Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zbychu

Jaki muszę mieć dochód miesięczny by dostać kredyt na 200 tyś??????

Polecane posty

Gość PPP -------------
Duży

Gość karwa fak
jak na 12 rat... to sporo musisz zarabiać .. :)

No co , nikt nie brał kredytu??????? Podpowiedzcie mi coś;)

Gość lalalab
ok. 3300 - 3500. zależy od banku

oczywiscie orientacyjnie pytam... mniej więcej..jaki jet próg by zaczac rozmowy

Gość lalalab
netto. ale są banki, gdzie dochód wymagany to ok.2700, ale oczywiście nie możesz mieć żadnych innych zobowiązań, bo to obniża Ci zdolność. jak coś chcesz wiedzieć to pytaj:) trochę się na tym znam ;)

Gość fdsfds
to zalezy w jakim czasie masz ten kredyt spłacic 5 , 10 , 15, 25 lat . Jak w ciagu 5 lat to na pewno trzeba miec dochody wieksze

mam 3 tys. emerytury wojsowej, splacam 500 zl alimentow ale wyrok w ich sprwie jest nieaktualny. Jestem sam i nie mam zadnych innych zobowiazan, planuje wlasna dzialalnosc, mozliwy wklad wlasny okolo 50 tys.

wystarczy mieć dochód 3zł by zakup kupon lotto z odpowiednimi cyframi na nim wydrukowanymi.

no chyba asekuracyjnie lepiej zawnioskowac o dluzszy termin, mam 35 lat.

Gość lalalab
ok. to teraz kwestia tego, co oznacza, że wyrok nie jest aktualny? większość banków kredytuje do 70 roku życia, max. 75. rozumiem, że jeśli jesteś na emeryturze wojskowej, to jest to raczej wcześniejsza emerytura? :) wkład własny obniży Ci koszty związane z kredytem, ale raczej nie podwyższy Ci zdolności. generalnie wg mnie możesz spokojnie sprawdzać zdolność przy takich dochodach. większość banków będzie miała dla Ciebie ofertę i kredyt np. na 30 lat, ale z możliwością wcześniejszej spłaty. Jeśli chodzi o własną działalność to na ogół dopiero po 2 latach banki biorą je pod uwagę, niektóre po roku...

Chodzi o to, że zasugerowałem przd doradcą, że nie zamierzam z tą emeryturą (wcześniejszą) spocząć na laurach i planuję jakoś swoją dalszą przyszłość finansową... czyli wkład wlasny mam wylozyc dopiero jesli np. bank mi przyzna kredyt na nizsza kwote?

Gość lalalab
to zależy jakie koszty chcesz ponieść związane z kredytem. poza tym jeśli jest dobry doradca sam zaproponuje Ci najlepsze wyjście. sprawdzałaś już gdzieś swoją zdolność?

Nie zależy mi na zmniejszeniu rat kredytu itp, możliwość wcześniejszej spłaty mile widziana, a wklad wolałbym wrzucic w firme.

no bank wydal mi wstepną decyzje kredytową na "tak".

Jednak historia zna takie przypadki ze decyzja na tak na kilka dni przed aktem notarialnym zakupu oplaconego zadatkowo mieszkania zmienia si w decyzje na nie:)

Gość lalalab
no jeśli już masz decyzję, po całym procesie to raczej nie ma się czym przejmować :) kwestia zebrania dokumentów i przeanalizowanie wszystkich za i przeciw przez analityków, jak już jesteś po tym etapie i jest decyzja na plus to raczej się nie zmieni:) a jeśli to tylko wstępne rozmowy to jeszcze wszystko może się zdarzyć. no i lepiej zabezpieczyć się składając wnioski w kilku bankach

Dziękuję Ci za pomoc, pozdrawiam i życzę wszystiego dobrego.

Gość lalalab
nie ma za co:) i również serdecznie pozdrawiam

Gość no nie kumam
co to jest to "k", jak piszecie 200k??? O co kaman?

Gość no nie kumam
boszzz czego to nie wymyślą :o

Moja ciocia pamiętam brała kredyt 3-4 lata temu na 200tyś na 20 lat chyba (ale nie jestem pewna czy na 20) i musiała mieć dochód 4,5tyś netto ale ona nie wzięłą w złotówkach tylko w euro chyba