Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejbisi

Czy dla zespołu/dja również wykupuje sie talerzyk?

Polecane posty

Gość ejbisi

Hej, jak wy robicie/robiłyscie na swoim weselu? Czy dla zespołu ktory u was gral wykupywalyscie miejscowki przy stole? No bo wiadomo ze nie beda grali 10 godzin non stop i tez muszą cos zjesc :) Ale z drugiej strony na zadnym z wesel na ktorych bylam nie widzialam zespolu siedzacego za stolem weselnym.

Gość tak po rosyjsku to da
orkiestra ma zawsze swój stolik z boku, koło sceny najczęsciej i dla nich tez wykupuje "miejsce" - płaci się tak jak za gości, albo jakas troche niższa stawke - zalezy od lokalu

Gość KorsRelax
My naszym młodym mówili żeby nam nie zamawiali całego menu, ponieważ dwa gorące dania zjesz albo i nie, więc tyle młodzi dla nas zamawiają, płaci się wtedy mniejszą stawkę i jedzenie się nie marnuje!!! A co do lokalizacji stolika to zależy od sali, najczęściej jest oddzielny

Gość Pusta idotkaaa
Hah powaliłaś mnie z nóg......:/ Załosna jesteś debilko!! Jak można nie dawać że tak powiem rzreć orkiestrze??maja umrzeć zgłodu czy moze ze swoimi kanapkami przyjśc?? Taka skąpa jesteś??:/

Zespól fotograf i inni z obsługi ,że sie tak wyrażę maja osobne miejsce gdzie maja napoje i jedzenie przynoszone. My płacimy normalną stawkę jak za gościa.

My miellismy wlasne kucharki wiec nie wiem jak jest w restauracji od talerzyka no ale normalnie dalismy jesc..bez przesady owszem siedza z kamerzysta fotografem przy osobnym stole ale chyba nie myslalas ze przy pustym?

Gość my płacimy za zespól normalnie
od osoby, jest ich trójka, więc za trzy. Oprócz tego dochodzi tez kamerzysta.

Gość ejbisi
do "Pusta idiotko" - chyba musisz isc sie leczyc bo masz problem ze soba :o Ja nigdzie nie pisalam ze nie mam zamiaru dac obsludze jesc, po prostu pytam jak to bylo u innych. Wszystkim pozostalym, zrownowazonym psychicznie osobom, dziekuje za odp :)

...do autorki postu.Nie mogłaś widzieć kapeli/zespołu/ siedzącego za stołem weselnym...bo tak to jest,że zespół,kamerzysta,fotograf mają przygotowany swój stolik,na widoku:) lub nie..Widocznie byłaś na takich weselach,gdzie ukrycie stolika było możliwe.Jest to komfortowe rozwiązanie,a dla ciebie znak zapytania...bo nie widać:):):)

U nas menager lokalu sam zaproponował wyżywienie dla dj'a (właściwie dwóch) gratis, kiedy powiedziałam że chcę za nich też zapłacić. Pełne wyżywienie.

Gość to logiczne
Wiktoria, lokal nawet nie powinien żądać za wyżywienie dla obsługi pełnej kwoty bo po prostu nie ma potrzeby wykupywania dla nich pelnego wyżywienia. Oni nie mają czasu na siedzenie przy stołach i ciągłe jedzenie. Dlatego w dobrych lokalach oplata za obsługę jest mniejsza niż oplata za gości.

Nawet ostatnio z ciekawości pytałam koleżankę . U niej tez tak było, że orkiestra miała wykupiony tańszy pakiet np 4 posiłki z mięskiem a goście 5.

pewnie,ze trzeba dać orkiestrze czy fotografowi jeść,ale nie wydaje mi się aby była potrzeba wykupywania pełnego menu:) bo jeśli zespół jest 6osobowy plus kamerzysta i foto to czasem wychodzi sporo ponad tysiąc Spokojnie można wykupić tańszy pakiet dla nich ...u nas jest 8osób więc na pewno nie zapłacę dodatkowo 1600zł...poza tym mamy zaznaczone,że orkiestra ma nie pić alkoholu--są w pracy a nie na imprezie:) ale to oczywiście moje zdanie:)

Taka sobie jaaaa- w pełni są z Tobą zgadzam;-) Ale kumpele miała ostatnio przykrą przygodę z zespołem. Mieli zapis w umowie o niepiciu alkoholu i potem na innym weselu ją obgadywali jaka dziwna panna młoda takich rzeczy od nich wymaga. To już czysta bezczelność.