Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola

PRAGNĘ DZIECKA-starające się i te przed staraniami.2010

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Można się przyłączyć :-) Ja podobnie jak Justys kilka miesięcy temu poroniłam- przyczyna nieznana:( Za trzy miesiące zamierzam znowu starać sie o dziecko, boje się, ale wierzę że tym razem bedzie dobrze. Justyś ile lekarze kazali Ci czekać z następną ciążą??

starania za dwa miesiące nie napinam się:)Teraz biorę na luz:)Wiem,że muszę wyregulować sobie cykle i dla tego na jakiś czas odpuściłam sobie staranka.

Gość moorella
Cześć dziewczyny! Chętnie się do Was przyłączę :) Mam 25 lat. Właśnie leci 4cs w tym 3 z testami owu ;( Jestem strasznie niecierpliwa, miałam nadzieje, że uda się nam za 1 razem. Mój mąż zawsze mówił (nawet po ślubie), że dziecka w najbliższym dziesięcioleciu nie chce mieć - jak widać nagle mu się odmieniło. Mam nadzieje, że żadnej klawy nie wypowiedział i uda się szybciej ;)

Kruszynka26 witam cię serdecznie!Przykro mi,że Cię coś takiego spotkało! Mogę sobie tylko wyobrażać jak bardzo cierpicie z tego powodu:)Wiecie ci mnie najbardziej denerwuje,że kobiety które nie chcą dziecka zachodzą w ciąże z łatwością a potem ją usuwają:(Natomiast kobiety które pragną dziecka albo mają trudności z zajściem albo tracą je:( Tego nie da się pojąć!!!Ale cóż nasz świat już taki jest!Przewrócony do góry nogami.

Też słyszałam że testy owulacyjne są dobre, szczególnie w przypadku jak ma sie nieregularne miesiączki. Ja nigdy nie stosowałam, ale chyba w przyszłości sie skuszę

Gość moorella
W pierwszym miesiącu w ogóle testy nie wyszły mi pozytywne - myślę, że coś nie tak zrobiła. Za drugim razem testy pozytywne staranka intensywne ale bez rezultatu. Dzisiaj 13dc test pozytywny także zabieramy się do roboty ;)

lola dokładnie jest tak jak piszesz!! Dziewczyny wpadają, potem usuwają- achhhhhhh szkoda słów... Ja straciłam ciążę w 6 tygodniu- miałam zabieg i dlatego muszę odczekać od 3-6 miesięcy, żeby organizm mógł sie zregenerować. Na szczęście czas szybko mija i zostały mi jeszcze 3 miesiące, ale już psychicznie i fizycznie staram sie przygotować do ciąży :-)

Ano podobno największe szanse są tuż przed owolucją. Ostatni czytałam, że nawet w przypadku bardzo zdrowych i płodnych kobiet, to szansa zajście w ciąże w najbardziej płodnych dniach wynosi od 40-60 % w przypadku jednego starania się i jestem w szoku, że tak mało...

ja na szczescie nie mialam zabiegu tylko organizm sam sobie z tym poradzil i moge juz w tym cyklu sie starac;)

zaczernij sobie nick żeby nikt się pod ciebie nie podszywał i wpisz się do tabelki NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trw a justys1818......21................4....................? ????

ja nawet nie wiem kiedy mam sie spodziewac owulacji bo sie mi wszystko pomieszalo przez to poronienie. wiec teraz staramy sie co dwa dni zeby nie przegapic:) ja mam juz 13dc

NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trw a justys1818......21................4....................? ???? moorella..........25...............4....................14.03 Testy owulacyjne mogą nas oszukać ponieważ hormon jest produkowany a owulacji może rzeczywiście nie być, mimo pozytywnych testów. Najlepszy chyba jest monitoring cyklu.

justys1818 mi tez się wszystko rozregulowało:(Tylko ,że ja nie znam jeszcze dokładnej przyczyny tego.Muszę zrobić sobie poziom hormonów.Mam tylko nadzieję,że to nic poważnego.Badania które muszę wykonać to PRL, LH ,FSH. Czytałam ,że te badania wykonuje się żeby potwierdzić PCO.Mam nadzieję,że jednak to nie to:(Ponieważ moje szanse na ciążę będą nikłe:( Ale nawet jeśli to się potwierdzi nie dam za wygrana i nadal będę próbowała!!

No ale fakt po poronieniu, to różne mogą byc objawy. No ja to np. mam tak, że odkąd obudził się we mnie mocno instynkt macierzyński ;), to w czasie najbardziej płodnym robię się bardzo napalona ;), pierwotny instynkt :D

Dodam jeszcze, że są bóle okołoowulacyjne, nie muszą one wskazywać konkretnego dnia owulacji. Tutaj też przydają się testy owulacyjne można zweryfikować kiedy odczuwamy ból. Testy też pomagają określić kiedy nastąpi miesiączka jeśli ma się nieregularne cykle.

No ja mam mega regularne, nawet jak niedawno byłam w Afryce, to tam miałam okres o czasie, po powrocie też o czasie, a niby mówią, że zmiana klimatu powoduje rozregulowanie, ale jak ze wszystkim nie ma zasady...