Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtr

Jakie wartości chcecie przekazać dzieciom?

Polecane posty

Gość szacunku do innych
wrazliwosci, pewnosci siebie, asertywności,

Gość ja chcę zeby moje dzieci
My błotnistych kałuż nie omijamy nigdy "jak świnka Peppa" :) A jeśli chodzi o basen i problemy moczowe to i my się z tym borykamy i do 3 roku życia mieliśmy zakaz częstych wizyt na basenie. Zresztą moje dzieci za krytymi pływalniami nie przepadają. Weź pod uwagę to, że jedne dzieci przechodzą swoje dzieciństwo beztrosko mogąc do woli skakać w deszczu, a inne smarkają po wyjściu na spacer kiedy temp. spada poniżej 10 stopni. My z basenu zrezygnowaliśmy i chwilowo nie zamierzam "wznawiać" plywalniowych przygód, bo każda z nich kończyła się nieprzyjemnie. Za to basen odkryty w letnie dni to wielka frajda i wtedy nie widzę u moich pociech żadnych oporów przed wodą. Też nie ma sensu zwalać całej "nauki" na wiek 0-3 lat. Człowiek uczy się cale życie. Jeśli nie zacznie pływać czy jeździć na nartach w wieku 5 lat to nie jest nigdzie powiedziane, ze za 10 lat nie będzie dobrze pływał ani świetnie jeździł. I znów na swoim przykładzie. Nauczyłam się pływać mając 18 lat bo zdawałam na taki kierunek studiów ze było mi to potrzebne. Dzieciństwo jest po to żeby się dobrze bawić i kiedyś milo wspominać.

Gość biorąc pod uwagę całokształt
kafeterii to jedyną rzeczą którą nauczycie swoje dzieci to jak być złym, wrednym i chamidłem w jednym. nauczycie swoje dzieci, że jak ktoś ma ciut inne zdanie od waszego to trzeba tą osobe zbesztać, wyzwać i tylko monitor chroni drugiego człowieka bo na pewno byście pozbijały. wychowacie psycholów którzy będą się pastwić nad każdym, wychwacie pokolenie znieczulic na ludzkie nieszczęście i problemy.

biorąc pod uwagę-> właśnie ty pastwisz się nad nami i oceniasz bezpodstawnie. Zauważyłaś?

Gość ja tylko reasumuje to co sie d
zieje na kafe :D tylko tu takie idealne i dobre a w innych tematach to tylko rzucają wyzwiskami - przykra prawda i do tego niezaprzeczalna.

Nie pisze w innych tematach i nie bardzo wiem co na nich się dzieje, ale uważam, ze wrzucanie wszystkich do jednego worka nie ma sensu i krzywdzi niektóre osoby.

Gość ukfskjhgse
ip mówi zupełnie coś innego :p

Gość Madalena 29 szc
Trtr z jakiej jestes miejscowosci moj maluszek tez bedzie mial pol roczku w wakacje :)) Kiedy wracasz do pracy jak ile bedzie mial latek/

Nie wiem co mówi IP bo nie mam zdolności informatycznych :P Zastanawia mnie jaki sens ma wejście na temat i zmieszanie innych z błotem? Temat byl fajny więc trzeba było go zniszczyć?

Gość uderz w stół a nozyce się
odezwą :D chyba cię mocno zabolała prawda że tak się oburzasz :D