Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CO SIE STALO ZE JESZCZE NIE MA

LISTOPAD 2010

Polecane posty

aguś widzisz...masz sprzymierzeńca i to w czyjej osobie! :) co do temp, to z tego co wiem, mierząc w pupie należy odjąć 0,5 stopnia. mamaAnia jest tak jak piszesz 3 mies więcej i 3 mies mniej, dlatego też muszę się dowiedzieć wszystkiego jak to jest z mamami. 5 lat pracy w tym kraju to NIC

Kasiopea- mój synek zmagał się z zaparciami od 2 miesiąca życia. Pomógł mi syrop Duphalac. Jest bez recepty. Niestety mu nie pomagało nawet jabłuszko i suszone śliwki a po nim załatwia się bez problemu. Przez dłuższy czas podawałam mu go codziennie a teraz tylko doraźnie. Juuuhuuuu! Moje pożycie z M w końcu nabrało rumieńców! ;-) Precz z celibatem :-) Nie wiem co się z tym moim facetem stało ale przeszedł jakąś fantastyczną metamorfozę. W końcu zaczął mi pomagac w domu i przy dziecku. Ja jestem bardziej wypoczęta i zadowolona a dzięki temu zaczynam w końcu nabierac ochoty na seksik ;-) Wszystko zaczyna się w końcu układac a już myślałam że nasz związek też szlag trafi. Do niedawna mój M miał wszystko głęboko w d... i beztrosko obarczał mnie wszelkimi domowymi obowiązkami.Na szczęście po kolejnej dzikiej awanturze wziął się w garśc. Może wystraszył się że go zostawię? W każdym bądź razie od paru tygodni jest między nami ok i chyba będzie jeszcze lepiej ;-)

mama.............. imię dziecka.............ilość ząbków.......... 1 ząbek AniaWWW.........Natalia.....................2............ .............13.03 mamaAnia.........Ilonka......................2........... ............. 28.04 asia 221...........Martynka.................2......................28.04.2011 Lou_La............Kamilek...................2............ ..........21.04.2011 ewelinaer.........Ela.........................1.......... ................18.05 Antena1985.....Gabriel....................2..........................24.04

Gość aguś24
Właśnie wróciliśmy z zakupów mój M zadzwonił i musiałam z małym dostać się do miasta , tylko ludzie gapili sie na mnie jak na głupią bo małego miałam w nosidle typu plecak ;) i bardzo mu się podobało a przynajmniej ja miałam wolne ręce ,ale nie wspomnę o kręgosłupie :( kupił małemu nową butelkę nuk szeroką bo ta wąska mnie wkurzała , i parasolkę też kupił do wózka nawet zabrał mnie na chińszczyznę ale i tak swoje głupie podteksty rzucał :( mały przez chwilę tak się darł był czerwony i spocony ,on nie cierpi słońca :( jutro z rana na 10 idę do szpitala zobaczymy jak tam mój stan zdrowia czy zakrzepica postępuje czy czeka mnie operacja wszystko się okaże , pozdrawiam

Agus24 - no świetny śmieszek:) Kupiłam dziś deserki z Rossmana. Duży słoiczek za 2,99 i faktycznie mała zjadła pół słoika, ale jak bym jej dała to by cały pochłonęła, więc chyba niezłe. Kupiłam też mleko NAN 2. Będziemy sobie powoli wprowadzać, bo w końcu pół roku nam stuknęło wczoraj.

Aguś super synek, śmieszek z niego niezły. Mój też jak juz się rozchichra to nie może przestać. Wczoraj i przedwczoraj podawałam małemu kaszke jabłkowa i wieczora był wielki ryk plus wysypka na policzkach. dziś nie jadł i po kąpieli zasnął jak aniołek, policzki ładne;/;/muszę spróbować ze zwykłą kaszką, bo może uczuliły go te aromaty. Synek zrobił mi dziś niesppdziankę i spał do 9- wreszcie się wyspałam choć o 8,30 porwałam sie z łóżka wystraszona że coś mu sie stało. A on smacznie na boczku spał. Kurcze mój mały tak mało pije, mleczka troszkę za to zupki jadł by przez cały dzień. Soczków, wody, herbatki nic nie chce. A teraz takie upały;/;/;/nie wiem jak go przekonać

A ja dziś po raz pierwszy wyskoczyłam z małym i koleżankami do restauracji. Fajnie było. Siedziałyśmy na tarasie a smyk zachwycał się mini placem zabaw ( świetna sprawa-starsze dzieciaki przynajmniej się nie nudzą). Największy podziw wzbudził jednak duży parasol nad stolikiem. Kilka godzin do niego gadał :-)

