Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnklw

Czy wg was nauczyciel to dobry zawód jak na te czasy? Bo mówią ze nie..

Polecane posty

Gość mnklw

Jestem anglistka. Pracuje pierwszy rok w szkole podstawowej. Na razie zarabiam grosze bo nie mam calego etatu. Zarabiam 900 zlotych. Dodatkowo udzielam korków. Wychodze na razie 1300 na reke. W szkole starsze nauczycielki mowia: jak znasz jezyki, szukaj pracy w firmie, a nie bedziesz za te psie pieniadze pracowala. Poki mloda jestes, to zmien prace, bo my bysmy juz nie zostaly nauczycielkami gdyby mozna bylo cofnac czas. A ja sie zastanawiam juz sama..

Gość mnklw
hallo

Gość tez anglistka
tez jestem anglistka, nigdy nie chcialam pracowac w szkole. Dostalam sie do pracy w firmie ale firma upadla i stracilam prace... teraz pracuej jako rececjonistka w hotelu. Pracy w jakiejs firmie nie moge znalezc :/ i z wielka checia przenioslabym sie do szkoly zeby pracowac od pon do pt a teraz to nawet w weekendy do pracy trzeba chodzic, zero zycia prywatnego

Gość tez anglistka
szkol jezykowych jest jak grzybow po deszczu, znajomy zalozyl taka szkole na jesien i ma tam tylko jedna grupe uczniow

jak patrze na mojego szwagra to zdecydowanie WARTO. uczy w liceum i ma godziny na zaocznych. dodatkowe kursy, szkolenia. zajebiscie im sie powodzi, a jest mlody i ma 2 dzieci :) moja siostra nie pracuje :) zyc nie umierac :D tylko nie w podstawowce :)

To zależy. Ten zawód, jak dla kobiety jest nawet ok. Oczywiście jeżeli lubisz uczyć.Docenisz to jak będziesz miała dziecko - uwierz mi. Uważam też, że podstawówka jest najlepsza, bo dzieci nie są jeszcze aż tak wulgarne no i chcą się uczyć. Poza tym możesz dorabiać korkami. Są też wielkie minusy tej pracy. Rodzice mają Cię najczęściej za nic. Przychodzą z awanturami, bo każdy chce,żeby dziecko miało 5 i 6 a nie zrozumieją, że dzieci mają to w d... Z tego powodu można się bardzo nawnerwiać i zdrowie sobie zepsuć. No i jeszcze problemy uczniów. Ja bardzo przeżywam ich sytuacje rodzinne i czasami ciężko mi spokojnie myśleć po pracy. Mimo to polecam. Uwielbiam uczyć, cieszę się z sukcesów dzieci, cieszę się, że z nimi pracuję finansowo nie jest najgorzej porównując zarobki innych kobiet z mojego miasta,