Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chicha 00

ginekolog

Polecane posty

Gość chicha 00

Chciala bym aby ginekolok przpisał mi tabletki antykoncepcyjne lecz boje się wizyty u niego. Bo to by byla moja pierwsza wizyta a nie wiem jak one wygladaja. Czy lekarz bedzie mnie badał czy tylko zadawał pytania? Jak by badał to jak wygladjaja takie badania?

Gość chicha 00
ginekolog*

Gość
Jak ja byłam pierwszy raz też chciałam żeby mi przypisał tabletki. Wizyta wyglądała tak : najpierw zadawała mi pytania czy już współżyłam czy nie, zadawała mi rożne pytania. Później kazała iść na fotel rozluźnić się i położyć wygodnie. I zaczęła mnie badać. Później zeszłam i zapisała mi tabletki i to wszystko. Ja lubię chodzić do ginekologa nie ma w tym nic strasznego. :)

Dobry ginekolog zanim przepisze pierwsze tabletki powinen skierować na badania. Domagaj się ich. Nie masz się czego bać - powiedz, że to Twoja pierwsza wizyta, a lekarz pomoże Ci się rozluźnić. Samo badanie nie jest straszne - może niezbyt przyjemne, ale w każdym razie nie boli :)

Mojej znajomej nim przepisze kazała zrobic badania krwi itd...

Gość chicha 00
ale co to za badania, wlasnie ich sie obawiam czy bedzie mnie dodkał? czy samo badanie krwi wystarczy?

Gość emilka1884
włozy Ci palca w pochwę albo odbyt w zależności od tego czy jesteś dziewicą lekko naciśnie brzuch żeby sprawdzić ułóżenie macicy. musisz się rozlużnić to naprawde nic nie boli .

Gość chicha 00
jestem dziewica, ale nie wyobrażam sobie ani włożenia palca w odbyt ani w pochwę w moim wypadku. Czy cos takiego jest konieczne?

Gość emilka1884
niestety tak . ale to nie jest takie staraszne naprawde ja chodze juz dlugo do ginekologa i moja pierwsza wizyta byla naprawde mila . nie stresuj sie nie potrzebnie powiedz ze to twoja pierwsza wizyta a ginekolog wszystko dokładnie ci wytłumaczy .a badanie to trwa bardzo krotko.

Gość chicha 00
nie pójdę, za bardzo sie boje

Gość emilka1884
ale naprawde nie ma czego. . ale pamietaj ze i tak kiedys bedziesz musiala tam pójsc np jak zajdziesz w ciaze. pozdrawiam:)

Gość chicha 00
a nie da sie zastapic tabletek np. zastrzykami? ale tak aby nie bylo tego badania? albo jakismis plastrami?( bo o takich slyszalam)

Gość emilka1884
da ale badanie i tak bedzie od tego nie ma odwrotu ginekolog musi sprawdzic stan zdrowia narzadów płciowych.

Gość gfhbgf
ale mowimy tu o dwoch roznych badaniach. Ginekolog Cie zbada wziernikiem, dla dziwic są specjalne mniejsze, jak bylam pierwszy raz tez bylam dziwicą, poszlam po prostu do kontroli, to jak wlozyla wziernik to niestety bardzo zabolalo, w domu mialam krew na majtkach. Ale to badanie trwalo kilka sekund. A zeby przepisala ci tabletki to musi ci zrobic calkiem inne badania, nie wiem na czym polegają, to moze nawet nie ginekolog robi takie badania tylko ktos inny, a on/ona ci tylko daje skierowanie, nie wiem.

Gość emilka1884
lekarz wipisuje skierowanie na badanie krwi moze tez dopisac badanie moczu i takie inne to zalezy od lekarza oprocz tego musi przeprowadzic badanie ginekologiczne . przeprowadza szczególowy wywiad.

Gość chicha 00
to jak to w końcu jest? jak wygląda takie badanie? czy palcem, czy jakims wziernikiem?

Gość emilka1884
bada palcem najczesciej moze tez wziernikiem. wzierniki sa plastikowe lub metalowe.badanie to polega na wlozeniu takiej malej szczoteczki do pochwy i delikatnym ruchem pobiera taki wymaz do badania. badanie to jest bezbolesne.