Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystynka59

Epiduo - żel na trądzik jak na was działa?

Polecane posty

Gość Krystynka59

Witam, nie dawno usłyszałam o żelu Epiduo, ponoć jest bardzo skuteczny na trądzik. Sama jeszcze nie miałam okazji go wypróbować, a z trądzikiem walczę od dawna. Może Wy podzielicie się swoją opinią na temat Epiduo? Jakie przynosi skutki? Czy podrażnia albo ma inne efekty uboczne? Czekam na opinie :) Pozdrawiam.

moja droga z tradzikiem walke zaczyna sie od odpowiedniej diety.. to taka moja mała dygresja dla osob, ktore mysla ze jak sobie kupia kremik cud malina to wszystko bedzie ok....

na mnie epiduo wcale nie działało...wręcz przeciwnie zniszczyło mi cerę a dermatolog powiedziła że tak czesem bywa...szkoda że ja miałam takiego pecha...potem miałam 2-miesięczną kurację aby pozbyć się przebarwień po epiduo...teraz jest ok ale skóra doszła do siebie dopiero po pół roku jak odstawiłam epiduo.

Gość malinka^^
Epiduo na każdego działa inaczej, mi akurat bardzo pomógł z czego jestem zadowolona :)

Gość bottle blond bimbo
ja ostatnio znalazłam w aptece superpharm takie tabletki LAKTOCER, używam ich dopiero drugi tydzień ale moge powiedzieć, ze widze efekty. Moj problem to może nie permanentny trądzik, ale zawsze kurna cos mi wyskoczy, jak nie na brodzie to na czole. Tego sie nie da znieść. Po tabletkach, skóra się jakby wyrównała, nie czuję tej chropowatośći. No i mniej wyprysków, ale jednak są. W przeszłości miałam większe problemy, leczyłam sie antybiotykami i tę maść Epiduo pewnie też stosowałam, chociaż juz nie pamietam bo tyle tego było, że aż strach.

Gość Aleksanderka
Ja jakoś do tabletek nigdy przekonania nie miałam, obecnie jestem na etapie epiduło, dopiero 2 tygodnie ale mam nadzieję że będzie ok :)

Gość bambinoo....
lepszy skinoren

Gość Madziuunia
Hej, tez uzywam zelu Epiduo i jestem calkiem zadowolona, co prawda to dopiero 2 miesiace ale widze poprawe, dermatolog mowil ze to moze potrwac 6 miesiecy albo dluzej ale mam nadzieje ze sie wylecze z tradzika ^^

Gość MelaniaBC
Hejka, ja uzywam Epiduo, to jest kilka porad jakie dostalam od swojego dermatologa na początku robić przerwę 4dni i z czasem jeśli zauważa się mniejsze zaczerwienienie zmniejszać ten okres przerwy do 3dni potem do 2 i jeśli będzie ok stosować go codziennie przed zastosowaniem leku trzeba umyć buzię, odczekać 30min i dopiero nałożyć krem, jeśli krem bardzo podrażnia skórę to po użyciu kiedy się wchłonie trzeba zastosować krem nawilżający ilość kremu to na opuszku palca ziarko grochu, rozdzielic na 5: czoło, policzki, nos i broda Leczenie tradzika to proces dlugotrwaly wiec sie nie poddawajcie Mam nadzieje ze te porady wam sie przydadza ;)

Gość malineczkaa@
O jak milo, mam tez drobne problemy z Epiduo ale widze ze chyba troche zle nakladalam go na twarz i troche pieklo, mam nadzieje ze bedzie lepiej i dziekuje za poradnik ;)

Gość Eliza098
Hej, tez stosuje Epiduo i jestem nawet zadowolona, zobaczymy co bedzie pozniej ^^

Hej, uzywałam epiduo kilka razy. Za pierwszym razem dziłał, ale podrazniał cerę. PO dłuższym okresie stosowania przestatał działać wykwity pojawiły sie w zwiększonej ilości.. Poźniej dermatolog wprowadziła mnie na antybiotyk IZOTEK( nie polecam, horror). Po tej kuracji może i nie miałam zwykłego trądziku, ale na twarzy pojawiła sie kaszka;/. Znieniłam dermatologa. Obecnie jestem na ediduo ...na noc i na dzień metronidazol nabiałe wykwity. Do tego trzy trzy dzienie myję twarz zwykłą gąbką i żelem do mycia Twarzy Purritin( który tak jakby zbiera tą łuszczącą się skórę i tworzy nową ) Dzięki czemu nie mam problemów z łuszczeniem się skóry, twarz jest gładka i codziennie widać postępy ! Do tego na noc zażywam Xyzal, aby blizby zbledły :)

Gość Bummer
Kutas staje. Pozdrawiam