Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia2211

czy w ciąży można ćwiczyć mięśnie brzucha??

Polecane posty

Gość kasia2211

no właśnie, z jesdnej strony jest to wrażliwy obszar, ale z drugiej przyda się podczas porodu??

Gość nie nie można

Gość hmmmm no wiesz
tak słuchaj najlepiej w zaawansowanej ciąży, tak z 300brzuszków dziennie, czasem też strzel sobie z 10pompek, przeciez musisz miec siłe zeby nosic dziecko :O

Gość kasia2211
do niedawna w ciąży można było tylko leżeć i jeść, a teraz np. czytam, że jogging, joga są jak najbardziej wskazane... dlatego pytam jestem w 13. tygodniu i chodzę sobie 2 razy w tygodniu na rowerek i steper i uważam że bardzo mi to dobrze robi!!

Gość kasia2211
dziękuję

Gość Dash czy nie dash
O matko Boska! Idiotko przeciez mozesz stracic ciaze!! rowerek?! Stepper? Dla Ciebie wyglad jest wazniejszy od dziecka?! Ja chodzilam w ciazy na cwiczenia,ale bezpieczne dla dziecka!! Czyli nie bieganie itp..:-o Zal mi Ciebie pusta dziewczyno!! Pomysl co ty robisz

Gość kasia2211
no to może w 19. wieku tak myślano. ruch w ciąży jest jak najbardziej wskazany zarówno dla matki, jak i dziecka, byle tętno za wysoko nie podchodziło (toteż się nie przesilam, zresztą sprzęt to wszystko mierzy). tak mi mówił i lekarz, i trener z siłowni.

taa najlepiej to zalezec sie na smierc w lzoku nic nie robiac... autorko jak sie dobzre czujesz to i brzuszki mozesz robic a na rowerku to nawet w szpitalu kaza sie ruszac ciezarnym, spacery rower.. normalna sprawa

Gość Dash czy nie dash
Zreszta-jak poronisz to zobaczysz czy warto bylo:)

Gość kasia2211
ciążą to nie choroba, o czym większość Polek nie wie, spędzając pół ciąży na lewych zwolnieniach lekarskich. jak chodziłam na fitness, to jedna z instruktorek była w ciąży - po prostu nie ćwiczyła z nami przy jednym czy drugim ćwiczeniu, ale nie siedziała jak krowa!

Gość dash nie przesadzaj
pewnei wedlug ciebie najlepiej nic nie robic bo wszystko zagraza ciazy...nic dizwnego, że co pokolenie to coraz slabsze i chorowite sie rodzi skoro tak sie wszystkiego boimy

Gość Dash czy nie dash
Nikt nie siedzi z ciezarnych jak krowy.Kazdy ma obowiazki.Nie madruj sie.Z takim podejsciem jak Twoje 2 razy poronilam.No bo przeciez rower nie zaszkodzi..Zaszkodzil!!

Gość Dash czy nie dash
Ale gdzie ja napisalam,ze nic nie robilam w ciazy? Chodzilam na gimnastyke dla ciezarnych! Przeczytaj wyzej. Ale wiem co mowie.Dwa razy poronilam.

Gość kasia2211
skąd tyle jadu. wczoraj byłam na usg i moje dziecko czuje się świetnie, a ja jeszcze lepiej. a wyniki krwi mam po prostu super. a kwestię rowerka i steppera konsultowałam z lekarzem, a nie ze starymi przesądami

Gość Czekoladowy telegram
Wg mnie brzuszki, to przesada. Ale joga, ćwiczenia dla kobiet w ciąży (takie lajtowe, żeby się nie przeforsować), czy chociażby pedałowanie na rowerku są jak najbardziej ok. Sama dbałam o siebie w ciąży, miałam sporo ruchu, chodziłam na basen, trochę ćwiczyłam, ale brzuszków nie odważyłabym się robić.

Gość dash poronilas
bo po prostu plod byl slaby wiec nie zwalaj tego na sport! ciezary 100kg podnosilas czy co? chyab nie! wiec rowerek na pewno nie byl przyczyną!

Gość kasia2211
przykro mi, że miałaś takie doświadczenia. ja nie robię niczego, co nie jest w skazane w 21.-wiecznej literatureze medycznej. większość dziewczyn do dziś uważa, że w ciąży trzeba się obżerać jak świnie i siedzieć na tylku, a np. ostatnio czytałam, że potrzeba tylko 200 kalorii więcej niż zwykle, a ruszac się wręcz trzeba!!

Gość Dash czy nie dash
Oj dziewczyno..Nigdzie nie napisalam,ze to co pisze to przesady.wiem to z zycia ..

Gość brzuszki nie ale spacery
marsze, rozciagania, cwiczenia dla ciezarnych itp. jak najbardziej

Gość Dash czy nie dash
Jezdzilam na rowerze i biegalam.

Gość No widzisz dash
a ja znam z mojego zycia że uprawianie sportu w ciazy (oczywiscie nie forsowne) nie tylko nie szkodzi a wprost przeciwnie - bardzo pomaga!

Gość basen jest rewelacyjny
szczegolnie na kregoslup a wiadomo, ze nie ma on lekko w tym okresie ciazy

Gość Dash czy nie dash
Robcie jak chcecie.Wasza sprawa.🖐️

Gość kasia2211
ja np. nie mam problemów z nudnościami.. ani nic mnie nie boli, a sypiam jak zabita. nie mogłabym non-stop leżeć rozwalona na sofie (zresztą podobno najnowsze badania wykazują, że leżenie w łóżku nie zapobiega poronieniu)

Gość kasia2211
basenik jest super, tylko biust już mi się w bikini nie mieści :-)

Gość Czekoladowy telegram
Czas kupić nowe :)

Gość to kup wieksze
bikini i do dziela ;)

Gość Dash czy nie dash
Skoro wiedzialas,ze bedziesz cwiczyc itp to po co w tytule zapytalas czy w ciazy mozna cwiczyc..?