepnego masarzu, ze skorcze mi sie zatrzymaly...

Gość ihvlidfk
boli jak cholera, skurcze porodowe i sam porod przy masazu to pikus! wolałabym urodzić 30 dzieci niż mieć jeden masaz! dlatego drugie dziecko przyszlo na swiat przez cc ;)

Gość 222222
o my god!!! czy można tego nie chcieć? czy to robią na siłę?

Gość ihvlidfk
raczej nie pytaja sie czy chcesz czy nie ;) po prostu wkladaja łape i ci robia masaz... mnie jeszcze pielegniarka trzymala bo sie wyrywalam i jeszcze opieprz od poloznej dostalam ze to porodowka i skoro nie chcialam rodzic naturalnie to bylo trzeba sie na cesarke zapisac...

Gość bershkaa
nie wiem czy to byl masaz ale jak mi wsadzila swoja łape to zaczelam uciekac jej tylkiem i bredzic z bolu :O

Gość ucze sie ...
No ja też mialam, wolałabym z 3 razy pod rząd urodzić, skurcze i poród do masażu to jest nic.... dlatego się już nie piszę na dziecko, chyba, że los inaczej zadecyduje, oby nie...

"mnie jeszcze pielegniarka trzymala bo sie wyrywalam i jeszcze opieprz od poloznej dostalam ze to porodowka i skoro nie chcialam rodzic naturalnie to bylo trzeba sie na cesarke zapisac..." Z tego co wiem, to nie miała prawa cię trzymać na siłę :o Nigdy nie zgodzę się rodzić w Polsce... Tu o znieczulenie trzeba błagać, albo dać w łapę. Suka u weterynarza ma lepiej...

Ja miałam bardzo długo małe rozwarcie ale nie mialam robionego masażu szyjki na szczęście

Gość mama...
mialam,tragedia,wrzasnelam az sie 3 lekarzy zlecialo i pytali co tu sie dzieje i kto tak krzyczy,okropnosc

Gość
No co wy kobiety, tak na powaznie mówicie, że "raczej nie pytają"? Trzeba mieć po prostu "język w gębie" i mówić, że nie chcecie takich dodatkowych atrakcji i po sprawie. A taką sukę, która by mnie trzymała to od razu bym do sądu podała. Najlepszym rozwiązaniem jest ruszać się i dużo chodzić, kołysać biodrami, wtedy jest naturalny masaż, główką dziecka wykonywany:)

najgorszy ból w życiu! :o nikt nie pytał, położna mówiła: teraz panią zbadam, a ja mdlałam z bólu, o tym, że to był "masaż" dowiedziałm się później, jakoś o takiej ewentualności w przyszpitalnej szkole rodzenia nie wspominano :o

Gość ihvlidfk
no trzeba miec jezyk w gębie ale jak położna przychodzi i mówi że chce zobaczyć jakie rozwarcie to co można? skąd ja miałam wiedzieć że ona będzie mi masaż urzadzac? zresztą nawet nie wiedziałam że takie cholerstwo istnieje bo nikt nigdy o tym nie wspominal

Najgorsze świństwo! U mnie wywoływali poród i położna masowała za każdym razem jak paluchy wtykała. Boli jak diabli. Pal licho same rodzenie, jak przypomnę ten masaż to dopiero koszmar.

wykonuje się masaż szyjki boli jak cholera 2 palce matko ja miałm wrażenie ze cała ręke włożyła połózna