Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znamie sie rozroslo-pomozcie p

na Moim znamieniu uroslo jakies cialo pomozcie prosze blagam

Polecane posty

jestem przerazona tym co zobaczylam gdybym nie brala prysznica pewnie bym nie zauwazyla, siegam po recznik a tu patrze moje znamie jest jakies dizwne...;(( zalamalam sie?? mam znamie na przegubie reki, tzn na lokciu ale po wewentrznej stronie, czyli tam gdzie mamy pobierana krew, prawa reka;(( i bylo takie male brazowe, ale wystajace, ze zcasem o nie zachaczalam.. ale dzis zauwazylam ze to mi uroslo, przerazilam sie jak to zobaczylam i jest zaczerwienione wokolo... niepamietam bym ostatnio cos zahaczyla o cos itp wyglada takie cialo, jakies ;(( na kocu widac troszke brazu ( z tego pieprzyka mojego i jakas biala plamka ) co to moze byc , jestem zalamana bo estem z dala od domu mojego, wynajmuje pokoj w duzym miescie, jutro i niedziele mam zajecia , a 16 lutego odeszlam z pracy,nieprzedluzylam umowy, wiec jestem bez ubezpieczenia , i dodam ze u mnei w pokoju jest grzyb w rogu sciany... czy to ma wplyw.. boje sie najgorszego isc do szkoly (dwuletnia) czy jechac do domu , wykupie ubezpieczenie na wlasna reke

prosze pomozcie, czy ktos wie cos na ten temat, czytam na necie , ale czy ktos z was mial cos takiego, jestem 28 letnia dziewczyzna ;(((

Gość ghjkl
odpisalam w Twoim drugim temacie.Też mialam czerwone dookoła..Lekarz powiedzial że zrobil sie stan zapalny tego znamienia.Też uważałam żeby go nie ruszać ale może jednak czyms przypadkowo je rozdrażnilam

dzieki;(( a czy to moze byc czyrak??? ;( czytam na necie i ejstem zszokowana... bo znamie bylo brazowe , takie odstajace , nie plaskie, a na tym miejscu uroslo mi jakies cialo, tzn to znamie sie zmienilo ;(((

w miejscy pieprzyka urosl jakby guzek, jest kulka na zwnatrz jakies cialko ;((( na koncu widze ze zaczyna sie robic biala plamka jakby ropa wokolo czarne,... no i takie cialko uroslo a pieprzyka nie ma, a ten pieprzyk byl malt delikatny i tak ,jak to powiedziec cianki ale wisial troche , od urodzenia

i na Twoim miejscu zamiast siedziec i pisac na forum, gdybac co to moze byc. juz bym siedziala pod drzwiami gabinetu.

jak pisalam wyzej, jestem dlaeko oddomu, tutaj nie mam swojego lekarza, od 17 lutego nie mam ubezpieczenia, nie stac mnie by isc prywatnie, mialam jechac do domu w tygodniu, bo w ten weekend mam zajecia, chyba nie pojade na zajecia tylko domu,

Gość jana bak
jezeli i takmusisz zaplacic,to idz do lekarza tam gdzie jestes. napisalas,ze to duze miasto, wiec napewno znajdziesz bez problemu dermatologa,ktory dzis przyjmuje prywatnie. rozwieje Twoje watpliwosci, a jutro pojdziesz sobie spokojhnie na zajecia. zacznij teraz obdzwaniac lekarzy a na pewno jakiegos znajdziesz.

Gość jana bak
dlazego nie zarejestrowałas sie w urzedzie pracy??? mialabys teraz ubezpieczenie

Gość jana bak
swoja droga,jezeli nie masz kasy na prywatna wizyte, to i tak w weekend nic nie zalatwisz, bo wszystko pozamykane. na pogotowie z tym nie pojedziesz, a na ostry dyzur do szpitala tez sie ta sprawa raczej nie nadaje. wydaje mi sie, ze tak czy tak musisz czekac do poniedzialku, idz wiec na zajecia, przynajmniej sie czyms zajmniesz i nie bedziesz tyle myslec.

to jak nie prywatnie to, koniecznie do domu, podbic ksiazeczke ubezp. i smigaj do lekarza

mam je w zgieciu lokciowym, i to iale mi widze ze chyba peklo, bo cos wylacialo,tak tak, pewnie czy zgieciu

wlasnie ejdna prace zakonczylam , albo w poniedzialek tutaj pojade do urzedu pracy sie zarejestrowac do bezrobotnch, albo prywatnie, bo uzezpieczenie z funduszu nic nie da, a w mojej miejscowosci ... hmm, moja mam jest laborantka, wiec u mnie szpital nie ejst mi obcy, mam zna lekarzy itp czy ktos ma znaojemgo lub sam ma problemy ze znamieniem??

