Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowaanaa

Czy na allegro sprzedający placi tez za aukcje nie zakonczone sprzedaza?

Polecane posty

Gość niezorientowaanaa

jak w temacie. Chodzi o sprzedaz ksiazek, nie wimem czy to wazne, no ale..

Gość właśnie dobre pytanie
też tago nie wiem

Gość słuchaj gówniaro
a regulamin allegro to poufny pewnie jest, co?

Gość niezorientowaanaa
bardziej kulturalnych i zorientowanych w temacie proszę o odpowiedź.

Gość słuchaj gówniaro
przecież kulturalnie zapytałam? :O

Gość niezorientowaanaa
Czytałam regulamin ale nie wiem czy koszty tam podane dotyczą aukcji zakonczonych sprzedaża czy nie. Czyli generalnie nie oplaca sie bo jak nikt nie kupi to bede jeszcze w plecy z kasą? Hm..

Gość caterinka aa
Tak płaci się za każdą wystawioną aukcje także płaci się za każde zdjęcie które przekroczy 50kb 10gr. z jedną aukcję płaci się ok. 0.50-1zł . Chyba że ustawisz cenę minimalną i przedmiot sprzedasz to płacisz jeszcze chyba 1% od ceny minimalnej, no ale to wszystko pisze kiedy ustawia się wszystkie preferencje i pisze też ile się płaci allegro. a i płacisz też za ilość wystawionych rzeczy, na szczęście nie są to wysokie kwoty i tak jak pisałam płaci się ok. 1 zł.

placi sie placi, ale jakies groszowe sprawy. oplaca sie sprzedawac na allegro

Gość caterinka aa
No pewnie że się opłaca bo nie płacisz czynszu, opłat związanych z prowadzeniem firmy itd itd. Można sobie dorobić. a opłaty na allegro to groszowe sprawy.

Gość niezorientowaanaa
No nie wiem, bo jak mam do sprzedania kilkadziesiat ksiazek, i dajmy na to ede miala pecha i nikt nic nie kupi i co, bede o te kilkadziesiat zeta w plecy? A pozatym ta cena od" ilosci wystawionych rzeczy" - ?? O tym nie wiedzialam, a domyslam sie ze jak duzo rzeczy to dużo sie płaci? Eeh, najwyzej zawioze do antykwariatu, chociaz pewnie nie beda chcieli. Ewentualnie wywale bo juz nie mam gdzie trzymac :D:D

ja swego czasu sprzedalam ksiazki co do jednej.. grunt to dobry opis!!! wystarczy ze jedna sprzedasz i ci sie bankowo zwroci wystawienie wszystkich.

Gość oddaj do biblioteki
ja tez mam masę książek i oddam do biblio.

Gość biedna studentkaa
Biblioteka nie chce. Nie wiem czy sprzedam bo to są przeróżne, dużo technicznych, logika dla studentów, jakies encyklopedie kultury antycznej, o samochodach itp. No i powieści. Totalny misz-masz. A że jestem na allegro nowa to nie mam komentarzy pozytywnych więc mam wątpliwości.

Gość słuchaj gówniaro
jako kupujacy mozesz zlapac kilka komentarzy pozytywnych :)

no na czyms sie trzeba dorobic tych pozytywów!!!

ze znajomymi sie poumawiaj. porob jakies fikcyjne auckje oni kupia i bach po komentarzu

Gość słuchaj gówniaro
Husky, za namawianie do łamania prawa też są konsekwencje :O a poza tym, dlaczego ma sciemniac? jak kupi pare rzeczy, to tez moze zupelnie legalnie zdobyc te komentarze. byleby cokolwiek bylo na poczatek.

Gość alegrrrrrro
Opłata za wystawienie jest obliczana na podstawie tzw. wartości początkowej. Opłaty za wystawienie przedmiotu oraz opcje dodatkowe są bezzwrotne. Opłata za wystawienie jest obliczana na podstawie tzw. wartości początkowej. W typowej aukcji wartość początkowa to po prostu cena wywoławcza. Wartość początkowa to: a) w aukcjach: cena wywoławcza lub minimalna pomnożona przez liczbę sztuk, b) w Kup Teraz! bez licytacji: cena Kup Teraz! pomnożona przez liczbę sztuk.

Gość alegrrrrrro
Prowizja od sprzedaży do 50 zł 4% ceny końcowej 50,01-1000zł 2 zł plus 3% kwoty powyżej 50 zł 1000,01-5000 zł 30,50 zł plus 1,5% kwoty powyżej 1000 zł powyżej 5000 zł 90,50 zł plus 0,5% kwoty powyżej 5000 zł

Gość alegrrrrrro
Jeśli format sprzedaży to... Wartość początkową stanowi... aukcja jednoprzedmiotowa bez ceny minimalnej , cena wywoławcza aukcja jednoprzedmiotowa bez ceny minimalnej z opcją Kup Teraz! cena wywoławcza aukcja jednoprzedmiotowa z ceną minimalną cena minimalna aukcja jednoprzedmiotowa z ceną minimalną z opcją Kup Teraz! cena minimalna aukcja wieloprzedmiotowa (licytacja)cena wywoławcza pomnożona przez liczbę sztuk tylko Kup Teraz! (jedna sztuka) cena Kup Teraz! tylko Kup Teraz! (kilka sztuk)cena Kup Teraz! pomnożona przez liczbę sztuk Sklep (liczba sztuk)cena Kup Teraz! pomnożona przez liczbę sztuk

nie namawianie, tylko jak juz za propozycje jak moze to rozwiazac. i jakie lamanie prawa jak wystawi na allegro np ziemniaka i jej kolezanka to kupi ? :o