Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaromijka

JAK WYPROWADZIĆ SIĘ NA SWOJE Z DWÓJKĄ DZIECI - DO OSÓB KTÓRE MAJĄ TO ZA SOBĄ...

Polecane posty

Gość zuzurka
Ja wpłacam średnio na 1,5 mc około 100 zł na chore zwierzaki, dzieci itd. Robię to od lat, nie żal mi tych pieniędzy itd. Wiem, że w życiu i tak więcej dostanę od innych więc chciałabym pomóc chociaż trochę. Zresztą za każdą pomoc i mnie spotyka coś dobrego. Mąż o tym nie wie, ale się domyśla. To daleko mieszkasz ode mnie. Znam osobę która tanio i dobrze stawia takie domy, ale nie wiem czy buduje też po całej Polsce.

Gość zuzurka
Jest w bankach, niektórych przynajmnie obostrzenie, że na działki do np: 10 czy 15 km od granicy miasta kredytu hipotecznego się nie dostanie. Banki nie są zaintersowane nieruchomościami na wsi.

Gość ela32222
e no nie mówcie ale sporo ludziom się dobrze powodzi w zyciu ,, a jakbys sprzedalal tą ziemie i kupiła za to mieszkanie ??? w miescie jest latwiej więcej mozliwosci pracy .

Gość jaaaaaaaaromijka
no niestety my mamy działkę na wsi.....wiecie, co, ale jakoś mam wiarę...mój mąż też pragnie domku. ma duże znajomości i rozeznanie w branży budowlanej bo do niej należy. wie gdzie są najtańsze pustaki, gdzie najtańsze, ale dobre okna płytki, płyty, gładzie itp. wiele możemy zrobić sami. podłogi, ogrzewanie, płytki - czyli wykończeniówka. wiem, że to potrwa masę czasu, ale ,......jak się nie zacznie, to się nigdy nie skończy prawda? zuzurka widać, że masz dobre serducho i to się chwali i wróci do Ciebie....

Gość kobieta idealna
Wygląda, że zanim uda Wam się wyprowadzić, minie dużo czasu, tak czy inaczej. Dlatego proponuję coś, co jest trudne, ale na co już teraz Cię stać, a pomoże przetrwać. Jedyną rzeczą, jaką możesz zmienić w relacji Twoja Mama - Ty jesteś Ty. Na resztę nie masz wpływu. Dlatego spróbuj, choć wiem, że to bardzo trudne, zmienić własne nastawienie do niej i tego, jak się do Ciebie odnosi. Czy skorzystasz z którejś z książek nt. bronienia się przed toksycznymi ludźmi, czy z porady psychologa, czy też z jakieś z bardziej nieortodoksyjnych technik, jak np. metoda Silvy, to już mniej istotne, ważne, żebyś poczuła się lepiej. Jeśli zdołasz wypracować sobie do tego stosunek "to biedna, nieszczęśliwa kobieta, która wylewa własną frustrację, bo inaczej nie potrafi" zamiast brać docinki do siebie, będzie Ci dużo łatwiej. Zdaję sobie sprawę, że to cholernie trudne. Ale możesz na tym tylko zyskać, nic nie tracisz, niczego nie ryzykujesz, a finansowo koszt jest znikomy.

Gość zeatopic
latami będziecie się budować przy takich dochodach,pozwolenia też kosztują,jak on pracuje na czarno to nawet nic nie wynajmiecie,bo teraz też wymagają przy wynajmie umowę o pracę i zaświadczenie o dochodach

mieszkamy z moimi rodzicami tak jak Ty, mamy osobne wejscie i 50 metrow dla siebie i malego dziecka. I wiem jakie moga byc z tego problemy, rozumiem Cie. Wbrew wszystkiemu uwazam, ze udaloby sie Wam wybudowac maly domek, tym bardziej ze macie dzialke, a to juz spora czesc kosztow. Nie wiem jak u Was, ale u mnie, w okolicy slupska dzialki dochodza nawet do 300 000 tys zl!!!totalna paranoja, za to mozesz dom kupic. Jak budowalismy swoje mieszkanie to prawie wszystko robilismy sami , wiec wiem ile mozna oszczedzic wlasna praca. Ja bym na waszym miejscu nie porzucala marzen, sa po to by je spelniac. Ale nie wiem czy nie leepiej cos odlozyc niz brac kredyt bo to czasami petla na szyi..

