Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniolccek

masoneria ... wolnomularstwo ...

Polecane posty

Gość aniolccek

czy znacie kogos kto oficjalnie i jawnie przyznaje sie do tego iż jest masonem ? Bądz chocby daje ku temu podejrzenia ??

Gość Alutkah
Moich znajomych podejrzewam ... sporo na to wskazuje ... pomijam już bractwa ... które także sugerują ...

Gość hrabia Wąs Rosporek-Walicipski
ja jestem masonem i nie radzę ci próbować walczyć z masonerią. Jeden próbował, św Maksymilian Kolbe, jak skończył swój marny zywot nie muszę ci mówić, w Niepokalanowie dobrze wiedzą

Gość aniolccek
nie mowie w aspekcie walk ... bynajmniej ... a dlatego, że moja rodzina ... powiedzmy że dotyczy mnie to osobiście o czym dowiedzialam sie przed kilkoma dniami i szukam informacji ... ktoś napisał o bractwie ... coz za bdura !!! to nie bractwo !

Gość Alutkah
Eh ... to nie bractwo, ale często wiąże się z bractwami ... Ty coś wiesz w ogóle o masonerii?

masoni to dzieci ubogiej wdowy

Gość aniolccek
wiem tyle ile mi narazie powiedzial dziadek ! i tyle ile wyczytalam w internecie ! oczywiście wczesniej mialam pojęcie juz kiedys ojciec wspominal ale nie sądzilam że ... :/ Jednak informacje w nternecie ni dają mi jasności co do realiow ! a rodzina więcej na chwile obecna - jak mi zakomunikowali - nie powie . Nie wolno mi tez o tym z nikim rozmawiac a tutaj jestem anonimowa ! dlatego szukałam forum ... jednak nie ma tu nikogo kto moglby pomóc - najwyrazniej :/

Gość Alutkah
Ja mieszkam w okolicach sali zebrań loży masońskiej ... i bywam na balach bractw ... dzięki owym znajomym .... Nigdy na ten temat nie rozmawiamy, choć widzę trochę ... Mają wpływ na cały nasz obszar ... to nie przypadek ...

merkaba jak chcesz skończyć jak ociec Maksymilian, to gadaj tak dalej...

dożo jest ludzi ktuży walcza z masoneria i zastanawiam sie kiedy wybuchnie wojna

Gość aniolccek
wiem jakie wplywy ma moj dzidek ... zdaję sbie sprawe iz masoneria rozklada karty w kazdej dziedzinie naszego zycia!!! Smi owej wladzy nie pełnia ale nia kierują oczywiście zalezy od stopnia wtajemniczenia ! i jesli mowa o wojnie ... to absurd po pierwsze kto ja wygra jest oczywiste a po drugie ... jak walczyc z ludzmi którzy mają wszystkich na swe uslugi ?? Zastanawiam się jak mialaby wyglądac moja przyszlośc jesli będe z oym nurtem związana i zy będe miała wybór :(

Gość Alutkah
Moi mają władzę oficjalnie i nieoficjalnie ... Mimo młodego wieku są wszędzie i wysoko ... A ja nie narzekam ... :P

nie w każdej Bóg im nie pozwoli wygrać w portugali przegrali , hiszpania , meksyk

Gość aniolccek
naiwnie liczyłam że spotkam masona otwartego na polemike na forum kafeterii !!! Chyba upadłam na głowę ... ale czuje sie dziwnie to jak jakis sen ... moja rodzina jest znana i szanowana w naszym mieście mamy pieniądze i nigdy nie sądzilam ze cos takiego ... czytając w internecie ... masonerie przedstawia się jak sekte na wzor satanizmu ... to okropne !!! nie wiem juz co mam myslec jak to traktowac nie mogę zadac im pytań nie wiem dlaczego ... nie moge mowic o tym tez nie wiem dlaczego ... czuje jakby mnie do czegos przygotowywali ... ale - do czego ?? liczylam ze ktos powie mi o co w tym chodzi ??? z czym to się wiąze ... opinie w internecie sa rózne i absurdalne często i skąd wiedziec w co wierzyć ??

Gość na mojej uczelni mówiono
o jednym z profesorów, że jest masonem, ale nawet nie wiem czy to prawda czy tylko plotka.

Gość aniolccek
przegrali ??? o czym Ty mówisz ??? na usługach najwyższej lozy jest sam papież !! cały rzym !! prezydenci i władcy najwiekszych mocarstw !!! Smialam sie kiedy dziadek był przekonany o noblu dla Obamy zanim to nastało !! jego komentarze byly dwuznaczne ! A śmierć Kennedyego ?? ... dziadek juz dawno opiwiadal mi jak to "jego zdaniem" było naprawdę ! teraz rozumiem ... zamach naJana Pawła II ... teraz wszystko staje sie jasne ...

Gość Alutkah
Wszystko w swoim czasie ... cierpliwość!

Gość aniolccek
prosze nie zartowac z tego tematu ! dla mnie to nie zart ... o niczym innym nie mysle od kilku dni ... patrze na ojca jak na obcego człowieka !!! nie wiem kim jest ??? dziadek podobnie !!! a wy zartujecie ! ne wiem nawet czy powinnam tu o tym mowic ??? zabroniono mi wspominac o ostatniej rozmowie o tym co juz mi zasugerowano - dosłownie - jednak nadal nieoficjalnie !

Gość aniolccek
czy jest ktos to może udzielić mi rzetelnych informacji ?

Gość aniolccek
raz jak tato sie kąpał podejzałam go i nie miał napletka...-czy to oznacza ze jest masonem.. tym bardziej ze codziennie capi mu z pyska czosnkiem i przestał sie golić:(

Gość aniolccek
to bzdura !!! gdyz europejska masoneria to potega i tyle wiem na pewno ... i nie ma mowy o ujawnieniu się ... za to groża ogomne konsekwencje i loże nie zjednocza sie "w jedna wielka rodzinę" to zaprzeczenie całej ideologii wolnomularzy ...( poprawnie wolnomurarzy ) o ile dobrze to wszystko zrozumialam :( mam zaledwie 17 lat ... jesli mnie "wprowadzą" to kiedy ?? czy jest wymagana jakaś granica wiekowa ?

Gość masonami byli
Krol St August Poniatowski, Jan Henryk Dabrowski ( od hymnu), Mickiewicz. Gabriel Narutowicz, Marian Falski ( od elementarza), Fredro,Julian Ordon( od reduty) Kosciuszko,Puszkin, garibaldi, Wolter, G. Waszyngton, Goethe, Napoleon, Władysław Sikorski, Beethoven, Churchill, Louis Armstrong, Walt Disney, Marszałek Smigły Rydz, Kipling, Louis Armstrong, Roosevelt - długo by wymieniac...Z bardziej wspolczesnych Polaków np Jan Józef Lipski. Wejdzcie na strone wolnomularz polski, zobaczycie, kto jest we wladzach.

masonii sa przedstawiani jako zło wcielone ale to nieprada ... byłam wychowana w świeckiej i tolerancyjnej atmosferze ... w drodze wlasneo świadomego wyboru jestem ateistką ... rodzice nkladaja nacisk na studiowanie prawa - czy to może mieć związek ? Dodam że częśc mej rodziny pełni wysokie "funkcje" stanowiska w tym zawodzie ... podobno to tradycja rodzinna ale obawiam sie iz to cos więcej ... wszystkie poglądy mej rodziny na aborcje, religie czy tolerancje rasową pokrywaja się z ideologią masonerii ... nic juz nie wiem :(