Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belkoczaca

chore pytanie o smoczek

Polecane posty

Gość belkoczaca

Hej! Czy Waszych dzieci smoczek tez tak smierdzial??? moj syn ma 7 miesiecy i jego smoczek ciagle smierdzi jakims kwasem. Dzisiaj na przyklad umylam smoczek bardzo dokladnie a po chwili znowu smierdzial tym kwasem :/ czy Wy tez tak macie? to nie jest stary smok, ma miesiac moze - dla tych, co mi zaraz napisza, zebym kupila nowy :P

Gość smoczek sie zmienia
co 4 tygodnie :P

Gość NIEPRAWDA SMOCZEK
ZMIENIA SIĘ CO 3 MIESIĄCE

Gość belkoczaca
no co 3 miesiace sie zmienia :P ja zmieniam co 3 miesiace :P zawsze kupuje avent i zawsze byly dobre, ale teraz smierdzi :/

Gość smoczek sie zmienia
NA SMOCZKACH AVENT JEST WYRAZNIE NAPISANE ZE ZMIENIA SIE CO 4 TYGODNIE!!!!!!!!! CZYTAJCIE A NIE TYLKO DOMYSLAJCIE SIE!

Gość piwniczanka zielona
mojej corki nie smierdzial, ale kolezanka mi mowila, ze ma manie wachania smoka synka i ze tez smierdzi :D z tym ze jej maly ma chyba z 7 miesiecy tego samego smoka i nadmiernie go eksploatuje - oczywiscie ma tez chyba z 15 innych, ale ten jeden jest ukochany i za nic nie bedzie uzywal innego :O

Gość smoczek sie zmienia
ZOBACZCIE SOBIE GLUPIE BABY W DANYCH TECHNICZNYCH "ODPOWIEDZI NA WIECEJ PYTAN" CO ILE SIE ZMIENIA SMOCZEK

Gość smoczek sie zmienia
Jak długo można używać smoczka? Zalecamy wymianę smoczka co 4 tygodnie ze względów bezpieczeństwa i higieny. Jeśli smoczek zostanie uszkodzony, np. w wyniku ugryzienia, należy go natychmiast wymienić. Zalecane jest także wykonanie testu na rozciąganie przed każdym użyciem

Gość belkoczaca
smoczek sie zmienia - prosze Cie! Kazdy producent pisze, ze trzeba jak najszybciej zmienic smoczek, bo jeszcze cos sie stanie .... dlaczego? Bo jakos sprzedac musza :P a moj jeszcze nie ma miesiaca pelnego, a smierdzi od 2 tygodni okolo :P

Gość smoczek sie zmienia
CO INNEGO JAK SMIERDZI PO DWOCH A CO INNEGO JESLI KTOS WYMIENIA RAZ NA 3 MIESIACE PS.SORKI ZA CAPS (ZNOWU)

Gość belkoczaca
Straszny Kocur - Dzieki ;)) Smoczek sie zmienia - pisze przeciez, ze ten smoczek ma niecaly miesiac :P od 2 tygodni tak smierdzi, ale podaje malemu herbatke z owocow cytrusowych .... moze predzej od tego niz od braku zmiany. Dzieki (starsze) nie oddadza swojego smoka nawet jak bedzie mial 2 lata, bo sie przywiazuja do niego. Im bardziej zuzyty, tym lepszy. ale jakos im nie smierdza :P Kupie nowy jutro i nie bedzie problemu :) tylko chcialam sie zapytac, czy moze ktos juz tak mial, zeby poznac przyczyne, bo moze to nie o smoczek tylko o mojego synka chodzi :/ moze cos z zoladka :/

Gość jaz smoczek wyparzam codzienni
codziennie razem z b utelkami- wlewam do granak do gotowania na parze wode, dodaje lyzke octu spirytusowego, wkladam koszyk do gotowania na parze wypezlniony butelkami i smoczkiem i gotuje przez 20 minut od momentu zagaotowani sie wody i smoczek nie smierdzi jesli tobie smioczek smierdzi kwaqsem; to moze dzoiecku sie ulewa i ta tresc wchodzi do smoczka potem sie psuje i to tak smierdzi nie zaszkodzi smoka umyc i wygotowac

Gość niech mnie ktos przekona
ze trzeba znieniac co 4 tygodne smoczek.Moj syn do 7 miesiaca obrabial 2 smoczki na zmiane.Od 7 miesiaca do dzis ( 9.5 mies) ma inny, przeznaczony dla dzieci od pół roku. Nie mam zamiaru go zmieniac.Synek gryzie rozne rzeczy,nawet malowane, prawie lize podlogi.To co ten smoczek nowy zmieni??? Jesli chodzi o zapach to ja mysle,ze moze to byc zapach zepsutej wody,ktora sie dostaje do srodka.Nie wiem czy do waszych ale tych co uzywa synek to zawsze dostawala sie woda przy myciu.Woda stara smiedzi.Oczywiscie wyciskalam wode ale zawsze cos zostawalo.

Gość niech mnie ktos przekona
nawiazujac do wypowiedzi wyzej.To juz dawno butelek i smoczkow nie wyparzam.Nie myje nawet smoczka jak upadnie na podloge.Troche brudu nie zaszkodzi.

Gość jaz smoczek wyparzam codzienni
jak nie wyparzasz to nic dziewnego ze smierdzi

Gość belkoczaca
Dziekuje Wam za odpowiedzi :D Ja nie wyparzam ani butelek ani smoczkow, ale myje je systematycznie ;)) to ze smoczka nie wyparzam, nie znaczy, ze musi smierdziec :) maly juz mi nie ulewa, wiec to odpada :/ woda mi sie tez dostaje do srodka, w poprzednich smoczkach nie dostawala sie .... mysle, ze to moze tez byc powod ..... ale nie wiem :( kupie jutro nowy, moze to cos zmieni :)

Gość jaaaa nie moge
do tej, co wyparza smoczek codziennie - jesteś niezle pierdolnieta i masz zryty beret a pod deklem kaszke manną a nie mózg!!! A jak coś w smoczku śmierdzi mimo, że w miare niezużyt, to może warto by było wsadzic nosa w paszcze swojego dzieciaka i sprawdzić czy nie ma jakieś pleśniawki, nie? Welcome to the Club Wyrodne Matki :classic_cool:

Gość belkoczaca
hahaa popisalas sie! gdyby moj syn mial jakies plesniawki, albo cos w podobie, pewnie bym nie zadala tutaj takiego pytania nie? Zwlaszcza tutaj, gdzie malo inteligentne osoby wyrazaja swoja opinie na temat bardzo im odlegly! :P

Gość do bełkoczącej
a skąd mam wiedzieć jaki jest twój poziom intelektualny? idz do pediatry zbada ci smoczek skoro mu jedzie buahahaha

Gość gosijka
moj poziom intelektualny jest najwyrazniej na wiele wyzszym poziomie niz Twoj, wystarczy poczytac .... nie ma co prowadzic tak glupiej dyskusji

Wydaje mi sie ze twoje malenstwo moze miec reflux czyli wracanie sie tresci pokarmowej do jamy ustnej. Moja corka nie uzywala nigdy smoczka wiec wszystko ulewala na siebie (w bardzo malych ilosciach) i ciagle smierdziala kwasem az w koncu przeszlysmy na mleko AR (anti-reflux) i wszystko powrocilo do normy :)