Gość poprawiona tabelka
mama.............. imię dziecka.............ilość ząbków......1-szy ząbek AniaWWW.........Natalia.....................2............ .............13.03 Lou_La.............Kamilek....................2..........................21.04 Antena1985.......Gabriel.....................2.............. ...........24.04mamaAnia..........Ilonka......................2........... ............. 28.04 asia221............Martynka..................2....................... ..28.04 ewelinaer..........Ela..........................1.......... ...............18.05 dziewczyny nie gniewajcie sie, ze usunelam 2011 ale chyba wszystkie nasze dzieci w tym roku bedą mialy pierwsze zabki :D

U nas powróciła ciemieniucha ze zdwojoną siłą. Nie zauważyłam, że pod coraz bardziej bujną czupryną nam się tworzy, no i jest porządna skorupa. Nie wygląda to za ciekawie. Ostatnio oliwka pomogła, więc mam nadzieję, że teraz też sobie poradzi.

cholera znikneło dziewczyny ma ktoras z was termometr bezrteciowy? kiedys kupiłam na wyprawke ale lezał nieuzywany a nie moge go strzasnac, czy to znaczy ze jest zepsuty?

Asia221 - ja mam taki termometr. Kiedyś miałam taką samą sytuację i też myślałam, że się popsuł, ale mąż strząsał dłużej i mocniej i się naprawiło.

mama.............. imię dziecka.............ilość ząbków......1-szy ząbek AniaWWW.........Natalia.....................2............ .............13.03 Lou_La.............Kamilek....................2.......... ................21.04 Antena1985.......Gabriel.....................2.............. ...........24.04 mamaAnia..........Ilonka.................... ..2........... ............. 28.04 asia221............Martynka..................2........... ............ ..28.04 ewelinaer..........Ela..........................1........ .. ...............18.05 kurde tyle sie napisalam a zapomnialam swoj pseudonim wstawic i mi wywalilo :( nic, spiesze sie wiec moze wieczorkiem zajrze

Gość aguś24
Waśnie wróciłam jestem podnieta tyle w tym słońcu się nabiegałam 4godz spędziłam w szpitalu niestety moje zdrowie się pogarsza okazało się ze leki nic nie pomagają które biorę od 6m-c pod skóra koło pachwiny w nodze i na wysokości jajnika prawego robią się żylaki mam zapchane żyły:( dostałam zwolnienie na kolejny m-c , na dniach mają do mnie zadzwonić i powiedzą mi co dalej ze mną w grę chodzi wypłukiwanie żył. byłam też u koleżanki która ma 5,5m-c córeczkę i powiedziała ze chyba będzie się rozchodzić z mężem jednym słowem ci faceci powariowali :( a dziś dostałam olśnienia właśnie mój maluch 1 raz złapał paluszki od nogi i ściąga sobie sam skarpetki :) jedna myśl mnie nurtuje czy jak bym poszła do Opieki czy by nas dofinansowali pomogli, ja pracować nie mogę na razie , mój M z nim to różnie a synek woła jeść i nie tylko ...pozdr

aguś24 też to rozważam, bo M żadnych pieniędzy od początku roku a nawet i dalej nie przyniósł, a zmojej wypłaty za nic nie wyjdzie 504 na osobę. tylko jak się liczy dochód przy działalności...

czesc dziewczyny... ja wprawdzie mam corke z grudnia, ale YoYOGo polecila mi to forum, ponoc jestescie milsze niz grudniowki :D

Agus> no pewnie, zapytać w opiece nie zaszkodzi. Może mogliby coś zaproponować. Każda kasa się liczy. Współczuję problemów żylnych, ale to poważna sprawa i trzeba zrobić wszystko, żebyś była zdrowa. Meideth> witamy i zapraszamy... :-) U nas pogoda jakaś pokićkana. Wczoraj mówili, że niby słonecznie,a tu kicha. Chmury jakieś posępne, strach wychodzić... My byliśmy u tej alergolog, ale jakaś dziwna, nie podpasowała mi. Alergię olała kompletnie, powiedziała, że to żadna alergia, tylko AZS (a AZS zawsze jest na tle alergicznym!). Obadała małego i powiedziała, że najchętniej wystawiłaby skierowanie do szpitala, bo mały nie ciągnie głowy trzymany za ręce, jest blady, nie przybiera i jej to w ogóle wygląda na zapalenie układu moczowego (pomimo, że ostatni posiew wyszedł dobrze). Do szpitala na pewno, póki co, go nie położę, bo to miałoby nawet tydzień trwać, a na pewno jakieś gówno by tam złapał. Nie ma mowy! W poniedziałek robię ponownie posiew moczu i morfologię. Sobie też morfologię zrobię wreszcie i badanie TSH. Wczoraj zamówiłam taki preparat Fantomil (czy jakoś tak), Dodaje się do jedzenia, jest bez smaku, bardzo dobrze tolerowany nawet przez osoby z problemami jelitowymi. To jest preparatyk energetyczny, jedna łyżeczka to 19 kalorii, więc będę dodawać do tej dyni, którą je mały...

