Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozazycie

WIZYTA u GINEKOLOGA

Polecane posty

Gość cozazycie

Idę na pierwszą wizytę do ginekologa. Jak się najlepiej ubrać oraz jak to teraz przez zimę z tymi butami jest.

Gość ubierz co chcesz
a buty ściagasz w gabinecie, ja na fotel wchodze w skarpetkach.

Gość cozazycie

Gość cozazycie
O jakie badania mogę prosić. Czy usg i badanie piersi jest za każdym razem robione,

Gość Do autorki...
Dokładnie - możesz ubrać co chcesz. Dla Twojego komfortu możesz założyć spódnicę (są czasem rozbieralnie przed gabinetem) i wtedy tylko majtki/rajtuzy ściągasz i śmigasz na fotel. W nowoczesnych gabinetach masz łazienkę obok zaraz - więc możesz całkiem zdjąć dół (są też takie narzuty, które możesz założyć jeśli się wstydzisz) plus kapcie szpitalne są. Ale to wszystko zależy od gabinetu. Dobrze jest zobaczyć bądź zapytać w recepcji/rejestracji jak to wyglada w przypadku ginekologa.

Gość Do autorki...
Badania przy pierwszej wizycie to na pewno cytologia - jeśli już się kochałaś. Możesz też oczywiście poprosić o skierowanie na USG piersi. Pytanie jaki jest cel wizyty?

Gość cozazycie
Chcę się przebadać czy wszystko jest ok. Nie jestem już małolatą a nigdy jeszcze nie byłam.

Gość ubierz co chcesz
Wszystko zalezy od lekarza. Ja chodze prywatnie i ran na rok robie USG i cytologie - podczas wizyty, USG piersi umawiam się osobno. Lekarz w gabinecie moze nie miec sprzetu do USg wtedy umawiasz sie na inny termin. Moim zdaniem powinnas miec i cytologie i USG - ale pamietaj nie współzyj przez 3 dni przed cytologia, nie rób irygacji i nie stosuj leków dopochwowych i powiedz o niej przezd badaniem, bo po juz nie mozna pobierac probek

Gość cozazycie
OK. Dziękuję za rady.