Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tak sobie pytam...

Dlaczego faceci w tak młodym wieku żenią się?

Polecane posty

"a jak ma 27 to co a zrobić, przełożyć termin" Najlepiej przelozyc na blizej nieokreslony termin :classic_cool:

Gość hehehe cwaniaczki
:classic_cool:

jak można sobie zaplanować życie na zasadzie: "w wieku 28-30 ożenię się" nie da się! to niezależne od nas

"nie da się! to niezależne od nas" Ze co? no fakt jak sie jest niedojda to planowac tez nie potrafi :O

Gość Bo ja wiem czy tacy młodzi
Według mnie młodzi faceci - powiedzmy do 23-24 roku życia żenią się raczej dlatego, że wpadli. Pozostali żenią się w wieku 26-28 lat, kiedy mają w miarę ustabilizowaną sytuację zawodową, wyszaleli się, potrzebują pewnej stabilizacji. Często także żenią się ci, którzy byli w związkach 5-7 lat i najwyższy czas dla nich powiedzieć tak. W zasadzie także z tego powodu - tzw. przechodzonych związków, wiele się rozpada bo trzeba zadecydować, w którą stronę pójść. Jednak nie dziwi mnie to, gdyż ludzie w wieku 18-20 lat myślą jednak jeszcze zupełnie inaczej niż w wieku 25 lat, niby niewielka różnica, ale jednak, bo 18 lat to jeszcze tak naprawdę mentalnie dziecko, a wieku ok. 25 lat jesteśmy tak naprawdę ukształtowani, znamy swoje priorytety i wtedy często okazuje się, czy partner idzie w tym samym kierunku.

Gość ja powiem po sobie
mój facet ożenił się ze mną z kilku powodów: 1) bo byliśmy już razem 6 lat i należało właśnie decydować czy w tą czy w tamtą 2) bo był już wreszcie po studiach i od jakiegoś roku stabilny finansowy 3) bo zdarzył się taki fuks że była możliwość zamieszkania w pustym mieszkaniu po jego rodzicach 4) bo dochodził powoli już w stronę 30-stki 5) bo 99% znajomych było już po ślubie Przy czym gdyby punkt 3 nie był spełniony to nie mam pewności czy w ogóle by się decydował na ślub.

Gość a tak sobie pytam...
witam :) to ja, autorka :) widzę że dyskusja się rozwinęła :) wcale nie jestem "karierowiczką" tylko szczęśliwą mężatką :) a do napisania topiku skłoniło mnie to, że tyle jest teraz rozwodów w młodym wieku, albo zdrad, albo jakiegoś takiego niedopasowania... i wszystko się ludziom psuje... oczywiście nie generalizuję ale jest to coraz częstsze zjawisko i zastanawiam się po prostu nad tym :)

Gość smutna88888
Mój szwagier miał 17 lat - wpadka z 8 lat starszą laską. Dziecko ma teraz 8 lat, oni są 6 po rozwodzie. Tak się to kończy ..

Dlaczego się żenią? Bo myślą, że kobiety rzeczywiście myślą, tak jak mówią o miłości i potrzebie bycia razem. Niestety, to mija dosyć szybko, potem samiec jest wyznacznikiem statusu, wygląda jak encyklopedia na półce ze złotymi literami. Jest przedmiotem pretensji i niekończących się porównań: "bo mąż mojej koleżanki to to i tamto", albo jeszcze gorzej: "mój tata" Należy się pogodzić, że miłość nie istnieje i jest tylko wspólne przedsiębiorstwo o nazwie "dom". I nie jest to spółka z o. o. Ryzykuje się całym majątkiem i wolnością.