Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARTA 277 cap

odmówiłam umieszczenia zdjęć swoich córek na Naszej Klasie i dwie

Polecane posty

Gość MARTA 277 cap

moje koleżanki poprostu się obraziły. W komentarzach wciąż pisały, kiedy wrzuce zdjecia córek a ja im odpisałam, że jak podrosną i będą chciały by ich zdjęcie było na NK to z pewnością je tu umieszczą. Czy to obowiązek umieszczac zdjecia całej rodziny jakiś,nie rozumiem ich postepowania.

Gość august piety
szczerze to podziwiam za taka postawe. ze szanyjesz prywatnosc swoich dzieci. pozdrawiam.

Gość przez takie idotki
jak twoje kolezanki nk nie jest juz portalem na ktorym odnajduje sie znajomych, ale na ktorym robi sie konkursy na najwieksza liczbe zdjec. a ty dobrze robisz

Gość i nie będzie konkursu
czyje dziecko ładniejsze? a potem zaraz, które szybciej zaczęło chodzić, mówić, dodawać ułamki, wyliczać rachunek różniczkowy, zostało doktorem nauk wszelakich? straasznee :D gratuluję mądrej decyzji ;)

Gość ZNAM TEN TEMAT
ja równiez dostaje takie pytania i mam to gdzies .Mam tylko 2 szkolne zdjecia i jedno z obecnych czasów i to wszystko :) a znajomych w profilu mam 112 i sa to naprawde znajomi a nie ludzie ,których raz w zyciu widziałam ...:O

Gość kokoser
ole je sa idiotkami

Gość MARTA 277 cap
słuchajcie, dzieki wielkie za poparcie. myslalam ze moze ja zbzikowalam do reszty, bo moi znajomi co maja dzieci to 30zdjec jest dzieci a jedno ich samych :( kazde zdjecie z NK mozna bez problemu sciagnac, zapisac i zrobic z nim bog wie co :( Komentarze rózniez mnie denerwuja, takie słodzeniesobie. mam dwie kolezanki na nk pracuja razem a co zdjecie to komentuja sobie strasznie słodzac typu: ślicznie, jaka śliczna mienka, moja kochana itp. takie sztuczne wystawianie przyjazni na pokaza.mam nadzieje ze wiecie oco mi chodzi. pozdrowionka aai z tymi konkursami czyje dziecko pierwsze zacznie chodzic tez jest dobre ;) wlasnie ludzie na nk obserwuja a potem maja o czym plotkowac.

Myśle, że to bardzo dobra decyzja :) A obrażać się o takie coś jest dziecinadą :o Pozdrawiam.

Gość kkkaarroolliinnaa
bardzo dobrze!!!!!!!!ja tez nie wstawie zdj mojego dziecka, a poc o? zeby pozniej jakis pedofil sie nad nim podniecał? przeciez zdj z nk tak łatwo skopiować....

Gość piekna_czarownicaaa21
to jest twoj profil i mozesz wstawiac takie zdjecia jakie chcesz. a skoro piszesz, ze wiekszosc osob z tych znajomych co masz na liscie widzialas raz w zyciu-- to po prostu masz prawo do tego aby jakies obce osoby ogladaly zdjecia twoich dzieci. Masz racje ze zdjeciami na nk jest tak , ze kazdy moze je skopiowac i zapisac sobie na dysk lub wkleic na jakas stronke. nie rozumiem tych lasek , ktore wstawiaja zdjecia swoich dzieci jak je kapia, normalnie nago Wedlug mnie takie zdjecia powinny byc w obiegu ale najblizszych czlonkow rodziny a nie obcych ludzi. Ja nie mam dzieci ale podejrzewam ze nie wstawialabym tam po kilkadziesiat zdjec swojego dziecka, rozumiem jakies zdjecie jak stoi sie z dzieckiem przy choince czy na wakacjach , ale wedlug to przesada wklejanie zdjec dziecka podczas kapieli.

Gość ło matko i córko
masz rację! tak trzymaj! a co do słodzenia, to mam ubaw po pachy z koleżanki z liceum. Wkleiła stare zdjęcie swojej matki. Jej nowe znajome (czyli te które nie znały jej w liceum) pieją z zachwytu, ach mamusia, taka piękna, ona im wtóruje, wkleja jakieś głodne kawałki. A ja nic nie piszę. Bo pamiętam jak się biły, jak matka wyrzucała jej rzeczy przez okno, zamykała kuchnie na klucz i swój pokój też, nie dawała jej jeść, nie dawała kasy. nie odzywały się do siebie miesiącami. a teraz ach mamusia. śmieszne.

I tez uwazam ze wogole galeria powinna byc zablokowana. Dostep tam powinni miec tylko twoi znajmomi anie obcy ludzie., bo w internecie rozni ludzie siedza tak jak ktos wyzej wspomnial nawet pedofile. Pamietam ze moj kolega wspominal mi ze jaka to jest glupota umieszczanie zdjec dzieci ktore sa w neglizu, slyszalam ze zdazaly sie przypadki ze chyba kopiowano takie foty i umieszczano na jakis stronach. Wiec ja uwazam ze lepiej dmuchac na zimno, a pozatym powinnismy chronic swoja prywatnosc. A zauwazylam ze ten portal jest tylko po to aby chwalic sie gdzie sie pojechalo i co sie ma. smutne ale prawdziwe.

