Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olisianoła

do mam karmiących butelką

Polecane posty

Gość olisianoła

moje dziecko ma miesiąc i tydzień i je więcej niż zaleca się tzn.co godzine góra dwie 120 ml plus pierś.KArmie bebico,może powinnam przejść na 2?Ktoś tak miał?

Gość hdhsdjkhskldjslakj
mój mały tez tak miał aż pyałam czy to normalne miła 2 tyg a potrafił zjeść 120 ml mleka sztucznego i jeszcze mojego ściągniętego 100 ml lekarz powiedział ze to się zmieni i rzeczywiście zmieniło mu sie jakoś po 3 miesiącu jadł juz normalnie

Gość bbbyyyssstttrrra mama
na mleko nr 2222222222222222222 jak dziecko ma troszkę ponad miesiąc.....chyba zwariowałaś :)

Moj maly tez tak mal i zmienilam mu mleczko na to dla glodnych dzieci ono tez jest od 0-12 miesiecy,ja karmilam go Aptamilem hungry baby.Aptamil to angielski odpowiednik polskiego Bebilonu,ale nie wiem jak w Pl to melko dokladnie sie nazywa moze poszukaj w sklepach.

Gość edfsdffffffffffffff
mój ma 6 tygodni, jez co 2-3 godziny. Czasem zje 80 a czasem 190. Moim zdaniem nie ma reguły. 2 jest od 6 miesiaca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość edfsdffffffffffffff
tez karmie bebiko

Gość oscypka
kurcze ale tuczycie te swoje dzieci. maskara, a potem takie grubasy chodza... po to sa schematy zywienia aby sie ich trzemac. poprostu rozciagnelysmy nieszcesnym dzieciom zoladki... kazdy lekarz wam powie ze mleka sie daje tyle ile jest w schematach. a jak dziecko chce wiecej to oszukuje sie woda i smoczkiem

Gość edfsdffffffffffffff
to trzymaj sie swojej werski, moj syn jest duzy i potrzebuje wiecej niz np dziewczynka co wazy polowe tego co on, moj lekarz mowi ze ma jesc tyle ile potrzebuje

a dopajasz go wodą, lub herbatką? dziecko śpi normalnie, czy nie bardzo? a płaczae cały czas? jeśli dopajasz go, a dziecko nie chce spać i ciągle płacze, to znaczy, że sie nienajada. powinnaś iść do pediatry, on zdecyduje co z tym zrobić. mój synek też tak miał, tyle że on za cholere nie chciał pić nic innego oprócz mleka, żadnej wody, herbatki nic. zmieniliśmy mleko i przez 2 dni był spokój, ale potem znowu było to samo. w końcu powiedziałam lekarce, że tak sie dzieje. powiedziała, że dziecko sie nienajada i trzeba mu zagęscić mleko, bo inaczej dzieciak przybierze tyle na masie, ze masakra. ja zagęszczałam mu kleikiem ryzowym. ale mozna tez przejść na 2, tyle, ze najlepiej najpierw kleikiem zageścić, jeśli to nie poskutkuje to wtedy zmienia sie na mleko 2. ale jak mówię trzeba iść najpierw do lekarza.

Strasznie często Twój maluch je. Mój w tym okresie jadł co 3-max 4 godziny 90-120 ml. Oczywiście najlepiej poradzić się swojego lekarza. Jednak jeśli dziecko płacze to nie zawsze przecież jest oznaką głodu i mokrej pieluszki :) Moze akurat potrzebuje Twojej bliskości,uwagi,powietrze za suche/mokre, jest jemu nie wygodnie....

Gość ja bym nie chciala misia
moj maluch w szpitalu jeszcze (czyli nie mial tygodnia) wypijal 100 ml, kiedy mial 2 tygodnie 150 ml co 3-3.5 godziny. I wlasnie lekarz i polozne powiedzialy zebym dala mu tyle ile chce bo juz majac 3 dni zjadal 3 razy tyle co dzieci na oddziale :D Ma roczek, jest szczuply, dalej ma dobry apetyt,ale wzrostem jest taki jak dzieci 2-letnie

Gość aasssssiiiiaaaa
taaa nie ma jak mamusie ktore kazdy pisk dziecka interperyuja jako głód.... masakra jakas

Gość sdsadsa
Boże przecież każde dziecko rodzi się inne, z inną wagą i każde zapewne będzie inaczej jadło i w innych ilościach. Jedno się naje 120 ml, a inne nie. Do każdego się indywidualnie podchodzi.