Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość learningenglish

ucze sie do egzaminu fce ale jakos marnie mi idzie

Polecane posty

Gość learningenglish

kto jest w stanie zapamietac te wszystkie konstrukcje gramatyczne czasowniki frazowe. zapamietac jak zapamietac ale jeszcze stosowac w praktyce

Gość ghjghjgh
może jakbys nie siedziała na necie a uczyła się faktycznie lepiej by ci szło :)

Gość learningenglish
dopiero co usiadlam na neta i to takze w celach edukacyjnych zeby sobie poszukac pewne konstrukcje bo mam ksiazke tylko po angielsku ale nie jestem do konca pewna czy dobrze to rozumiem wiec wole sprawdzic

Gość ja też sie uczę ale niestety
historii,to jest dopiero problem z zapamiętaniem tych wszystkicj wojen,sojuszy,konfliktów,postaci.... :O

Gość d3456
no to uczcie sie a nie siedzicie w internecie i narzekacie,zrobic sobie kawe i wracac do nauki ... www.skapiec.pl/#from41355

Gość kodyy
niestety, ale nauka do fce to w duzej mierze zakuwanie slowek, ktorych zaden 'native' na co dzien nie uzywa. W ogole nie widze sensu w robieniu tego certyfikatu.

Gość ja też sie uczę ale niestety
Ja sie uczę z kompa :P

Gość english teacher
ha ha po pierwsze czasowniki FRAZALNE, a nie frazowe:):) a po drugie wyzwanie to CAE, First jak to mawia młodzież ' tonie w stawku" ale jesli moge zasugerowac: przestan sie użalać i bierz sie do roboty! i ....zrób wyższy poziom bo Firsta mają już nawet w 1, 2 klasach gimnazjum - chyba ze ty jestes w tym wieku to przepraszam:):)

FCE to naszczęście nie tylko gramatyka, której nie znosze, ale też słuchanie i czytania - czyli praktyczna znajomość języka. Ja nie uczyłam się struktur gramatycznych, nigdy tego nie robiłam, a Fce zdałam na A. Przypomnij sobie stosowanie czasów podstawowych do tego okresy warunkowe plus neither either - to taki standard ktory czesto pojawia sie w transformacjach. Rozwiązywałam za to wiele arkuszy z lat poprzednich i testy na transformacje, żeby zobaczyć jak działają transformacje, po którymś razie zapamiętasz schemat i będzie ok :)

Zdać FCE to nie duży problem, istotne jest to jak zdać. Zdane na C rownowazne jest z nie posiadaniem tego egzaminu, biorac pod uwage to, ze czesto przy zatrudnieniu wymagają minimum B. Samo FCE, biorac pod uwagę że 3/4 naszego spoleczenstwa to językowe sieroty, jest najprawdę czymś w cenie.

Gość bikapel
Ja nie uczyłam się struktur gramatycznych, nigdy tego nie robiłam, a Fce zdałam na A. No to mialas po prostu farta, bo mozna byc obrytym na maksa z roznych konstrukcji, a dostac pare takich, na ktore sie nigdzie nie trafilo. Moja znajoma miala wlasnie takiego pecha. Oczywiscie fce to nie tylko gramatyka, wiec mozna nadrobic w innych czesciach.

Gość bdghnzdgngn
lepiej zdac CAE na C niz FCA na A i tyle w temacie

Gość bikapel
Fce tak naprawde jest bezwartosciowe, bo mozna miec i cae, a dukac i nie byc przyjetym do pracy. 3/4 mojej klasy mialo cae, a tylko niektorzy wyslawiali sie w miare plynnie, reszta znala po prostu jezyk biernie. Co do Polakow - jezykowych sierot, to jest to chyba najwieksza bzdura jaka dzisiaj slyszalam. Pojedz sobie do UK, Wloch, Hiszpanii, Francji, USA i zobacz jak tam "znaja" jezyki obce, a maja wiecej kasy, a co za tym idzie wieksz mozliwosci wyjazdow zagranicznych. Przecietny Brytyjczyk nie potrafi zapytac sie nawet o droge do kibla w jezyku, ktory mial w szkole sredniej.

Gość learningenglish
zdaje fce bo na razie nie widze czas na cae a jest mi ten papierek potrzebny do pracy. i tyle :-) najlepiej na b oczywiscie

Bikapel - nie miałam farta. Dużo czytam i słucham po angielski i wszystkie struktury gramatyczne mam dzięki temu zakodowane ( ukłądam zdania na wyczucie, tak jak mi się wydaje logiczne ) a nie uczę się ich wg. teorii książkowych. Gramatyka na FCE to przecież znikomość ! Jedynie transformacje ! Reszta to raczej umięjetność słowotwórstwa i wyboru słów zgodnie z kontekstem. Mój drogi światowcu :), ja również miałam styczność nie raz z ludźmi z zagranicy i zapewniam cię że swojego zdania nie opieram na wnioskach pochopnych. Możliwości komunikacyjne polaków są niskie - może dlatego że siedzimy z nosem w książkach i mało w tym praktyki.

Gość bikapel
Taaa, jasne, pojedz sobie do Wloch czy Francji, najpierw zapytaj sie czy znaja angielski(90% odpowie TAK), a potem sluchaj ich niegramatycznego, nieskladnego belkotu. Jednego Polakom brakuje - pewnosci siebie i to sie odbija w mowieniu, bo stres przed popelnieniem bledu paralizuje.

Hehe, skąd wiedziałam że powołąsz się na te nacje? Francuzi którzy myślą że francuski powinien być językiem dominującym, nie mają specjalnych potrzeb nauczenia się angielskiego - rozumiesz, tacy trochę nacjonaliści :) co do włochów - tak bełkot jest straszny. To ja się powołam na Niemców - nigdy nie miałam problemów komunikacyjnych z nimi.

Gość bdghnzdgngn
bikapel ma racje włosi mowia fatalnie po angielsku oni zawsze tak znam angielski, niemiecki i 3 inne jezyki a jak przychodzi co do czego to ledwo zdanie potrafia skleić :)

Gość learningenglish
nie zgodze sie ze na fce ramatyka to tylko transformacje. a uzupelnianie luk w tekscie a pisanie -tez trzeba znac jako tako struktury zeby poprawnie cos napisac