Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania_88888

Podróbka a oryginał

Polecane posty

Gość ania_88888

Po czym poznać oryginał od podróbki? Mam na myśli tutaj np torebki, okulary przeciwsłoneczne. Widziałam rzekomo podróbkę torebki Chanel (wiadomo jaki ma znaczek). Niektórzy na pierwszy rzut oka widzą, że to podróba. Ja nie zauważam tego. Czy wy macie podobnie? Ja sama mam okulary ze znaczkiem DG. Kupiłam je za 20 zł. Wyglądają tak samo jak te oryginalne za 400 zł. W jaki sposób rozpoznają to inni?

nigdy nie widziałaś oryginałów dlatego nie potrafisz ich rozpoznać. materiały, sposób wykonania, łączenie szwy wszystko mówi podróbka. idź do sklepu i zobacz swoje d&g w oryginale a zrozumiesz. dotknij zobacz jak wyglądają. oczywiście są drogie podróbki (ale nie za 20 czy 100zł) które rozpozna tylko wprawne oko.

Gość ania_88888
No tak ale wydaje mi się, że rozpozna to tylko wprawne oko, np jakiś projektant. Ja znam się na modzie, interesuje się tym, ale raczej nie rozpoznałabym oryginału od podróby.

Gość argoss
jezeli sie kogos zna i czesto widuje np w pracy albo szkole to doskonale sie wie na ile mniej wiecej jest ta osoba zasobna, jezeli ktos ogolnie sprawia wrazenie przecietnego majatkowo lub wrecz niezamoznego a nagle pokaze sie z droga markowa rzecza to i tak cale otoczenie uzna ze to podróba z bazaru

Gość hhhhhhh
♥

Gość ania_88888
do argoss: Ja tylko próbuje wychwycić różnicę dla zwykłego odbiorcy, która dla mnie jest niewidoczna na pierwszy rzut oka.

Gość nfddfnfmf
podrobki sa roznej jakosci, niekiedy ponoc zdarzaja sie tak dobre ze nawet ekspertowi z danej firmy zajmuje troche rozroznienie:o co do zwykłych podrobek bazarowych to dla osoby majacej porownanie z oryginałami raczej nie bedzie trudne poznanie:p poza tym jak ktos napisal nawet autentyczna markowa rzecz u osoby przecietnej bedzie wzieta za podróbe:p i w druga strone to tez zadziała..

a hahahahahhah. Jak kupilas okulary za 20 zł to uwierz mi, ze nawet slepiec nie uwierzy w to ze to oryginal. Poza tym po człowieku od razu widac, czy stac go na torbe od chanel czy ma po prostu szanelke za 50 zl ;) Zreszta ... jakie to ma dla Ciebie znaczenie?

Gość As123
Nie kupujcie na allegro znanych marek- kupiłam spodnie mas simo dutti i po prostu skandal!! Podróba !!!