Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda9512

zy powinnam się martwić? Dziecko wg USG jest o tydzień młodsze niż z OM

Polecane posty

Gość saleminka8
autorko ja miałam różnicę 2 tygodni,wszystko zależy od długości cyklu i kiedy owulacja była ;) sama policz że w dniu spodziewanego okresu dziecko powinno mieć gdzieś 2 tyg (wg usg) i dodaj cała reszte tzn,spóźniona @

Gość saleminka8
Paniko ja urodziłam w terminie hehe :) wg om miałam na 31.10 a wg usg do około 19 tc był termin na 7.11 potem on sie zmieniał,bo chłopaczek szybko rósł więc i termin wg usg sie zmieniał,bo był duży i latał pomiędzy 3.11 a 24.10 a urodziłam tak jak utrzymywał się termin do 19tc czyli 7.11.2009 6 odeszły wody a 7 był juz maluch na świecie

Gość saleminka8
moja koleżanka urodziła chłopaka 2700 i jest starszy od mojego o 3 tygodnie mój urodził się 42000 a dzisiaj ma 8009g a koleżanki chłopak 7400 tak jak długość mój miał po urodzeniu 57 cm a innej koleżanki 52 (są w tym samym wieku a dzisiaj mają po 65 cm :P dzieci nadrobią po porodzie

Gość gość
hej Dziewczyny! moja ciąża też jest młodsza niż według obliczeń z om, i tak się zastanawiam... ile z was dziewczyn z młodszą ciążą będzie mieć chłopca a ile dziewczynkę? podobno gdy dochodzi do zapłodnienia na "ostatnią chwilę" są większe szanse na chłopca, bo plemniki x są co prawda mocniejsze ale wolniejsze,a plemniki y szybsze ale słabsze ( tak czy tak y mają większą szansę wygrać pościg), jestem bardzo ciekawa czy tak jest.... sama chciałabym mieć chłopca, ale na taką informację muszę jeszcze trooooszkę poczekać. Ciekawe czy to założenie może mieć swoje potwierdzenie...? pozdrawiam was gorąco!

Gość gość
Pierwsze usg ma mala granice bledu, jest pomiarem bardziej wiarygodnym niz miesiaczka. Dziecko za male w stosunku to wieku ciazy to dziecko z zahamowaniem wzrostu czyli hipotrofia. Przyczyn takiego stanu rzeczy jest wiele, od niewydolnego lozyska, poprzez infekcje w czasie ciazy az do wad genetycznych plodu. Po wiecej info zapraszam do grupy na facebook HIPOTROFIA