Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak dziwnie bardzo

Krwawienie w czasie ciąży

Polecane posty

Gość tak dziwnie bardzo

Dziewczyny mam pytanie. Jak wygląda to krwawienie w ciąży, które się pojawia w dniach okresu? Pytam bo mam dziwną sytuację. Nie dostałam okresu a staraliśmy się o dziecko. Lekarz powiedział, ze coś tam widać ale testy negatywne więc mi dał luteinę na wywołanie. Po luteinie po 16 dniach od odstawienia dostałam okres. W sumie taki jak zwykle więc sobie wybiłam z głowy ciążę, ale dziwnie się czułam piersi bolały, mdłości, osłabienie, częstsze sikanie. Kolejny okres znów się nie pojawił i znów robiłam testy- negatywne. Znów luteina i okres dużo krótszy niż zawsze. Nadal mam objawy a dziś zauważyłam, ze leci mi mleko z piersi. Jestem umówiona już do lekarza bo sama nie wiem co myśleć.

Mlekotok to objaw podwyższonej prolaktyny.Objawy jakie opisujesz zazwyczaj wywołuje Luteina.

Gość tak dziwnie bardzo
Czytałam właśnie o tej prolaktynie. Luteiny już w tym cyklu nie brałam wiec czy objawy mogłyby się utrzymywać tak długo? Gdybym była w ciąży to byłby to 3-4 miesiąc. Sama nie wiem co mam myśleć. Nie mogę się już doczekać wizyty u lekarza. Tego mleka nie było dużo. Pojawiło się raz. Po jednej kropelce z każdej piersi i tyle. I nie było takie tłuste i gęste jak siara, raczej takie mleko jak podczas normalnej laktacji.

Gość tak dziwnie bardzo
Dodam jeszcze że w poprzedniej ciąży właśnie w 4 miesiącu dostałam już pokarm. I dlatego tak mnie to zaniepokoiło. Tylko, ze w poprzedniej ciąży nie miałam żadnego okresu, a testy co prawda nie wychodziły długo, ale w 3 miesiącu już wyszły pozytywne.

Same objawy nie świadczą jeszcze o niczym. Luteina sama w sobie to ingerencja hormonalna, dlatego objawy moga utrzymywać się nawet do 3 miesięcy od ostatniej tabletki.Przy miesiączce "jak zwykle", czyli obfite krwawienie ze skrzepami (trwające przynajmniej 1 dzień przy całej miesiączce trwającej min. 3 dni) wyklucza ciążę.Brak rwnowagi hormonalnej sam w sobie wywołuje objawy brane mylnie za typowo ciążowe.W ciąży nic innego jak gwałtowna zmiana wartości hormonw wywołuje takie objawy jak nudności, wymioty, brak apetytu, nadmierny apetyt, bolesność piersi, napięcie w podbrzuszu.nie ma opcji, by pod koniec 2 miesiąca nie było widać niczego w macicy przy obecności ciąży. Na tym etapie to już schiza ciążowa :) Każdy test wykaże ciążę.

Same objawy nie świadczą jeszcze o niczym. Luteina sama w sobie to ingerencja hormonalna, dlatego objawy moga utrzymywać się nawet do 3 miesięcy od ostatniej tabletki.Przy miesiączce "jak zwykle", czyli obfite krwawienie ze skrzepami (trwające przynajmniej 1 dzień przy całej miesiączce trwającej min. 3 dni) wyklucza ciążę.Brak rwnowagi hormonalnej sam w sobie wywołuje objawy brane mylnie za typowo ciążowe.W ciąży nic innego jak gwałtowna zmiana wartości hormonw wywołuje takie objawy jak nudności, wymioty, brak apetytu, nadmierny apetyt, bolesność piersi, napięcie w podbrzuszu.nie ma opcji, by pod koniec 2 miesiąca nie było widać niczego w macicy przy obecności ciąży. Na tym etapie to już schiza ciążowa :) Każdy test wykaże ciążę.w poprzedniej ciąży do zapłodnienia musiało dojść później, niż się spodziewałaś, stąd testy wyszły pozytywnie później.