Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 007700

jak się mieszka na górnym śląsku?

Polecane posty

Gość 007700

tzn które rejony są ciekawsze, a które lepiej omijać? Chodzi mi o dobrą lokalizacje na zakup mieszkania w bloku, kamienic w ogóle nie biorę pod uwagę.

Gość co rozumiesz
przez dobrą lokalizację? Odradzam stanowczo Katowice, bo mieszkania i koszty utrzymania sią najdroższe. Chorzów też zaczyna się cenić, Bytom jest trochę tańszy, ale osobiście bym nie chciała tam mieszkać. Najtaniej jest w Świętochłowicach, Rudzie Ślaskiej, Siemianowicach.

Gość L.
A troche dalej na południe to Pszczyna. Spokojne, ciche i przede wszystkim ładne zielone miasteczko. Polecam.

Gość Najladniejszym podobno
slaskim miastem sa Gliwice, ale jak ceny mieszkan tam stoja to niestety nie wiem

Gość 007700
Dzięki za odpowiedzi. "co rozumiesz przez dobrą lokalizację?" - dobrą baze wypadową w każdy rejon GŚ Tak wyszło teraz, że pewnie będziemy zmieniali miejsce zamieszkania z wynajmowanego w Krakowie na swoje ( bo troche gotówki się uzbierało) A Śląsk dlatego, ze w przeciwieństwie do Krakowa jest tam dużo ofert pracy dla inż z naszych branż , Kraków to pustynia pod tym wzgledem a po za tym ceny mieszkań są tam wywindowane. Dobre opinie słyszałem o Katowicach, Gliwicach i Tychach mimo że to ostatnie to miasto sypialnia.

Gość weź pod uwagę Mikołów
Łaziska Górne, Żory, bardzo dobre połączenie drogą szybkiego ruchu, najtańsze mieszkania są chyba w Łaziskach

Gość gość

Polecić mogę Panią Joasię z biura www.bbn-efekt.pl. Bardzo sprawnie działająca osoba, która będzie w stanie praktycznie każdemu dopasować nieruchomość do jego oczekiwań i potrzeb więc coś odpowiedniego będziecie mogli dla siebie wybrać.