Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

Jaki wóżek kupic?na pasach czy amortyzatorach?

Polecane posty

hej, prosilam Was juz wczesniej o pomoc w wybiorze wózka i..nadal mam dylemat:o Teraz chodzi głównie o zawieszenie - jakie zawieszenie wybrac na nierówny, piaszczysty, polno-lesny teren?Co się lepiej sprawdzi -pasy czy amortyzatory? Ostatecznie już wybralam 2 wózki (przejrzalam ich już tyle, że wiecej już nawet nie chcę widziec :p ). Jeden na pasach , drugi na amortyzatorach.(Chciałam skrętne kola ale na taki teren to kiepski pomysl). Oto one: 1- http://www.allegro.pl/item919723858_nowe_wozki_vajper_wielofunkcyjne_32_kolory_gratis.html 2- http://www.allegro.pl/item915620709_wozek_uniwersalny_explorer_103_kolory_100_polski.html KTóRY LEPSZY? :)

Gość Moim zdaiem chyba jednak pasy
ale nie takie pasy skórzane (bo pod wpływem wilgoci się rozchodzą i wózek się cały chybocze), tylko plastikowe klamerki. Amortyzatory to tylko pod warunkiem że są regulowane trój-stopniowo, w efekcie czego wózek się buja jak na pasach (tak jak miały kiedyś wózki Bebe Confort).

Co do skrętnych kół, to myślę że jeśli teren piaszczysty jest trochę utwardzony to możesz zaryzykować skrętne z możliwością zablokowania, bo skrętne ładnie wyjeżdżają z dołków, ale jeśli teren masz grząski, błotnisty albo wydmowy to lepiej zwykłe nie skrętne. Koła koniecznie duże. Nie muszą być pompowane, ale muszą być duże.

Poza tym te wózki które wybrałaś to są głęboko-spacerowe, które są najgorszymi jakie mogłaś wybrać, bo o ile zdają egzamin na szóstkę jako wózki niemowlęce do 6 miesiąca, tak po przełożeniu rączki nie da się pchać w nich dziecka siedzącego przodem do kierunku jazdy, bo są fatalnie wywarzane. Zapomnij o podbiciu ich pod krawężnik, albo podbiciu ich żeby zmienić kierunek jazdy. Chyba że będziesz cały czas woziła dziecko twarzą do ciebie, to wtedy możesz sobie taki kupić.

w takim razie lepszym rozwiązaniem wydaje sie ten pierwszy wózek na amortyzatorach, one są regulowane :) A te pasy to nawet nie sądziłam że mogą byc inne niż skórzane, a szczerze mówiąc na zdjęciach nawet ich nie zauważyłam.

kurcze :( moje dziecko ma 3m-ce a wózek potrzebny mi na juz.Teraz nadaje sie dla niej tylko głeboki ale za chwile bedzie potrzebna spacerówka. Nie opłaca mi się kupowac teraz na 3 m-ce wózka głebokiego a potem spacerowki :( Czy te wózki są zawsze źle wyważone?

Większość wózków, poza polskimi, ma zamiast pasów plastikowe klamerki: http://lh5.ggpht.com/_KSYJWczkWDo/RXWU1wqMp4I/AAAAAAAAAfI/WZCLblrLdoE/Stroller.jpg A dlaczego nie wolisz porządnej spacerówki (żeby dziecko jechało jak podrośnie twarzą do kierunku jazdy i oglądało świat i tobie było lekko pchać) i używanej gondolki na te 6 miesięcy?

No są źle wyważone, bo rączka jest za blisko tylnej osi kół. Jak dziecko jest twarzą do matki to ta rączka jest 3x dalej dlatego lżej jest matce podbić wózek, a i dziecko jest wtedy leciutkie (waży 3-7 kilo). Jak przekładacie rączkę żeby dziecko jechało twarzą do ulicy, to rączka jest prawie na równi z tylnymi kołami i dziecko warzy tyle co wózek (od 8-12 kg i wzwyż) więc nie ma bata żeby nim manewrować. Ręce wam odpadną :P A no i te foteliki samochodowe w kompletach jak widziałam są BARDZO NIEBEZPIECZNE jeśli dużo jeździcie to szkoda dziecka, nie warto ryzykować te ich foteliki.

* waży

* tych ich fotelików przepraszam z literówki

dzieki wielkie za te rady,gdyby nie Ty nie zdawalabym sobie z tego sprawy. Przemysle wszystko jeszcze raz :) Co do fotelika, mam fajny fotelik chicco od 0-13kg. wiec nie szukam wózków z fotelikami.

Spoko, proszę bardzo. Napisałam o foteliku, bo w którymś z twoich linków widziałam że był fotelik w komplecie, więc pewnie musiałabyś go nabyć - a był strasznie złej jakości - na pierwszy rzut oka widać. Chicco są ok. Pozdrawiam i życzę mądrego wyboru! :)

Gość cytatynie
ja mam na amorach i jest ok :)