Miracle10 właśnie tego się obawaiałam - co lekarz to inna opinia.. np pediatra mojej siostry uważa, że dziecku na początku nie powinno się podawać żadnych jabłek,i marchewki. jak już to śliwiki i ziemniak z dynią. też mi się wydawało że AZS występuje przy alergii. teraz mała buja się na huśtawce pożczonej od znajomych i chyba zaraz przyśnie. dziś byłam zabrać resztę rzeczy z pracy - przynajmniej nie było nikogo, tylko jewdna osoba na dyżurze. poza tym sprzątanie i szykowanie, bo otwieramy sezon grillowy. merideath witaj...i pytaj jakby co, postaramy się pomóc. wow urodziłaś w Wigilię??? ale córka zrobiła prezent pod choinkę :)

Gość aguś24
Ja tak na chwilkę jestem właśnie w trakcie robienia obiadku :) ja dziś synkowi kupiłam świeżego banana pół pogniecionego mu dałam ale wcinał ze hejjjjjjj:) a tak poza tym powoli jakoś leci , dobra uciekam bo pałeczki w piekarniku same wyjdą , miłego wieczorku

Miracle ja także podaje Fantomalt. Wsypuję miarke na 100ml no i cóż wcześniej dawałam tylko w nocy bo w dzień sączył mleko a ja akurat miałam spadek laktacji(a podobno z fantomaltem mleko może stać 2h. Mały na 10 dni przybierał 180g- bez żadnych rewelacji ale też i nie najgorzej. Teraz dawałam i w dzień i w nocy, do każdej butelki i przez 22 dni przybrał tylko 140g!!!:-(załamka. Aczkolwiek mały pomimo że waży tylko 6380 naprawdę nie wygląda źle. Pediatra za każdym razem jest w szoku patrząc na wagę że tylko tyle wskazuję bo wygląda bardzo zdrowo. Od wczoraj zaczęłam mieszać moje mleko z modyfikowanym. Chyba kończe przygodę ze ściąganiem bo jednak martwi mnie ta waga.A na fantomalt wydaję 70zł na miesiąc i efektów nie ma. Może moje mleko rzeczywiście jest mało kaloryczne. mały już ponad miesiąc je zupki, a tu tylko taki przyrost wagi;/;/;/ Kupiłam Nan Pro 2. mMam nadzieję, ze szybko się przyzwyczaji. Zapraszamy nową mamusię-jesteśmy bardzo miłe:-)

Gość nenocube1
Zeby nie bylo za dobrze bo juz sie skok rozwojowy skonczyl i malutka zaczela lepiej sypiac to teraz problem z kupka.Dzis minal 3 dzien jak sie porzadnie nie zalatwila.Meczylo ja to dzis bardzo.Plakala,napinala sie i zaciskala nogi gdy wychodzily z niej...bobki bo tak to raczej mozna nazwac.Jak wy sobie radzilyscie z tym?

Nenocube 1 - spróbuj podac czopek glicerynowy lub syrop Duphalac (pisałam o nim wcześniej). Syyropek polecam z tego względu że zmiękcza kał i maluch może wypróżnic się bezbolesnie. Witamy wigilijną mamę ;-)

miracle masz Ty sie z tymi badaniami, wynikami- ciagle cos... :( ale wiesz co? moze to nienajgorszy pomysl ze szpitalem? tam zrobia wszystkie badania a jak zauwazysz cos niepokojacego to wypiszesz malucha na zadanie merideath to dolacz do nas- jasne, ze jestesmy fajne :D agus nic sie nie stanie jak pojdziesz do opieki ale uparcie pytaj i tlumacz jak teraz masz ciazką sytuacje. zawsze cos znajda- jak nie kase to zywnosc. pamietaj!! pisz wniosek o cokolwiek bo na "pape" to urzedniczki moga sobie pogadac... a na wniosek musza odpowiedziec a po przeanalizowaniu sytuacji. mi kiedys pewna sucz powiedziala, ze dodatek mieszkaniowy sie nie nalezy a po konsultacji z przyjaciolmi okazalo sie, ze ta malpa nawciskala mi kitow - jakby to z jej kasy bylo... anula2500 - to moja Ilonka przybiera ok 700gram w 7 tyg a lekarz lekko zczal sie juz niepokoic.. a Twoj jeszcze mniej przybiera.. wiesz- ja mysle, ze te zupki mniej chyba sa kaloryczne niz mleko. no bo przeciez wszyscy każą jesc warzywa i owoce by trzymac dobra figure :) nenocube- czopki, syropki moga pomoc ale moze podawaj tez probiotyki by sie uregulowala praca przewodu pokarmowego. ja dawalam BioGaje (ok 40zl) i od tamtej pory mala zalatwia sie bez problemu DZIEWCZYNY- mam prosbe- jesli Wasze dzieci mialy ropiejace oczka to co dawalyscie maluchom? jaka byla diagnoza lekarza? bo Ilonce od wczoraj zaczyly ropiec oczka i na razi eprzemywam sola fizjologiczna ale jutro lecimy do lekarza..

