Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdyscyplinowana

Zgubić rozstępy

Polecane posty

Gość zdyscyplinowana

Znacie może jakieś metody by obrzydliwe, przekrwione rozstępy zginęły???

Podobno mozna je ladnie zmiejszyc i wybielic laserem. Ale nie wiem jak sie konkretnie ten zabieg nazywa i ile kosztuje.

Gość zdyscyplinowana
pewnie takie zabiegi sa dosyc kosztowne. Słyszlaam coś o liposukcji laserowej niby to pomaga ale te ceny:( a coś z takich tanszych moze domowych sposobów??

Gość zdyscyplinowana
śmieszy mnie nieraz temat poruszany w domu iz za czasu mojej babci nie było zadnych żelów, balsamów do ciała był tylko jeden krem nivea i kobitki nie mialy takich problemow z rozstepami, a moze problem byl tylko nie zwracano na niego az tak dużą uwage:)

Mój sprawdzony sposób: polubić i nie przejmować się nimi - są większe zmartwienia.

Zdyscyplinowana, moja babcia urodzila 3 dzieci i ma moze ze dwa rozstepy a moze nawet nie wiec chyba cos w tym jest. Chyba nigdy nawet nie uzywala balsamu nawilzajacego tylko krem nivea na twarz i to wszystko. Agawa, latwo powiedziec trudniej zrobic :)

Gość zdyscyplinowana
dokladnie:) dziś wysc na plaże badz na taki basen w kostiumie dwu czesciowym z takimi rozstepami az wstyd:P z tym ze ja nawet nigdy w ciazy nie bylam i dziwne ze gdy zgubilam swoje 20 kg one sie pojawily a wczesniej ich nie bylo:(

zdyscyplinowana, pamietaj,ze jakies 90procent kobiet ma rozstepy wliczajac w to nawet modelki :) Facecinawet nie zwracaja uwagi na takie szczegoliki, tak samo jest z cellulitem , tylko kobiety sobie tym zawracaja glowe.

Gość zdyscyplinowana
być może i tak :) ale problem nie jest w tym ze one sa tylko one sa strasznie widoczne takie przekrwione:(

Zapewniam, ze to wykonalne. Ja mam rozstępy na pośladkach i bokach ud/bioder. Nie są ogromniaste, ale widać. Naprawdę, jak człowiek sobie uświadoi, ze nie można z tym walczyc, bo kremy wcale nie są skuteczne, to nie pozostaje mu nic innego jak zaakceptować. Czasem jest tak, że coś co nam samym sie wydaje okropne, innym nawet nie rzuca sie w oczy. Z tymi babciami to chyba jest tak, ze kiedys były inne czasy - mniej zanieczyszczeń, mniej chemii w pożywieniu, w srodkach czystości itp. - wtedy wystarczał nivea na wszystko. Ale wtedy też kobiety tak nie dbały o siebie - dzisiaj jest mnóstwo zadbanych, pięknych 40-to, czy 50-latek, a wtedy pani w wieku 50 lat to juz często była siedzącą w domu, w szlafroku, w garach, grubą babą. No i też troche świat idzie do przodu. Skoro mamy rozwój i większe potrzeby w dziedzinie elektorniki, komputerów, to także w dziedzinie kosmetyków - stad nasze szafki zawieraja nie 1 krem, ale oddzielny na noc, na dzień, pod oczy, do stóp, do biustu, na rozstępy ..... :-)

Zobaczysz,ze za jakis czas zbledna. Poza tym opalisz sie w wakacje i juz ich tak bardzo nie bedzie widac :)

Gość zdyscyplinowana
a co tak naprawde jest skutkiem powstawania tych rozstepów? wczesniej wspomniana chemia napewno a brak witamin???

Hm, nie wiem - ponoć szybkie tycie lub szybkie chudniecie - gdy skóra nie zdąży się odpowiednio stopniowo przyzwyczić/uelastycznić. Kobiety maja skłonnosci do rozstępow i cellulitu i skoro ewolujemy na przestrzeni lat, to może też jest tak, że po prostu dzisiejsze kobiety mają więsze sklonności po prostu zapisane w genach niz kiedyś. Moja koleżanka wsmarowywała balsamy od samego poczatku ciaży i długo po i mimo to nadal rozstępy powstały i po ciaży wcale sie nie zmneijszyły.

Gość zdyscyplinowana
a w konkretnie jakich produktach jest on zawarty??

W kremach i balsamach, ale słyszałaś kiedys, zeby np. kremy przeciwzmarszczkowe faktycznie spłycały zmarszczki? To tylko chwyt reklamowy.

Gość zdyscyplinowana
dokladnie:) tylko chwilowo napinaja skórę. Pozostaje tylko przyzwyczaic sie do tego widoku wkoncu mojemu misiowi to nie przeszkadza tylko mamie;/

Gość Just get used to it...
z nimi nie da sie nic zrobic. Sama mam na posladkach i udach... przez jakies 2 lata probowalam sie ich pozbyc ale zadne kremy mi nie pomogly.. nawet te najdrozsze z apteki. Samorowalam 2 lun nawet 3 razy dziennie, regularnie i nic. POPROSTU ZAAKCEPTUJ TO JAKA JESTES i uwierz ze da sie.

Ja mam dwie krechy (zmarszczki) na czole - bardzo mi to przeszkadzało, gdy sie pojawiły - próbowałam różnych kremów, a takze plastrów Vichy (Myokine, czy jakoś tak) - zero rezultatu! Więc po prostu trzeba było zaakceptować. Z rozstępami jest tak samo. Jak nie masz na coś wpływu to sie tym nie dręcz. Tak więc w balsamy i kremy nie wierzę. Nie wiem jak to jest z laserem - może pomaga faktycznie, ale ja nie mam tyle pieniędzy, aby sobie na to pozwolic. I jeszcze coś - może to trochę okrutnie zabrzmi, ale pomaga: jak idę ulicą i widzę np. kobietę na wózku inwalidzkim, albo kogoś z poparzoną twarzą, to sobie uświadamiam, że moje dwie zmarszczki kilka rozstępów na tyłku to aboslutnie żaden problem.To naprawdę działa ....

Gość * chuda *
agawa jesli moge olecic to na zmarszczki lepze jest serum niz krem bo jest bardziej skoncentrowane,a vishy to najgorsze co moze byc.

Gość * chuda *
polecic i lepsze pozjadalo mi literki

Chuda, ja co chwilę zjadam literki :-) A serum to jeszcze nie próbowałam :-) Dla mnie co prawda to tak jak krem, ale może się mylę. A polecasz jakiejś konkretnej firmy?

Gość * chuda *
serum mam na mysli nie sama nazwe tylko naprawde serum na bazie olejkow ktore sie wmasowuje w skore. kiedys uzywalam pod oczy bo mialam wory, zmarszczki od usmiechania, no i cienie i dalo rade po dwoch tygodniach ale masowac trzeba bylo systematycznie.szczerze przyznam ze firmy nie pamietam bo jakas malo znana,ale wiem ze kupowalam w aptece super-pharm i mialo to forme jakby kapsulek,byly pod oczy, byly przeciwzmarczkowe,napinajace itp jakos strasznie duzo tez nie kosztowalo. ale stanowczo nie radze wichy.pod zadna postacia.

Poszukam, poszukam skoro tak zachwalasz. Swoją drogą wory pod oczami też mam :-) Też juz sie do nich przyzwycziłam, ale jeśli cos by jednak miało je zwalczyc, to mogę spróbowac :-)