Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khudhuydgcydgcyd

chce oddac pieski do schroniska bo nikt ich niechce

Polecane posty

Gość khudhuydgcydgcyd

niestety stało sie tak ze nasza ukochana suczka ma 5 malych szczeniaków;/ 6-sciu psów nie mozemy miec sa to typowe kundle, pytałam wszedzie i udalo mi sie wydac jednego pieska jednego chcemy zostawic naszej suczce ale jest problem bo zostały 3 pieski i mam pytanie czy beda jakies problemy jesli oddam je do schroniska?? jak to wyglada cała procedura?? jakie sa koszty itp dziekuje

Nigdy bym nie oddala zadnego psa do schroniska. Młode szczeniaki sa podatne na choroby w schroniskach zdychaja. Jak ktoś ich nie chce usypiaja je. Czy chcesz zeby takie młode pieski poszły na śmierć?

Z oddaniem psa nie ma problemu. Na to, że znajdą opiekuna mała szansa ... Radziłabym wysterylizować suczkę.

Nic nie wiem... no dokladnie nic nie wiesz... moze w takim razie je zabierzesz? Co ty na to?

Wiem co mówie pracuje w schronisku. Wiele szczeniaków umierało. A najgorsze jest to że sa w jednym boskie wszystkie razem dostaja jedna duza miske jedzenia i który szczeniak jest naj śilniejszy zje wiecej a reszte szczeniaków bedzię głodować.

Mam już 10 psów mieszakam w domu jednorodzinnym z niewielką działka wiec wiecej psów nie moge przygarnać ale jeśli bym mogła to bym to zrobiła.

No coz... jak widac nie masz pomyslu na rozwiazanie problemu... za to najglosniej krzyczysz

Nie krzycze to jest po 1. wiem co mówię i wiem że szczeniaką jest najtrudniej przetrwać w schroniskach. jest dużo ludzi którzy chętnie przygarna szczeniaki wystarczy dobrze poszukać wystaw oferte na allegro na róznych forach i czekaj. To nie jest takie hop i już psy wydane.

Słyszałaś wogóle jakie szczeniaki przechodzą choroby w schroniskach? większośc z nich zdycha.

Gość juhygygngngfn
mi tez ciezko je oddac ale jest ich 5!! jak dorosna bede miała w sumie 6 psów na waskim terenie nie moge ich zatrzymac;/ zastanawiam sie nad najlepsza opcja

Gość juhygygngngfn
myslicie ze lepiej je uspic?:( naprawde nikt nie chce ich wziasc ;(

Wszystkim latwo mowic... bo problem jest daleko... Zawsze tak jest...

Gość MIIIAAAAAAAAAAAAAAAA
ja miałam w domu, w bloku, 5 małych kociąt i trzy dorosłe...i napisałam ogłoszenie, i wydrukowałam, i wywiesiłam ok 30-stu ogłoszen, w moim 15-sto tysięcznym misateczku.ze odam sliczne, czarne kocięta, zdrowe, nauczone czystosci i pytanie czy ktos moze chciałby im zaewnic dom.:)) i odałam wszystkie, a sytuacja naprawde wydawqała sie beznadziejna.;/

jest mnostwo stron (w google poszukaj) gdzie zamieszcza sie ogloszenia - oddam za darmo w dobre rece, nawet na allgero mozesz wystawic za zlotowke albo www.gumtree.pl

Gość psia_mama
ja nigdy nie miałam problemów z rozdawaniem szczeniaków, wystarczy popytać znajomych, a oni niech popytają swoich znajomych. też kiedyś miałam piątkę 'na wydaniu' i było więcej chętnych niż psów :)

Gość asdfrtyuk
zawsze mozna je potopic :)

ja bym je zostawi.ła u sieibe. trzeba być bez serca, żeby oddać do schroniska.

nic nie wiem -> zastawiam się w jakim schronisku ty niby pracujesz... ja pracuje w schronisku i realia są zupełnie inne od tego jakie brednie ty tu opisujesz... w luksusy schronisko nie opływa ale warunki są normalne... nie ma tego, że silniejszy przeżyje czy tylko silniejszy się naje...

Daj ogłoszenie do lokalnej gazety. Albo porozlepiaj ogłoszenia w najbliższej okolicy - ktoś chyba już taki pomysł rzucił.

Gość juhygygngngfn
nie bede sie tłumaczyła nie stac mnie na 6 psów! suczka zostanie wysterylizowana za jakis czas KCIUKIEM- chcesz te 5-tke?? chetnie oddam !!

szczeniaki mają oddzielne pomieszczenie w którym mieszkają tylko i wyłącznie szczeniaki. i bardzo rzadko się zdarza by jakiś zachorował tak poważnie żeby zdechł... i na adopcje szczeniaki czekają około tygodnia maksymalnie do dwóch tygodni . ... ale może dlatego , że to schronisko jest w bardzo dużym mieście i jest jedyne... ale naprawdę nie chce mi się wierzyć, że ktoś tak może prowadzić schronisko gdzie młode tak bardzo chorują, że zdychają... to co ty opisujesz brzmi jak miejsce tortur czy znęcania się na zwierzętami a nie schronisko. droga autorko: pytaj znajomych, niech znajomi swoich znajomych pytają. propozycja z aukcją z informacją, że oddasz pieski jest super. trzymaj pieski w domu tak długo jak możesz. i oczywiście, że lepszym wyjściem jest schronisko , gdzie mają szanse dostać dom niż je bezdusznie utopić... a suczkę wysterylizować koniecznie

wziełabym uwierz, ale jestem w żałobie, bo mi 2 mc temu piesek odszedł i na razie żadnych zwierząt:( ( a jednego jeszcze mam.

Gość jaką 5 dziewczyno
przeciez jednego zatrzymujesz Ty a na drugiego masz juz kogos wiec zostaly 3 (co zreszta sama napisalas) Moze zrob im zdjecia i zaloz temat na kafeterii ze masz do oddania 3 szczeniaki i dolacz zdjecia... P.s. Siebie oddaj do schroniska skoro nawet suczki upilnowac nie potrafisz...gdybys nie odzczedzala na psie to bys go zabrala do weterynarza na zastrzyk i by nie bylo szczeniakow. ale po co trzeba by bylo 120zl wydac lepiej oddac do schroniska...

Gość Granatnik
Jeżeli chcesz oddać pieski a szkoda to doradzam ci że, lepiej oddać je do schroniska gdzie jest prowadzona akcja frontmani dla schronisk. Na pewno bardzo dobrze się nimi zaopiekują

Gość gość
ludzie są nienormalni, szkoda im 200zł na wysterylizowanie czy 100zł na wykastrowanie psa czy kota. Schroniska są przez was zapełnione bezpańskimi psami, bo brakuje wam resztek rozumu!