Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cudo wazelinka 123

zbawienna moc wazeliny

Polecane posty

Gość ummmm kryzysik
od oliwki swędzi skóra

Gość 2metylo
Ludzie sprawdzajcie składy leków i kosmetyków. Pisanie, że wazelina jest szkodliwa bo zatyka pory i skóra się dusi to totalne bzdety. 90% wszystkich preparatów jest na bazie wazeliny białej lub wazeliny żółtej czasem lanoliny lub gliceryny a wszystkie oliwki to parafina ciekła z dodatkami. I najczęściej te dodatki zapachowe lub barwiące wywołują reakcje alergiczne. Jedynie lanolina może czasami ale nie zawsze podrażniac. W niektórych lekach jest napisane słowo Vehiculum a to co się pod nim kryje wie tylko producent. To może byc mieszanina np. wazeliny białej i lanoliny albo inna mieszanka.

Ja mam bardzo suchą i wrażliwą skórę i nie wszystkie kosmetyki moge stosować i używam Johnson"s baby z aloesem. Ale podkreślam tylko zimą jak mam suchą skórę.Najlepiej po kąpieli na mokrą skórę ale niekoniecznie. Super pachnie ! W lecie to bym sie po niej zapociła na smierć :P

Gość cudo wazelinka 123
i tak trzymać wazelinka górą

Gość ghjkl
GÓRĄ!!!!!

Na spekane,sucge usta polecam masc nagietkowa:)Taniutka a po jednym dniu usta jak u niemowlaka:)Do tego leczy pekniete kaciki tzw zajady,doskonala na drobne oparzenia(lagodzi pieczenie,zapobiega powstawaniu pecherzy).Idealna na obtarcia(ja uzywam glownie na obtarcia stop wystepujace po noszeniu niewygodnych badz nowych butow).bardzo wydajna i tania.Ja uzywam glownie zamiast pomadki ochronnej i usta mam jak malinki:))Polecam:))

Gość andy7700
Mam dokładnie tak samo!:) Już ponad rok temu odstawiłam wszystkie chemiczne mazidła. na poczatku co prawda moja skóra to odczuła, ale nie poddawałam się, znalazłam sobie suplemencik - proskin, z kobylego mleka , więc jak najbardziej w zgodzie z naturą i po około miesiącu nie dość że wygladałam spowrotem zdrowo to jeszcze byłam wolna od toksyn:)