Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafal_1985

moje życie się zatrzymało

Polecane posty

Gość rafal_1985

Nic już nie sprawia mi radości. Żyję w ustalonym schemacie: praca-dom, dom-praca. Najgorsze są weekendy, które spędzam zupełnie samotnie, sam w obcym mieście.

Gość rafal_1985
no cieszę się, że mam, ale życie to przecież nie tylko praca. Kiedyś jakoś tak spontanicznie było co robić, a teraz pustka jakaś taka i nie ma do kogo się odezwać.

Gość teno
skąd jestes?

Gość rafal_1985
z Warszawy

Gość rafal_1985
niezbyt ciekawą. Myślisz, że jak się mieszka w Wawie to się zaraz jest gwiazdą telewizji?

A tak jeszcze na pocieszenie Ci powiem, że ja też wróciłam z pracy i nie mam do kogo się odezwać. I też samotny weekend przede mną ...

Gość teno
no wlasnie. co z dziewczynami?

Gość rafal_1985
Brown: sorry, nie wiedziałem, że jesteś dziewczyną. Nie mam swojego mieszkania, mieszkam z rodzicami.

Gość teno
ale napisales " sam w obcym mieście."

Niekoniecznie trzeba być gwiazdą TV, aby mieć ciekawą pracę. Ale ciekawa praca to ciekawi ludzie, z którymi miło się spędza czas. A weekend możesz przeznaczyć na odpoczynek (aktywny) :)

Gość rafal_1985
sam w obcym mieście to taka przenośnia. To, że mieszkam z rodzicami nie oznacza, że nie czuję się sam.

Nie masz znajomych z pracy? Może niektórzy z nich też czują się samotni i nawet o tym nie wiecie? A tak można by coś wspólnie zorganizować :)

Gość rafal_1985
kogo bardzo lubisz? jeżeli mnie, to się cieszę. Na wsi nigdy nie mieszkałem, więc nie wiem. Z osobami z pracy jakoś tak nie chcę się za bardzo spoufalać, są zazwyczaj ode mnie starsi, bo to państwowa firma jest.

Gość teno
napisz cos jeszcze o sobie? dlaczego nie masz dziewczyny? masz jakas traume? nie masz powodzenia?

Gość wesoła mary ann
ostatnio facet w Twoim wieku zaczepił mnie na przystanku :) sprawił mi ogromną przyjemność zapraszając mnie na herbate.. ;) myślę, że spędził czas równie miło jak ja w jego towarzystwie! :D może zdobądź się na odwagę i spróbuj szczęścia, w godzinach przed/po pracy wybierz się do jakiegoś centrum handlowego, albo przejdź deptakiem, spraw jakiś komplement ładnej dziewczynie.. jak odwzajemni uśmiech poproś o numer :D albo zaproś na kawe, czy coś... :) (czasem moze trafić się zajęta, ale kto nie ryzykuje ten nie żyje :D) będziesz później mógł umówić się z taką w weekend i nie bedziesz juz samotny w tym czasie ;)

Gość rafal_1985
może cię to zdziwi, ale nigdy nie miałem dziewczyny i nigdy na dobrą sprawę jej nie szukałem. Nie chodziłem po imprezach, klubach (mimo że u nas jest tego zatrzęsienie). Lubiłem samotny tryb życia, nie przeszkadzało mi to, ale w pewnym momencie zaczęło jednak ciążyć. I teraz to trudno jest tak zacząć nagle jak się ma te 25 lat i zero doświadczeń. Wczoraj na małym spacerku w centrum Wa-wy widziałem mnóstwo par nastolatków obściskujących się, wtulonych w siebie, szczęśliwych. Nigdy nie byłem takim nastolatkiem i ta niewinność związku charakterystyczna dla nastolatków nie była mi dana. Osoby w moim wieku miały już zazwyczaj wielu partnerów.

Gość rafal_1985
mój problem dotatkowo polega na tym, że interesują mnie bardziej dziewczyny młodsze ode mnie (18-20 lat). Ale takie dziewczyny nie zainteresowałyby się raczej chłopakiem w moim wieku bez żadnych doświadczeń damsko- męskich

Gość teno
uuu... to zeczywiscie gustujesz w duzo mlodszych. a Ciebie nie zaczepialy laski? przystojny jestes?

Gość rafal_1985
teno: napisałaś to tak ironicznie czy na poważnie. 5-6 lat różnicy to Twoim zdaniem tak dużo?

Gość teno
wiesz zalezy pewnie od konkretnego przypadku. moim zdaniem duzo. zalezy tez od konkretnego przypadku np. 15 a 20- duzo. a np. 40-45 juz mniejsza sie ta roznica wydaje. i moze w tym tkwi Twoj problem. Ty chcesz powaznego zwiazku a taki siksa 18 letnia szuka zabawy

Gość rafal_1985
a dlaczego uważasz, że zaraz chcę poważnego związku. Nigdy nie miałem kontaktów z dziewczynami i od razu miałbym chcieć poważnego związku i małżeństwa. My w Wa-wie tak nie żyjemy. Tutaj nie ma nic dziwnego jak jesteś np. 35- letnią singielką.

Gość teno
:D eh ten mit warszawiakow. seriali sie naogladales:D tez mieszkam w W-wie i uwiez mi ze ludzie sa rozni.owszem sa osoby ktore sa singlami ale tez sa osoby ktore marza o zalozeniu rodziny wiec nie generalizuj

Gość rafal_1985
masz rację, że są różni, ale tutaj single są znacznie częściej spotykani, niż gdzie indziej (przynajmniej tak mi się wydaje). Na razie na pewno nie marzę o założeniu rodziny, co przecież nie jest równoznaczne z tym, że chcę być sam.

Gość rafal_1985
22 letni prawiczek: wcale tak nie uważam. Właśnie próbuję coś z tym swoim życiem zrobić.

autorze - mój rówieśniku;) Sorry, ale o pochodzeniu sobie tylko dla rozrywki to mogłeś właśnie mysleć 10 lat temu tak jak teraz te 'niewinne' nastolatki:) Facet dojrzały powinien w tym wieku mieć inne podejście do relacji damsko-męskich, a teraz to nie da się już odwrócić pewnych rzeczy i czasu... 15 lat - chodzenie z dziewczynami dla rozrywki, zero planów na przyszłość, obściskiwanie się na ławkach itp 25 lat - poważne podejście do kobiet i potencjalnego związku z jedną z nich