Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalianaaaa

Nadżerka i solcogyn a tabletki anty!!

Polecane posty

Gość natalianaaaa

Hej dziewczyny. w zeszlym roku lekarka wykryla u mnie nadzerke wielkosci 20 groszy jak to okreslila. wyszla mi 2 gr cytologii. nie dodala czy jest to duza nadzerka czy mała. na czwartke jestm umowiona na zabieg kwasen solcogynem.lekarka stwierdzila ze wystarcza 2 smarowania. czy wiecie ile po ty zabiegu nie mozna uprawiac seksy i czy sa przeciwskazania do uzywania po tym tabletek antykoncepcyjnych?? pozatym moze wiecie czy moja nadzerke nal;ezy kwalifikowac do duzych czy malych??

myslę ze na te wszystkie pytania odpowie Ci pani doktor po zabiegu. tylko nie zapomnij ich zadac...

Oczywiscie ze zapytam o to tez lekarza ale wiem ze co lekarz to inna opinia dlatego chcialabym sie sowiedziec jakie sa wasze doswiadczenia lub opinie w tym temacie.

trzymaj się tego co Ci powie lekarz przeprowadzający leczenie. to wszystko zależy - nie tylko od wielkości nadżerki, ale też od jej głębokości, do tego czy jest czysta czy nadkażona, od stopnia naruszenia tkanek okolicznych podczas zabiegu itd. wiec najlepiej bedzie zdać się w ręce fachowca.

Po pierwsze: Jak kobieta ma wykrytą nadżerke, to minimaljna grupa nadżerki to grupa II. Nie słyszałam o niżeszej grupie w przypadku swtierdzenia u kobiety nadżerki. Po drugie: wiem, z do0świadczenia, że tabletki antykoncepcyjne nie maja nic do rzeczy. Po trzecie: Sama miałam nadżerkę i grupę II. Lekarz kazał kupić solcigyn i umówilismy sie na jej usunięcie poprzez zastosowanie tegoż kwasu. Niestety nie dało to takich rezultatów, jakie miały być. Umówiłam sie więc na wypalanie nadżerki prądem, zabieg pod znieczuleniem (tzw. głupi jaś), bezbólowy i szybki. Nadżerka została usunięta. Co do seksu, ja nie mogłam sie kochać po wypalaniu nadżerki, natomiast po zabiegu z solcogynu nie było przeciwwskazań. Tyle na ten temat wiem.