Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3f5r

Cytologia - pobieranie

Polecane posty

Gość 3f5r

powinno się pobierac po miesiączce, nie później niż w 1 połowie cyklu... Miałam pobieraną wczoraj - a miesiaczke mam dostac za ok. 3 dni - o czym lekarz doskonale wiedział :O Wizyta 100 zł, lekarz pryw. - cholera bierze. Mam sie spodziewać złego wunku? nieprawidłowego ze względu na tak póxne pobranie? :O

Gość upppupuup

"Cytologia nie powinna być wykonywana wcześniej niż w 4 dniu po miesiączce i nie później niż w 4 dniu przed następną miesiączką. Najlepszym czasem na wykonanie badania cytologicznego jest okres między 10 a 18 dniem cyklu miesiączkowego." Dlatego najlepiej ustalić sobie termin wizyty na odpowiedni czas cyklu. Wychodzi na to, że u Ciebie czas badania był zrobiony "na styk"... jednak nie mam pojęcia jak to wpłynie na wynik - może warto poszukać na forach medycznych?

Gość upppupuup
wszelkie inf. jakie znalazłm to własnie ' pierwsza połowa cyklu' hhmm, zobaczymy al elekarz pryw. zwłaszcza powinien wiedziec że nie jest to najlepsy czas na pobieranie :O

Gość zaaaadfeg

Gość bojabojaboja
Ja już 2 razy cytologie miałam robioną na 2-3 dni przed miesiączką i było wszystko ok.

Gość 34...
a moze nie?? tylko cytologia była pobrana w złym czasi ei wynik był sfałszowany?:p