Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dedo82

nie mozna poszerzyć dwukolorowych obrączek?????????

Polecane posty

Gość dedo82

Witam może ktoś z Was wie czy to prawda że nie można poszerzać dwukolorowych obrączek bo pękają? Może to robiliście? Wczoraj zrobiliśmy rundkę po jubilerach i niestety zdania są podzielone a my mamy mętlik w głowie. Jedni mówią że to niemożliwe, drudzy że możliwe w niektórych przypadkach i jeszcze inni że nie ma najmniejszego problemu:( Bardzo proszę o odpowiedź:)

mozna powiększac, ale trochę w inny sposób niż jednokolorowe gładkie. w efekcie ten "szew" łączący łatkę z obrączką jest trochę słabszy i moze sie zdarzyć że obrączka pęknie w tym miejscu. ale po pierwsze - nie wiem co trzeba by robić z taką obrączką żeby pękła, chyba deptac po niej; a po drugie - nawet jak peknie to mozna naprawic.

Gość Niedługo mężatkaa
Tak z tego co wiem jest z tym spory problem..My chcieliśmy takie,ale kumpel-złotnik odradził nam je całkowicie (heh zreszta mnie i tak sie ni epodobaja takie) dlatego radze Ci zastanów sie 10razy przed wyborem

Gość droga autorko
sliczne. takie najbardziej mi sie podobaja

Gość sdrfvsdzfsaefsea
też słyszalam że są ogólnie problemy ja mam klasyczna zółtą (złotą) obraczke, dosytć szeroką bo prawie 7 mm lekko zaokraglona na brzegach, kupowalismy obrączki u zwykego jubilera, mysle ze obraczka powinna byc klasyczna zeby było widac na pewno ze to obraczka, a udziwnionych pierścionkpow mozna mieć 50

Gość sdrfvsdzfsaefsea
aczkolwiek kiedyś tez sie zastanawiałam nam mieszanymi ale mama mi wybiła z głowy o dziwo te klasyczne sa najtrwalsze ale najtansze...:-) tylko nie kupuj w apartach i krukach tylko u normalnego jubilera dostaniesz piekne obraczki a bez pieruńskiej marzy

Gość Kaaarola
ja mam takie obrączki i poszerzaliśmy je oboje z mężem ja po porodzie, mąż teraz owszem jest możliwość peknięcia ale dobry złotnik tak to wykoryguje że nawet nie widać