Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniela456

studia dzienne a zaoczne

Polecane posty

Gość aniela456

witam .chciałam zapytać czy ktoś kto studiuje na studiach zaocznych to tłumok? spotkałam się z takimi opiniami .. chciałabym studiować na dziennych ale nie stać mnie na utrzymanie ,mowie tu o mieszkaniu i wyżywieniu...rodziców nie stać żeby mi pomoc...sami ledwo wiążą koniec z końcem ... prace tez ciężko znaleźć studiując dziennie... dlatego zdecydowałam się na zaoczne ..i na prace (wiem ze zaoczne kosztują ale uważam że byłabym w stanie opłacić ) czy będę jakaś gorsza czy głupsza?

Gość student dzienny
Przykro mi, ale tak. Studia zaoczne są dla debili z pretensjami do tytułu magistra.

Gość aniela456
no ale jak mnie nie stać? to mam spac na dworcu i wyjadać ze śmietnika? chce skończyć studia ale na dzienne mnie nie stać

Gość ja proponuje...............
tazn wiesz....hmmm..... ja byłam na zaocznych płaciłam za studia i wcale jakoś lekko nie było ze zdawaniem itd,musiałam dużo wkuwać,po za tym sama robiłam notatki i szukałam materiałow...wiec nie wiem czemu ten zaoczny to zaraz "tłumok" :o

Gość śmiech na sali /
nie słuchaj tłumoków na dziennych w akademcach 90 % to same alkoholiki, zdający sesje tylko na prochach a potem nie zdolne do prawdziwej pracy jak całe studia tylko przebalangowali. Teraz tym papierkiem ze studiów można się co najwyżej podetrzeć, liczą się plecy

Gość zawsze mogłaś dostać
stypendium za wyniki w nauce + socjalne

Gość śmiech na sali /
głupoty gadają o zaoczniakach a ty widać zaradna jesteś jak chcesz do pracy i opłacić sobie, nauki jest równie dużo na takich studiach to nie ma nic do rzeczy. A co chcesz studiować?

Gość 12345654321
aniela456 U mnie na wyddziale jest roznica miedzy dziennymi a zaocznymi zreszta z 1000 przyjetcyh konczy 200 na zaocznych a na dziennych 280 na 300. Jesli moge cos doradzic pojdz na zaoczne ale n uczelnie panstwowa jesli srednia ci pozwoli albo bedziesz mogla przeniesc sie na dzienne i utrzymac prace. Wystarczy ze napiszesz podanie o IOS uzasadniajac ze pracujesz i nie bedziesz musiala chodzic na zajecia na studiahc dziennych :)

Ja studiuje dziennie, już na piątym roku i to kierunek techniczny ale gdybym miała możliwość cofnięcia czasu- bez zastanowienia poszłabym na zaoczne i do pracy związanej z moimi zainteresowaniami/kierunkiem studiów. Nie wszystkie zaoczne są dla debili, nie wszędzie chodzi o kupienie tytułu- tak mówią tylko frustraci po historii czy socjologii od roku szukający pracy.

Gość wervfgrb
studiuje dziennie i zaocznie na dziennych sie narobie, a na zaocznych lerze i marze... dla niezbyt lubiacych nauke malo ambitnych to studia zaoczne sa w sam raz ;D

Gość hahahahaha999999
zaoczny to tlomok?????????? NIECH WSZYSCY "DZIENNIACY" BIORĄ PRZYKŁAD Z TYCH CO STUDIUJĄ ZAOCZNIE HEH na dziennych to tylko są ci ktorzy nie wyrabiają z materiałem i nie potrafią pogodzić pracy i nauki buahahaha tłumoki

Gość aniela456
informatykę ogólnie a specjalizację to grafika,multimedia wiem wiem śmiejcie sie bo dziewczyna i pcha się do informatyki ale znam wiele kobiet i są bardzo dobrymi informatykami . pociąga mnie to i już.

Gość 77dd6
Nie można dostać 2 stypendiów. Jeśli dostanie socjalne, to naukowego nie dostanie chocby miala srednią 5.0 Sluchaj,rzeczywiscie panuje opinia,ze studia zaoczne są dla obiboków,dzieciaków bogatych tatusiow albo takich,co na dzienne by się nie dostali. I studia dzienne sa bardziej ambitne,zreszta tez bardziej przyjemne.Co nie znaczy,ze jesli bedziesz na zaocznych to bedziesz tlumokiem,jesli sama bedziesz pracowac duzo nad sobą to w niczym nie bedziesz gorsza od tych z dziennych. Ale ja bym Ci radzila sprobowac pojsc na studia dzienne. Napewno w twojej syt dostaniesz stypendium socjalne-bedzie kilkaset zl miesiecznie a reszte mozesz dorabiac dorywczo,to naprawde nie jest niemozliwe!

Gość śmiech na sali /
ooo anielo to wspaniały kierunek :) gratulacje wybory i życzę sukcesów :) nie gadaj głupot, dużo dziewczyn teraz jest na takich studiach, nie każde to pedagożki od 7 boleści czy inne frustratki

Gość aniela456
dziękuje za opinie ... mam jeszcze trochę czasu wiec pomyśle.