Oj no bedziecie sie budowac latami ale dlaczego to ma oznaczac ze macie nie sprobowac?????? Tylko ze ja bym raczej odkladala i za kazda porcje gotowki probowala cos zrobic, najpierw pozwolenia, projekt, przerwa by oszczedzic, fundaamenty, znowu przerwa..warto, bo jakby sobie pomyslec o starosci we wlasnym domu..super;)

Gość kobieta idealna
O właśnie, a może działka jest na tyle duża, by pół sprzedać i za to sfinansować budowę na drugiej połowie?

Gość zuzurka
Same pozwolenia to koszt chyba min. około 8 tyś zł. Albo możecie też wziąść materiały po prostu na raty, bez hipoteki itp. Musisz tylko pracować min. 3 mc. U nas w składach budowlanych jak się weźmie więcej to sami robią wszystko aby uzyskać najkorzystniejsze raty dla klienta. Jeśli masz "lewe" dochody to może np: raty uda wam się szybko spłacić, po 2 na raz. Zawsze suporex, na dach, cement, cegłę możecie kupić. Potem możesz złożyć o zwrot Vat i jeszcze z tego uzyskasz jakieś 15%. Mozesz wejść na forum np: murator i napisać skąd jesteś, spytać co gdzie i za ile. Teoretycznie mój mąż też jest z branży budowlanej, ale to ja na forum znalazłam ekipę tańszą o 5 tyś zł od tej co mu doradzili, że niby najtaniej... Świetni fachowcy, teraz ja ich polecam.

Gość Za cene dzialki gdzies w
Malopolskiej wsi ..Moze cos kupisz choc watpie.

Gość zuzurka
Niedawno wróciliśmy z budowy, jest mniej śniegu, patrzyłam na dom i chciało mi się skakać z radości. Musisz walczyć o własne szczęście i spokój. Zrobcie wszystko abyście byli szczęśliwi, naprawdę warto. Powodzenia!

Gość ta niedobra pupa
Wiem choćby z tego forum, że są tu ludzie, którzy za niewiele ponad 100 tys. stawiają domy systemem gospodarczym, szczególnie w sytuacjach kiedy sami umieją dużo zrobić. Są mniejsze i większe metraże... A przy dochodach 4500 tys. może bank dałby jakiś mniejszy kredyt - tego łatwo się w sumie dowiedzieć.... Jako nauczyciel można tez próbować pracy na np. dwa etaty Kredyt i tak to ostateczność i brałabym możliwie mały - lepiej wykończenia zostawić na później niz się utopić

Gość ty oblseny darmozjadzie
jak to "mąż tylko mówi nic nie robi"??? sieroto, ty nic nie zarabiasz najbardziej toksyczna to jesteś ty leniuchu śmierdzący - zwaliłaś się matce na głowę, żerujesz na mężu a sama nic nie robisz!!! zakasaj rękawy prostaczko bo jak na razie to potrafiłaś się matce zwalić na głowe (to ty jesteś toksyczna nie twoja matka) potrafisz też narzekać na męża, że nic nie robi! A ty co robisz pokrako??? twój mąż przynajmniej zarabia a tylko na nim żerujesz potrafisz tylko dziadować i jeszcze niezadowolona jesteś do roboty żebraku!!!!

Gość mnmnmnmnnmn
a co myślicie o domu budowanym w systemie kanadyjskim, z tego co wiem jest o wiele tańszy...

hehe podoba mi sie zycie marzeniami :/ z tego co czyta,m to autorka przez najblizszy rok nie ma szans na kredyt zaden a nie tylko na dom, zeby miec zdolnosc tzreba pracowac od min 3 mcy na umowe na stale, a firme miec od min pol roku i przynoszaca dochody, a jak mezus zarabia 3 tys na czarno to majac firme zarobi polowe z tego :/ na czysto :/ a mzoe mneij.. nie tweirdze by nie probowac ale bez pzresady nei amjac kasy na nic, bo 3 tys to jest dzis wielkie g... budowac dom? troche trzeba to pzremyslec :/

Gość generalna ona
Dwojka dzieci to spora odpowiedzialność. Zadbajcie o to aby mieszkały w bezpiecznym domu. Na www.czujniki.net znajdziecie wszystko co jest związane z tym tematem. A naprawdę warto, bo w ten sposób mozna uniknać niemiłych sytuacji.

Gość generalna ona
Dwójka dzieci to spora odpowiedzialność. Musicie zadbac przede wszystkim o bezpieczeństwo w waszym domu. Na www.czujniki.net znajdziecie wszystkie potrzebne akcesoria.