Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania342134

boję się

Polecane posty

Gość ania342134

hej. obawiam się, że mogę być w ciąży. okres miałam od stosunku dwa razy, co 23 dni. ponadto robiłam test ciążowy,który wyszedł mi negatywany. niepokoją mnie następujące objawy- ciemny pasek na brzuchu od pępka w dół, który zauważyłam dzisiaj, ciemniejsze zabarwienie sutków, bóle brzucha w różnych miejscach. poza tym występuje u mnie śluz płodny i niepłodny. nie wiem sama co o tym myśleć :( doradzcie! nie uśmiecha mi się w chwili obecnej wyprawa do gina. dodam, że byłabym w 10 tyg ciąży

Gość ona01110000000000000000000000
Nie jestes w ciąży na 100%

Gość naatalkaa
Też sądzę, że to nie ciąża. Ale z tymi bólami brzucha lepiej się udać jednak do lekarza.

Jeśli chcesz się uspokoić, to zrób sobie badanie krwi beta hcg - koszt nie jest dużo większy od zwkłego testu ciążowego. A ten ciemny pasek na brzuchu naprawdę jest czy sobie go wkręcasz, bo gdzieś przeczytałaś, że to objaw ciąży?

Gość ania342134
dowiedziałam się o tym pasku wczoraj i dziś go u siebie zauważyłam, taki jasny brąz... nie wiem czy występuje normalnie u kobiety, bo np. moja koleżanka ma jasną karnację i też u niej jest widoczny. nie wiem co o tym myśleć;( a gdzie takie badanie można wykonać i w ilu procentach jest ono rzetelne?

Gość Peciolek26
Idź rano do przychodni,oczywiście nie jedź nic,Pobiorą Ci krew i poniedziałek będziesz pewna. Takie badanie przy domniemanej 10 tyg,ciąży będzie 100% . A pasek na brzuchu może być spowodowany schizami, które sobie wkręcasz.

Gość ShineCherry
Droga aniu342134 ! Po pierwsze okresy podczas ciąży, fakt zdarzają się ale bardzo rzadko. Poza tym nie są one takie jak normalne, czyli można by je nazwać zwykłymi plamieniami. Sama mówisz, że odstęp między nimi wynosił 23 dni, co może być spowodowane stresem lub obawami. Stres może także przyspieszyć okres ale będzie on w małych ilościach (zazwyczaj). Co do ciemnego paska, może być zwykłe wmawianie sobie, że coś takiego jest... Sama kiedyś obawiałam się, że jestem w ciąży to już widziałam duży brzuch, zabarwione sutki, a nawet rozstępy, co się okazało to nie ciąża, a torbiel na jajniku. Jeśli tak bardzo się tego boisz zrób kolejny test lub badanie krwi. Po, co się stresować. ;)

Gość Do autorki.....
Na 100% nie jesteś w ciąży. Ten pasek na brzuchu pojawia się w dużo późniejszej ciąży niż 2-3 miesięcznej.... Jeśli masz okres, to znaczy że nie jesteś w ciąży. A przypadki pojawiania się okresu, a właściwie plamienia są naprawdę niezwykle rzadkie. I z pewnością nie występuje wtedy śluz płodny... A pozostałe objawy są takie same dla ciąży, jak i dla zbliżającego się okresu, przy czym w mniej więcej 90% jest to oznaką zbliżającego się okresu.

Gość ania342134
dziękuję wam dziewczyny :) tyle się naczytałam w internecie o miesiączce podczas ciąży,że pomyslałam że może i ja mogę go mieć. a ten pasek taki jasno brązowy;/ wybiorę się do gina, choć nie miałam na to ochoty, ale dopiero w połowie marca, na razie nie mam za bardzo czasu:) i wszystko się wyjaśni. no i ta misiączka była normalna, pierwsza 4dniowa kolejna 7 dni trwała w tym 3 dni ostatnie skąpe.