Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plaszczykowa

Odnowa!! Jakieś pomysły ?

Polecane posty

Gość plaszczykowa

Kilka sezonów temu kupiłam sobie czarny krótki plaszczyk taki na wiosne, podobny do tego http://moda.allegro.pl/item938207329_solar_zielony_plaszcz_prochowiec_tulipan_bombka.html tylko krótki, i czarny. Pomijając to że jest teraz na Mnie za duzy bo schudłam musze go dać do krawcowej żeby go zmniejszyć. Ale czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jak można z takiego płaszczyka zrobić "bardziej na czasie"? Taki żeby był "modniejszy" myślałam o jakiejś zmianie przeszycia klap, czy inny kolor guzików? może jakieś obszycie innego koloru? Jak myślicie??

Gość na jakim topiku
tak jak piszesz będzie OK - klapy, może mankiety i kołnierz? guziki..

Gość plaszczykowa
A jak by tak zrobić z niego mega dopasowany?

Gość na jakim topiku
no, też dobry pomysł

Gość plaszczykowa
No to ok, ale co pasują do czarnego płaszczyka jakies żółte czy różowe guziki??

Gość na jakim topiku
białe i czerwone..? takie połączenie jest ciekawe. tak naprawdę do czerni kazdy będzie dobrze wygladał, zalezy co lubisz... jesli bedziesz dodawac dwa kolory, mozesz to zrobic na zasadzie kontrastu, np czerwien i zielen (kolory przeciwne), niebieski i zolty. tak tez mozesz pokombinowac. np mankiety, klapy i kolnierz czerwone a guziki zielone. mozesz jeszcze guziki (duze) poprzyszywac wiecej ich, moga byc roznej wielkosci. nie wiem :) musialabym zobaczyc dokladnie jak on wyglada

Gość na jakim topiku
mozesz jeszcze inaczej zrobic - nie tylko przeszyc innym kolorem tylko elementy klapy czy mankietow, ale wieksze powierzchnie, np czesc dołu, albo przy guzikach wiekszy pasek. nie wiem, jaki styl masz i lubisz

Gość plaszczykowa
Dzięki, spróbuje pokombinować, może krawcowa Mi coś doradzi :) Musze go troche odnowić i będzie oki, po co kupowac nowy jak w szafie wisi z poprzedniego sezonu troche wyobraźni i będzie jak nowy :) pozdrawiam

Bardziej będzie się opłacało kupić nowy niż płacić krawcowej za przeróbki .

Gość plaszczykowa
Za przeróbke bezrękawnika za płaciłam 15 zl, a za niego w sklepie zapłaciłam 130 zł więc chyba się opłaca zapłacić nawet te 20 zł za przeróbke niż 150 za nowy?