Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

she_ona

metoda przerywana

Polecane posty

Gość Czekoladowy telegram
To żadna metoda :) Ale jeśli ktoś lubi ryzyko... :)

Gość BlueBaby
Nikt nie stosuje a ten kto stosowal wlasnie siedzi w dziale ciaza i pisze posta o spioszkach i pampersach.

Gość Sexy nie maxi
Ja stosowałam przez rok i nie wpadłam, ale co ja się nastresowałam... Co miesiąc człowiek jak na szpilkach czeka na okres i się zastanawia będzie czy nie? Także nie polecam :)

Gość nie warto chyba
że ewentualna wpadka wchodzi w gre. Jest grono osób co stosuja i nie wpadli i grono osob co wpadli.

Gość wikipedia nie gryzie
Jest to bardzo niepewny sposób antykoncepcji, gdyż wydzielina wydobywająca się z prącia jeszcze przed wytryskiem (preejakulat) może zawierać plemniki, a nadto często nie udaje się partnerowi wycofać penisa przed rozpoczęciem wytrysku. Wskaźnik Pearla dla stosunku przerywanego ocenia się na 15-28%

Gość bubububu
ja stosowalam przez 3 lata no i wpadlismy, tylko bralismy taka opcje pod uwage jak nie chcesz dzidziusia to lepiej zastosuj cos bezpieczniejszego

Gość ttettetete
witam. Ja z moim chłopakiem stosowaliśmy t a metodę przez 4 lata. I nie wpadliśmy;) Nie stosowalismy innych zabezpieczeń. Chodz oboje bylismy na tyle dojrzali, że nawet jakby była dzidzia to nie bylibyśmy tym zmartwienie. Ale poczekaliśmy do slubu, mojej obrony i podjęcia pracy. Teraz kochamy sie normalnie do środka od 4 miesiecy(tzn. od kiedy wzieliśmy ślub) no i jestem w ciązy w 8 tygodniu;) ja polecam....nie trzeba myslec o tabletkach, prezerwatywach....o ile oczywiscie jestescie gotowi na ewentualną ciąze bo bez sensu stresowac sie co miesiąc...bedzie okres czy nie....

ja stosuje juz tyle razy to robilam i nie wpadlismy no ale stres jest dzisiaj akurat okresu dostalam i to jest dla mnie wielka radosc;))) ale boje sie ze wpadniemy i nie chce za bardzo bez gumy no nie ale wiadomo ze to nie to samo

Gość ona_miltonkeynes
nie potrzebnie cie tu wszyscy strasza... ja kocham sie ze swoim chlopakiem tylko w taik sposob, bo prezerwatywy nie znosze a dzidziusia jeszcze nie chcemy... stosujemy ta metode od 3 lat i zadnych problemow, zadnych zmartwien co miesiac czy bedzie okres poniewaz zawsze konczy sie np na brzuszku:) co do wydzielny wydobywajacej sie wczesniej niech cie nie klamia bo moze i zawiera ona znikome ilosci plemnikow ale sa one bardzo slabe i nie sa w stanie zaplodnic... kazdy lekarz ci to powie, jeszcze nie bylo na swiecie przypadku zaplodnienia w ten sposob! takze stosunek przerywany jest jak najbardziej w porzadku, pod warunkiem ze chlopak jest odpowiedzialny... jezeli chce zawsze zdazy sie wycofac w odpowiednim momencie! (tak jest np u nas) jedynie co to moze specjalnie ci sie sposcic do srodka dlatego musisz mu ufac... ale jesli do teog nie dojdzie nie masz sie czym martwic mozesz spokojnie kochac sie w ten sposob bez zadnych obaw co miesiac;) pozdrawiam;**

Gość do ona_miltonkeynes
ona_miltonkeynes: wybacz, ale bzdury piszesz :D omg, że też tacy ludzie istnieją :D napisałaś, że w wydzielinie wydobywającej się przed wytryskiem są słabsze plemniki? buhaha :D gdzie takie bajeczki wyczytałaś dziecko drogie? no tak.. bo mężczyzna ma w mosznie dwie przegródki - w jednej są słabe plemniki i z niej wydobywają się przed erekcją, a w drugiej są silne plemniki i to one "działają" podczas erekcji? HAHAHA :D to się uśmiałam czytając Twoje bzdury.

Gość halohalohalo
caly czas sie tak kocham z moim chlopakiem tyle ze on nigdy nie konczy...myslicie ze to niezdrowe dla niego?

Gość zachody słońca na zawsze będą
ja z Mym stosuję tą metodę od bodajże 2 miesięcy, ale na dniach dreptam do ginekologa . niech wypisze jakies tabletki. po co kusić los i ten niepotrzebny stres...makabra!

Gość co to znaczy że działają
przed erekcją i w czasie erekcji, bo nie zrozumiałąm :o

Gość vlin
Odpada!! Zero przyjemności 100% stresu!! A chyba nie o to chodzi? Nie polecam a ciąża murowana!

Gość ulka pulka
ja też sie tak kocham z moim facetem od prawie 4 lat i nic sie nie wydarzyło... może w końcu sie wydarzy , ale narazie nie myśle o tym! wydaje mi się że mój facet jest odpowiedzialny i wie co robi.. gumki odpadaja, po tabletkach celulit mi wyszedł i przytyłam więc pozostaje mi tylko ta metoda i uważam że jest spoko... oczywiście jesli mozna ufać sowijemu ukochanemu..

Gość halohalohalo
nie no przyjmenoc to jest :) bo jak pomysle o tych gumkach to mam dosyc. tak naprawde to jest bardziej bezpiecznie niz z gumkami. bo przynajmniej wiadomo ze nie mozna skonczyc w srodku i tego sie trzymamy. a juz kilka razy jak uzywalismy gumek, on skonczyl we mnie i sie okazalo ze gimka pekla. raz przez 10 minut szukalismu nawet gumki bo sie zgubila a sie okazalo ze byla we mnie

Gość halohalohalo

Gość polecam przeczytacccc
http://pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat http://pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Pearla Dla mnie sprawa jasna, można stosować o ile ewentualna wpadka wchodzi w gre, bo jednak nie ma wtedy stresu a róznie moze byc, facet sie zapomni, nie zdązy itp. Nie chcesz ciązy zastosuj lepsze zabezpieczenie, chociazby zacznijcie sie dziewczyny obserwowac aby wiedziec kiedy macie owulacje i w te dni nawet przerywanego nie stosujcie. A i przerywany moze skończyc sie nerwica u faceta i kobiety tez:p

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja stosuję metodę przerywaną od 7 lat i nie wpadłam :) Może stosuję ją bez strachu, bo w razie zajścia w ciążę nie było by problemu. Ja nie wpadłam, ale mam świadomość, że takie praktyki nie są dobrą antykoncepcją, mężczyzna musi znać dobrze swoje ciało i wiedzieć kiedy się wycofać, dlatego nie zalecam stosunków przerywanych osobom, które nie są przygotowane na bycie rodzicami :)