Gość mak na rogalu
kiedyś poszłam do dermatologa z pieprzykiem bo mi się nie podobał i od razu spytałam, jak rozpoznać czerniaka. napisze Ci tyle co pamiętam z tego co mi powiedziała: -jest dookoła czerwona obwódka -swędzi, ale nie tak zwyczajnie tylko dokuczliwie

dzieki...obwodki czerwonej nie ma,ale zaczerwienei jest, no i taki cycek(ze tak to ujme) moze dlatego ze tamten pieprzyk nie byl plaski,ale tez byl cienki ... a tej bialej kropeczki na tym nie mam juz, ale teraz piecze...w niedziele pojade do domu, albo tu w poniedzialek sie zarejstruje do urzedu ... albo moze isc na prywatna, do 100zl wizyta pewnie kosztuje, tylko ze jak np bedzie konieczne usuniecie lub dodoatkowe badana to nastepne koszty, ... no nic,musze zarejestrowac sie , bo teraz napewno nie znajde pracy..tu wiecej mozliwosci, ale jak ja mam isc do lekarza do leku dostaje .. poprostu tak mam;(((

Gość mak na rogalu
no ta biała plamka tez dobrze nie wróży...słuchaj, nie gadaj że nie masz kasy bo to jest sytuacja podbramkowa bo na wizytę państwową będziesz czekała z 2 tygodnie! poproś rodziców o te pieniążki, przecież nie będą Ci żałowali na lekarza:) 70-80zł powinno Ci starczyć.idź prywatnie bo to nie wygląda dobrze. mówię Ci, idź w poniedziałek i będziesz wiedziała

Gość mak na rogalu
idź prywatnie. wiesz, kiedy sprawa nie jest pilna to można poczekać, ale jak jest taka sytuacja to się liczy czas. pieniądz rzecz nabyta, wydasz te parę dyszek, ale będziesz spała spokojnie:) na zdrowiu się nie oszczędza kochana bo to i tak się nie opłaca

do dermatologa, 2 tyg. ? bez przesady. ja mam z 3 tego typu znamiona, tez sa odstajace, jedyne na co mam uwazac, to zeby ich nie opalac.

Gość mak na rogalu
a właśnie, ze tyle się czeka i nie przesadzam. a mieszkam w wielkim mieście (Wrocław) i czekałam bite 2 tygodnie. a jak w styczniu chciałam się zarejestrowac do okulisty to wyznaczyli mi termin na 19 marca...taka mamy państwową służbę zdrowia...

nie no spoko. ale ja w warszawie tyle nie czekalam, chyba na 2 czy 3 dzien mialam juz wizte. co do prywatnych, to na pewno w granicach 70zł.

Gość mak na rogalu
wiesz ja sama nie wiem od czego to zależy bo jak zapisywałam sie do internisty to szłam jeszcze tego samego dnia albo na drugi dzień. wydaje mi się, ze po prostu do specjalistów są większe kolejki. aha, do ginekologa czekam 1,5-2 tygodnie

Gość mak na rogalu
u mnie wizyta prywatnie kosztuje 70zł

do ginekologa 2 tyg. ... :O no w szoku jestem. w sumie do ginekologa chodze prywatnie, to sie wypowiadac nie bede. ale ze kolejki sa kilometrowe to slyszalam, z tym, ze sama nigdy nie mialam z tym problemu.

Gość mak na rogalu
no na serio. mnie też to oburza bo jak coś się dzieje to przecież trzeba szybko a oni każą (karzą?) tyle czekać! horror. ja prywatnie chodze tylko do stomatologa a resztę o ile nie ma pilnej potrzeby załatwiam na NFZ bo wychodze z założenia, ze jestem ubezpieczona i należy mi sie jak psu buda;)

ja Krakow;(( bylam tylko u lekarza medycyny pracy ... jednak moze prywatniu tu pojde, znajde jakas dobra klinikie czy cos.. i zaraz by sie zarejestrowac... a tej plamki juz nei ma tej bialej.. na poczatku tez nie bylo, ajak sie pojawila to chyab mi to peklo przy zgieciu ... cztalam gdzoies ze to moze byc obrona i gojenie sie... sama nie wiem

np u mnie, pochodze z malego misateczka z lodzkiego ale w eWrocku czesto bywam:)) , jak zapisywalam sie z wziazku z choroba tarczycy, mam niedoczynnosc, czeka sie ponad rok... wiec pojechalam prywatnie 60 zl w Sieradzu, bo u nas nie ma przyjmuje pani doktor a jak mysliscie lepiej tam u mnie ... bo mamma zna lekrzy czy tu w Krakowie ... bo wiekszy wybor,ale tez nic nie wiadomo, dodam ze w tym tyg i tak mam do domu jechac ...

Gość mak na rogalu
GDZIEKOLWIEK BYLE SZYBKO