A pozatym nie powinnas sie przejmowac opiniami tych kolezanek, masz z nimi jakis super kontakt, spotykacie sie na kawke , robicie sobie jakies wypady?? Podejrzewam ze gdyby byly naprawde twoimi jakimis bliskimi kolezankami to podczas spotkan z nimi pokazalabys zdjecia swojego dziecka albo by je na zywo zobaczyly:):) i nie odczuwaly by chceci ogladania twojego dziecka na zdjeciach:)

Gość a mnie rozwalaja zdjęcia
lasek z brzuchami w 9 m-cu albo z USG albo prosto z porodówki :O sa to sytuacje tak intymni i osobiste i nie wiem dlaczego ludzie chca tak się upubliczniać? Koleżanka (sąsiadka!!!) napisała mi raz na NK: a gdzie zdjecie twojego slicznego brzusia?! :O Mogła mnie zapytac o to przed domem a nie na NK :O PATUNKU.PL

nooo dobre sa te laski co brzuch fotografuja, jeszcze specjanie bluzke podnosza do gory:) Ale mnie to rozbrajaja zdjecia ktore laski robia sobie w toaletach przed lustrem, z tylu widac muszle klozetowa, pamietam ze jedna moja znajoma nawet stanela na sedesie i robila sobie fote przed lustrem albo w wannie ale to akurat miala na fotce.pl takie zdjecia porobione. Ale przynajmniej jest sie z czego posmiac:D

ja mam 19 lat i szczerze zanim powstała nk to nie sądziłam, że dorośli potrafią się zachowywać jak 13nastki na fotka.pl sama tam sobie założyłam kiedyś profil, po to żeby mieć kontakt ze znajomymi kiedy byłam zagranicą, ale to co tam sie robi jest straszne i wykasowałam, profil. O nk się dowiedziałam rok temu, i wtedy było to coś zupełnie innego, faktycznie była to strona z klasą, zero dzieciaków słodzących dziwnymi słowami, nie chodziło o to kto ma lepsze zdj i jak ocenic, faktycznie służyło to do szukania starych znajomych. A teraz z tego co widzę to te dorosłe babki zachowuja się gorzej niz młode dziewczyny. Dodaja po 5 zdjęć dziecka gołego w wanience, psa, meza, a najgorsze jak robią te fotki na meblach w mini jak jakieś młode ku...ewki :/

jeśli o kible chodzi to widziałam gdzieś fotkę z nk na której laska robiła sobie "słitaśne" zdjęcie w łazience, a po prawej stronie w muszli całkiem widoczna kupka :/ :/ :/ :/ moi znajomi np. dodali zdj siebie gołych w wannie z szampanem, i podpis nasza pierwsza rocznica. Zero prywatności

Gość a mnie rozwalaja zdjęcia
Smieszy mnie tez obłuda i fałsz typu NIC SIE NIE ZMIENIŁAS -CIAGLE TA SAMA ...:o a od szkoły mineło np 25 lat no fakt nic sie nie zmieniło ..

wogole ja nie rozumiem takiego postepowania, ja bym nie chciala zeby jacys obcy ludzie ogladali mnie dajmy na to z mezem w takiej intymnej sytuacji. Ale to jest ludzka glupota. Powinnismy chronic swoja prywatnosc. Chciaz i zdarzaja sie takie profile gdzie normalnie mlode laski za doladowanie na karte handluja swoimi rozebranymi fotami. Pamietam ze kiedys natknelam sie i na taki profil na nk.

Gość Mnie rozbrajają zdjęcia
Najlepiej jak rodzice dają dziesiątki zdjęć dzieci "Moja pierwsza kupka" "Mój pierwszy ząbek" "Moje pierwsze kroki" i tak aż skończą 2 latka. Masakra.. A koleżanki tych mamusiek muszą zaznaczyć istnienie swojego dziecka i pod zdjęciem koleżanki "No to nasz synuś ma nowego kolegę" itp. Mam nadzieję, że mi tak nie odbije jak będę miała dziecko...Ale do tego czasu to n-k i tak "umrze śmiercią naturalną".

Gość MARTA 277 cap
zdjęcia przed lustrem z dziubkiem zrobionym z ust lub robione sobie samemu " z ręki" sa poprostu straszne. juz nie wspomne o zdjeciach z seri: milenka pierwszy raz na nocniczku lub z golym wielkim brzuchem. to najcudowniejszy okres w zyciu kazdej kobiety alae jak widze takie zdjecie wystawione nawidok bubliczny to mi poprostu nie dobrze. niedlugo maz bedzie cykal zdjecia jak dziecko wychodzi po czym biegl do kompa wkleic je na nk :(

Gość MARTA 277 cap
a mnie rozwalaja zdjęcia heh dokladnie, 25 lat minelo ale co tam! trzeba doope lizac

tez mnie wkurza jak ktos daje 20 zdjec dzieciaka jedno po drugim, a tam tylko glowka dziecka np sfotografowana z roznych stron, o litosci!! ja wiem, ze to nie moja sprawa co kto sobie wstawia w profil, ale bez przesady