Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ajjCzemu

Mam hm, problem

Polecane posty

Otóż. kochałam się z moim chłopakiem w ostatni dzień dni niepłodnych i mnie zalał. Po czym tydzień później się znowu kochaliśmy i za każdym razem gdy miał się spuścić wyciągał członka ale potem znowu go wkładał.Z tego co słyszałam to sperma i tak zostaje na czubku członka.Wiec skoro tak to wszystko wyglądało, to moge być w ciąży???

Gość emilka18884
zrób test i czekaj na kolejny okres .

to było 3 tygodnie temu prawie w sumie mimo że mam 6 lat okres to ostatnio mam nieregularny i z tego co patrze na kalendarz to sie spóźnia...

Gość emilka18884
tutaj Ci nie pomoge zrób test idz do ginekologa . prawdopodobienstwo ciazy jest zawsze.

a w ilu procentach jestem? czy nie da sie zbytnio określić. eh..

Gość emilka18884
nie mam pojecia 30-40%.

naprawdę tylko test prawdę Ci powie :) a jeśli chcesz znać statystykę, to współżycie w najbardziej płodnym czasie cyklu = szansa na ciąże rzędu 25-40%.

uh, czyli jest szansa, że nie jestem. to musze zrobić test w takim razie...

a w 3 tygodniu gdy np. jest sie w ciąży jakie mogą być oznaki. w sumie tak sie pytam ale ja hm, jestem młoda bardzo młoda nawet 18 nie mam jeszcze ;d więc proszę o wyrozumiałość do moich pytań ;)

W początkowych tyg. ciąży ma się objawy w sumie podobne do takich sprzed okresu, możesz mieć też nudności, chodzić częściej do toalety. Ale nie ma się co nakręcać - dziewczyny często biorą zwykłe objawy nadchodzącej miesiączki czy jakiejś drobnej niedyspozycji żołądkowiej lub przeziębiania za ciążę :] Także spokojnie zrób test i się nie stresuj niepotrzebnie.

wiem bo już raz miałam coś podobnego że miałam objawy w pierwszych tygodniach co na ciąże wyglądały ale nie byłam. Tylko, ze w tedy onnie skończył we mnie a w tedy tak ;) ale zrobię test albo lepiej jak pójde na pobranie krwi będę mieć pewność w 10000% :)) bo testy nie zawsze wychodzą dobrze z tego co mi koleżanka powiedziała bo jej wyszedł dopiero za 5 razem i to po 1 miesiącu ciąży.

otóż robiłam test ciążowy wyszło mi że jestem zrobiłam kolejny wyszło że nie jestem. a od paru dni mam mdłości czuje się senna grymaśna cały czas sikam i w ogóle. Okres w sumie powinnam już dostać ale od pewnego czasu coś mi się z nim dzieje. Do ginekologa nie pójdę bo jestem za młoda musiałabym iść z mamą a jej nie powiem na razie bo sie boję reakcji jej i mojego ojca. I czy już mam wnioskować że jestem w ciąży? Czy jeszcze moge być dobrej myśli że nie jestem? Nie wiem co robić zaczynam się denerwować eh :(

były dwa różne. o_O tak wyszło albo któryś źle zrobiłam...ale jeden wyszedł pozytywny.

a można miałam już tak raz :D coś tam źle zrobiłam nie zalecałam sie z ulotką i wyszło coś tam nie pamiętam w każdym bądź razie 1 wyszedł mi pozytywny a drugi była sama kreseczka na dole przy literce "c" nie czytałam ulotek no. poza tym mam tylko 16 lat..mogłam coś źle zrobić :D:D

hehe, starego wróbla nie oszukasz. to prowokacja :p nie da się nie być w ciąży i mieć pozytywny wynik. te testy są tak skonstruowane, że reagują jedynie na [nawet naprawde niewielkie] ilości genadropiny kosmówkowej w moczu, produkowanej przez organizm kobiety jedynie w trakcie ciąży.

ale może być nie ważny albo przeterminowany.! no co. moja koleżanka tak miała tak. 5 razy robiła wychodziło jej że nie jest dopiero w 1 miesiącu ciąży wyszło jej po 6 tescie ż ejest. to co ja mam zrobić? a wg. moge iść bez mamy do ginekologa?

hehe, może pokazywać brak ciąży w ciąży, ale nigdy odwrotnie :D nie pokaże Ci ciąży podczas jej braku :d do gina idzie się raczej tak w 7 tc. a kumpela dowiedziala sie w 1 mcu, mowisz? ;d dziwne, bo 1 mc konczy sie 2 tyg po zapłodnieniu ... i nie wiem, jak reszta, ale mi wtedy nic nie pokazywal :d

ja nie wiem mówie że mam 16 lat. To co ja mam sobie myśleć? bo już sama nei wiem :(

do ksiazek, dziecko, jutro szkoła, a nie urzadzac cienkie prowokacje na forum.

a szkoda, bo ta domniemana ciąża może być swoistym objawem braków elementarnej wiedzy

a tak poważnie teraz to moge być ? ;dd. nie ide bo..bo jade gdzieś. ;p

jeśli test jest pozytywny, to jesteś. Do tego nie trzeba chyba ludzi z forum, a instrukcji testu.

jeju no. byłam dzisiaj u ginekologa i mi powiedziała że albo to jest ciąża styczniowa albo świeża z lutego i mam graniczyć z cudem że nie jestem. więc lipa.

Gość OjjTemu...
Zrób test z krwi, a Twoja lekarka jakaś ... dziwna jest. Po czym poznaje, że to ciąża, skoro nie zrobiła Ci badania na obecność HCG we krwi? Pierwsze co powinnaś zrobić, żeby uzyskać 100% pewność, to zrobić test z krwi (w każdym laboratorium je robią, koszt - od 30 do 45 zł). I życzę Ci aby to tylko była nauczka, a nie ciąża.. bo za młoda jesteś na nią...

nie wiem wypytala mnie o wszystko o okres kiedy współżyłam jak wyglądała moja miesiączka i wg. i powiedziała że albo styczniowa albo świeża cos tam mówiła mi jeszcze i 16 mam iśc do niej. tez bym wolała usłyszec że nie jestem. nooo nauczke to ja będę miała i to dużą.

Gość OjjTemu...
No to Kochana brykaj robić test z krwi, bo tak to jest gdybanie, a nie potwierdzenie ciąży... Idziesz do laboratorium, prosisz o zrobienie testu na obecność beta HCG we krwi i już. To koszt ok 30-45 zł (zależy od laboratorium i miasta). Nie musisz być na czczo.