Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdshsjj

Opiekun kolonijny

Polecane posty

Gość hdshsjj

Czy macie jakies pomysły na takie zabawy dla grupy ? Jakies integracyjne .

Gość alltheway
Jako opiekun to trzeba być obeznanym w takich zabawach:) Znasz zabawę w marynarzy i ich żony?:)

Moze znacie jakies takie zabawy gdzie grupa siedzi w kółku i cos tam robi ,bo juz takich bieganych to mam kilka ;D

Gość alltheway
To bardzo fajna zabawa,tylko,że trudno ja wytlumaczyc slowami pisanymi. Jesli mimo wszystko chcesz,to sprobuję.

a od czego sa google i youtube - jak mozna znalezc niezle zabawy na wesele to na zabawy 'przy ognisku' na pewno tez

Gość alltheway
-musi byc parzysta liczba osób (50/50 chlopcy/dziewczynki) -dziewczynki stoją w rzedzie obok siebie -chlopcy w tym czasie stoją oddaleni od nich odwroceni w przeciwnym kierunku -dziewczyny(żony) wybierają swoich mężów(marynarzy) -podchodzi pierwszy chlopiec(jako marynarz wracajacy z żeglugi) i musi odnaleźć swoją żonę-całuje w policzek tą dziewczynkę,co do ktorej mysli,ze jest jego żoną -jeśli zgadl-dziewczynka odwzajemnie pocałunek. Jeśli nie zgadł-dziewczynka wymierza mu policzek (*leciutko:) i musi probowac do skutku -gdy odnajdzie swoją żonę staje parę kroków dalej od dziewczat -podchodzi kolejny chlopiec i tak samo-szuka swojej zony. Natomiast,kiedy pocaluje żonę wcześniejszego chlopca-tenże chlopiec stojacy z boku daje mu kopniaka (leciutko:) Duzo jest przy tym smiechu i dzieciaki to lubią;)

Jakaś dziwna ta zabawa w marynarzy i żony? Kopniaki i policzki ? Oo

:) no rzeczywiście fajna zabawa :) tylko ze niestesty nie bd mogła jej przeprowadzic bo nie ma tylu chłopców :) Szukałam w google , ale powtarzają sie cały czas te zabawy .... i juz wiele jesy pozajmowanych przez moich znajomych ... Zabawy nie mogą się powtórzyc , poniewaz to bd takie małe zaliczenie na kursie...

Gość masz ci los
gdybym to ja cie egzaminowała to nie zaliczyłabym ci takiej zabawy. Ona jest totalnie nie dla dzieci. A że dzieci ją lubią to inna sprawa, dzieci lubią też się chować w krzakach i popalać papierosy więc może to zaproponuj...

Gość alltheway
No pewnie,dajmy dzieciom bierki i kredki to z nudów same pójdą po papierosy. Poza tym ja nie jestem opiekunem. Jezdzac na kolonie uczestniczylam w takiej zabawie. I nie palilam po krzakach ani nie podkradalam sie do namiotu kolegów:)

Potrzebuje więc jakiejsc innej :D Moim zadaniem jest przygotowanie zabawy orientacyjno porządkowej .