Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna_19

brak okresu.

Polecane posty

Gość dziewczyna_19

od 4 miesięcy biorę leki na serce. tzw. beta-blokery, a dokładniej propranolol. niby miesiączki miałam regularne, ale np.w grudniu miałam jednodniowe plamienie, potem w styczniu to samo. wczoraj powinnam dostać miesiączkę no i jej nie dostałam. wykluczam ciążę, ponieważ nigdy jeszcze nie współżyłam. zastanawiam się czy stres, a przede wszystkim te silne tabletki mogą być przyczyną opóźnienia okresu? mam arytmię serca, moje serce nie bije tak jak powinno i dlatego dwa razy dziennie biorę propranolol i magnakol - leki, które powodują zwolnienie akcji serca itp. z góry dziękuję za pomoc.

a czy te leki mają w jakimś stopniu znaczenie dla krzepliwości krwi? Bo moja mama np. brała takie na serce na rozrzedzanie krwi i miała takie niespodziewane krwawienia ,a Twoja może wpływają na krzepliwość?

Gość dziewczyna_19
zupełnie nie wiem. z krwią chyba wszystko okej. tzn wiem, że ogólnie mam za mało magnezu i potasu. do tego w listopadzie wykryli u mnie arytmię serca, przedsionkowo-komorową, po prostu moje serce nie bije ciągle tak jak powinno i rano i wieczorem przyjmuję leki. szczerze to zaniepokoiłam się trochę, bo zawsze miesiączka była w miarę regularnie. eh..