Gość śmiech na sali /
idź na zaoczne pracuj a nie pożałujesz :) zawsze coś odłożysz itd same plusy :)

Gość aniela456
;) dziękuje

Gość studiuję zaocznie filologię
nie zgadzam się,że zaoczni to tlumoki, nieroby i nieudacznicy. Ja studiuję zaocznie filologię i mam niezły zapieprz. A zaliczenia mi z nieba nie spadają. Zobacz,pomyśl jaka jesteś ambitna. Chcesz pracować i się uczyć jednocześnie-uważam,że to duże wyzwanie, naprawdę, choć sama nie pracuję na razie. Na zaocznych musisz więcej robić sama, siedzieć,czytać, dowiadywać się. Życzę Tobie powodzenia i wytrwałości ;)

Gość 12345654321
hahahahaha999999 Na dzienne poslzi ci ktorzy dobrze uczyli sie cala swoja mlodosc a nie lenili. Zeby dostac sie na studia musielismy przejsc bardzo ciezkie egzaminy wstepne i wiesz jakos nie wszyscy sie dostaja ......... bo jest ograniczona liczba miejsc i maja szanse najlepsi. Jesli chodzi o studia zaoczne to dobra rzecz jesli ktos ma juz upatzrona fajna ambitna prace i chce zdobyc doswiadczenie ... I zapewniam z ena studiach dziennych tez mozna pracowac zalatwiajac sobie IOS-a

Gość elca
do 77dd6 oczywiscie ze mozna dostac stypendium socjalne oraz naukowe jednoczesnie, sama jestem tego przykladem wiec jak sie w czyms nie orientujesz to nie pisz bzdur

filozofia moja zmora na studiach dziennych nie wiem jak mozna sie lubic tego uczyc mi ten przedmiot sprawia najwieksze klopociki... ;D mamy wymagajacego ale fajnego profesora :D

Gość ja proponuje...............
aniela456 powodzonka:) życzę Ci jak najlepiej!!!!

Gość to zależy wszystko
ja udzielałam korepetycji i miałam prawie tysiaka co miesiąc na czysto, studiowałam dziennie. jeżeli nie masz takiej możliwości, to idź na zaoczne. i ten kto chrzani, że dzienni nie mogą się wyrobić z materiałem, to baran. zaoczni mają mniej zajęć :)

Słuchaj, ja jestem na zaocznych ekonomicznych i pracuje w biurze. Wiedza mi się przydaje i sporo uczę się w pracy. Jak ktoś ma pomysł i chęci to czy dzienne czy zaoczne nie ma znaczenia. Znam takich leserów na dziennych, że żal..A nadmieniam, że mam 19 lat.

Gość dzadzudzi
ja również dostawałam socjalne i naukowe i nie wiem kto sobie wymyślił, że tak nie można :O styp. naukowe należy się ZAWSZE, poj warunkiem uzyskania wymaganej średniej, niezależnie od dochodów. a Ty autorko skoro nie masz możliwości dziennego studiowania to idź na zaoczne. zarówno jeden jak i drugi tryb ma swoje plusy i minusy i w dużej mierze zależy od Ciebie, czego się na tych studiach nauczysz.

Gość dzadzudzi
na studiach dziennych można pracować (czego również jestem przykładem :P ), ale rzadko aż w takim wymiarze, żeby samemu się utrzymać. Zależy jeszcze od tego jaki rozkład zajęć itp, ale rzadko da się wypracować więcej niż 80-100h/m-c, więc jak autorka nie ma kasy to może być ciężko. A stypendium to niepewna rzecz, więc trzeba się jakoś ubezpieczyć. Wg mnie w jej przypadku studia zaoczne + praca to najlepsze rozwiązanie. PS.Nie wiem na jakich uczelniach wy studiujecie, ale u mnie IOSa nie można dostać tylko z tego powodu, że się pracuje :O

Gość kiedyś RER
Mam porównanie, bo najpierw skończyłam studia dzienne (ntb ten kierunek był tylko w trybie dziennym), a teraz studiuję drugi kierunek zaocznie, pracując. Powiem tak: w mojej grupie na studiach dziennych było mniejsze rozwarstwienie niż w tej na zaocznych. I bardziej wyrównany poziom. Teraz na zaocznych poza gronem ludzi, którym zależy, jest cała masa przypadkowych osób, które nie wiem, po co i jakim cudem to ciągną. W gronie tych pierwszych są przeważnie osoby koło 30, dla których są to drugie studia + jeden chłopak tuż po maturze, który zdecydował się na tryb zaoczny. W gronie tych drugich przeważnie dzieci sponsorowane przez rodziców... Słowem można nieciekawie trafić z grupą - a to jest istotne, mieć od kogo pożyczyć notatki. Z drugiej strony: akurat informatyka to taki kierunek, że spokojnie można uczyć się jednocześnie w pracy i w szkole :) Ale skoro idziesz w informatykę, sprawdź jeszcze jedną opcję: masz szansę się załapać dziennie na "kierunek zamawiany" i wtedy masz spore stypendium.