Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jacek-JK

Jestem samotnym i młodym człowiekiem cierpiącym na depresje , prosze o pomoc !

Polecane posty

Nazywam się Jacek K. mam 14 lat i cierpię na depresje już 4 lata ... jestem samotny , matka nieraz chciała mnie oddać do poprawczaka , twierdzi że jestem " źle wychowany " ... z ojcem rozmawiam raz na 2 miesiące ... nie mam przyjaciół , a chciałbym mieć ... czuje że taki prawdziwy przyjaciel czy przyjaciółka pomogliby mi ... nieraz chciałem popełnić samobójstwo , nie widzę sensu życia ... jestem samotnym pesymistą , który Cierpi na depresje ... jak się z tego wyleczyć ? jak przyciagać do siebie ludzi ? bo myśle że się odemnie odsuwają proszę o pomoc ! :(

Gość fdffgdf
14 lat to dzieciak jeszcze jesteś i nie masz żadnej depresjii tylko dojrzewasz chłopcze.

jak mamy Ci pomóc? rodziny się nie wybiera urody też nie życie masz tylko jedno może porozmawiaj z psychologiem?

Potrzebny Ci psycholog, on powie co masz robić. skieruje Cię do niego szkolny pedagog lub lekarz rodzinny. Nie czaj się pomóż sam sobie, bo na nikogo nie możesz liczyć. Zacznij od popracowania nad własnym zachowaniem, kultura, zero picia i przeklinania. Dbałość o własny wygląd. Szacunek dla innych . To na początek.