Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnUsIaCzEk1209

czy mam szansę? help help

Polecane posty

Gość AnUsIaCzEk1209

Witajcie mam pytanie :) może znajdzie się miła osóbka która mi poradzi:) w zeszłym roku zdałam maturę i chciałabym od tego roku zacząć filologię angielską ;p zdawałam angielski na poziomie podstawowym, ustna 70%-pisemna 65%. Czy mam szansę żeby się dostać?? i czy jeśli się uda to przetrwam? bo czytałam straszne rzeczy że tam to chodzą same debeściaki i jest okropnie ciężko.. chlip ;

Gość arabeskuniaaaaaa
moja siostra studiuje w Toruniu. Jest ciężko, angielski zdawała na maturze rozszerzony, zdała bardzo dobrze. Wystartuj i spróbuj, to nic nie kosztuje:-) powodzenia

Gość sama nazwa
na prywatnych o ile takie kierunki sa to tam na mature nie patrza. na dzienne nie masz szans. w ogole z czym ty do ludzi wyjezdzasz? z maturka podstawowa i panstwowe studia?

Przy podstawowej nie ma raczej szans. Sama z ciekawości próbowałam po maturze podstawowej dostać się na romanistykę, ustny miałam na 95%, pisemny na 87% bodajże, pani na uczelni podanie wzięła, ale uprzedzała od razu że dostają się ci którzy mieli jeszcze wyższe wyniki z roższerzonej! Sprawdzałam później, od 90 do 100% z matury roższerzonej, a taka się liczy podwójnie. Ciężko raczej na studia mimo że wyniki masz w porządku. Z angielskiego zdałam rozszerzoną maturę, a i tak w zaawansowanej grupie na studiach (angielski po prostu jako język obcy) miałam problem.

Gość AnUsIaCzEk1209
dziękuję i tak za wszystkie odpowiedzi :) ja nie myślę nawet o dziennych bo pracuję.. kurcze a ja bym tak chciała ;p

Gość AnUsIaCzEk1209
Max Zander vel Klaun dlaczego przecież to dobre studia??? ;/

Gość AnUsIaCzEk1209
sama nazwa- mam koleżankę która zdała gorzej i dostała się na dzienne... to chyba zależy od uczelni.. ona poszła do mało znanej ale o wysokim poziomie! jest jej ciężko, narzeka ale daję radę :):))

Gość rastrowa
nie masz szans. ja podstawowa mature z ang zdalam na 92%, ustna na 60%, rozszerzona poszla mi na ok 60% i sie nie dostalam na filologie. jednym slowem nie masz szans sie dostac na zaden uniwersytet

Gość AnUsIaCzEk1209
a np kolegia nauczycielskie? ostatnio zrobiły się popularne, ja przeczytałam na stronie takiego jednego że jeśli zdałam maturę na ponad 50 % nawet na podstawie to nie muszę iść na rozmowę kwalifikacyjną ;p szczerze mówiąc nie mam szczególnej ochoty poprawiać matury na rozszerzony... na prawdę nigdzie się nie dostanę?? ;( koszmar.. :[

Gość AnUsIaCzEk1209
myślałam że studia są żeby się czegoś nauczyć a na tym kierunku wymagają trzaskania angielskim jak prawie magister filologii! żadnych szans dla ludzi którzy którzy zamierzają się uczyć! :(( cholerna niesprawiedliwość!!!