mi też ostatnio pediatra powiedziała, że mało przybrała niecałe 500g przez miesiąc. ale po 1, to waga stała na miękkim podłożu, a po drugie jeśli nawet to może przez ząbki. poza tym też właśnie z koleżanką rozmawiałyśmy, że co się dziwić skoro jeden posiłek to warzywka, a one z pewnością nie są tak kaloryczne jak mleko. czy któraś z Was podawała już żółtko dzieciątku? w rozpisce mam pół żółtka co drugi dzień...

ewelina ja podaje zoltko od 2-3 tyg ale w sumie tylko w wekend bo jak mala w tyg jest w zlobku to pozniej w domu nie gotuje zupek a jakos o samym zoltku zapominam.. wczoraj zoltko bylo :) ja je wrzucam pod koniec gotowania do zupki

nenocube1 a myslisz, ze ma zaparcia?? Moja mala tez potrafila kilka dni bez kupek, ale jak przychodzila to byla rzadka, ponoc niektore dzieci tak maja, ze nie chce przez jakis czas zrobic kupki... ale jak przychodzi to jest taka wielka, ze siega po pachy :D mamaAnia moja akurat nie miala problemu z oczkami, ale corka kolezanki miala, lekarz poradzil jej najpierw sprobowac kilka kropel mleka z piersi (wiem... brzmi hardcorowo, ale ponoc dziala), bo ono ma anty baktryjne dzialanie, ale jesli po dwoch dniach nie schodzi albo robi sie gorsze wtedy trzeba podac masc. Jesli nie karmisz piersia to przyobserwuj jeden dwa dni jesli nie ma poprawy to idz do lekarza.

merideath no ja wczoraj czytalam, ze mleko mamy moze pomoc i wiesz co? zaraz sprobuje tej metody- ja tam nie widze w niej zadnego hardcora :D a do lekarza jutro rano smigne bo i kaszel malej w nocy sie przyplatal. wszystko jest dosc delikatne ale wole nie ryzykowac jakiejs choroby a najbardziej to martwie sie co zrobie we srode... ide 1-szy dzien do pracy a malej raczej do zlobka w takim stanie nie posle... przyjaciolka, ktora ma 2 dzieci zaoferowala sie, ze popilnuje malej ale nie dosc, ze to daleko to jak ona da rade z 3 malych dzieci? hm.. musze cos wymyslec innego

Anula> no właśnie zamówiłam przez DOZ :-) Nenocube> kup probiotyk i podawaj, np. Dicoflor 30 albo Biogaja (ale to jest droższe).

mamaAnia dla mnie tez to nie hardcore, ja widzialam matki, ktore kapia swoje dzieci we wlasnym mleku, tak wiec takie praktyki to nic w porownaniu do kropli mleka do oka. Wiecie co... dzis w nocy wystraszylam sie nie na zarty... obudzilam sie, bo czulam ze piersi mi zaraz eksploduja, byla 4 rano, Matylda rzadko spi dluzej niz 6 godzin, a dzis spala 8!! To juz sie wczesniej zdarzalo i nie byloby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, ze spala na brzuszku, mimo iz jak zasnela polozylam ja na boku, glowke miala zwrocona do dolu, myslalam, ze lezy na nosie i nie umie oddychac, az mi sie cieplo zrobilo, gdy dotknelam twarzy malej okazalo sie ze nie spi na nosie... uffff... Musialo byc jej bardzo wygodnie na tym brzuchu skoro tak dlugo na nim spala :) Nakarmilam ja, polozylam do lozeczka, a ona ziiuuut - na brzuszek... :D To ze sie umie przewracac z plecow na brzuch wiedzialam, bo mala generalnie jak chce sie gdzies dostac po zabawke czy po moja torbe (ulubiona zabawka) to potrafi przerturlac sie z jednego konca domu na drugi, ale ze robi to przez sen... no niezle :D Jak juz potem rano o 7 wstalam to zaskoczyl mnie widok poprzeztawianych zabawek w lozeczku... ktos chyba mial niezle party w srodku nocy :D Tez macie takie male wiercipietki w domach??