Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marrrrrrrtuchna

pytanko ???

Polecane posty

Gość marrrrrrrtuchna

czesc :) Wypada mi dziś 19 dzień cyklu (dzień płodny), kochaliśmy się z moim chłopakiem i pękła nam gumka ale wcześniej zażyłam globułke dopochwową, jakie jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży? czy jest wogule takie?

a jestes pewna że to dzien płodny ? mierzysz temp ,, obserwujesz śluz, badasz szyjkę ? czy tylko domyślasz się że jesteś w płodnej fazie ?

Gość marrrrrrrtuchna
to globułka dopochwowa wiec nie polknelam :P a jesli chodzi o te dni płodne to z wyluiczeń tak mi wychodzi że to teoretycznie dzień płodny co myślicie, powinnam sie martwic?

Gość marrrrrrrtuchna
dziewczyny prosze o odpowiedz

Dni płodne się wyznacza na podstawie pomiarów temp. i obserwacji śluzu, a nie wylicza. Jeśli jednak chcesz sobie wyliczyć dość szerokie widełki to: faza poowulacyjna - 10-16 dni (3 pierwsze dni są płodne) do tego max. przeżywalność plemników 6-7 dni czyli faza płodna sensu stricte liczy 9-10 dni. Cóż... globulka nie ma zbyt wysokiej skuteczności, ale tutaj była stosowana jako dodatkowe zabezpieczenie (upłynęła odpowiednia ilość czasu od jej włożenia do stosunku?). Przez zwrot gumka pękła masz jednocześnie na myśli, że cała zawartość została w Tobie? Współżycie bez zabezpieczenia w najbardziej płodnym czasie w cyklu to szansza na ciążę rzędu 25-40%.

Gość marrrrrrrtuchna
globułka była włożona w odpowiednim czasie przed stosunkiem, nie cała zawartość prezerwatywy została we mnie bo on wyjął członka kiedy poczuł że coś jest nie tak, jednak spora jej część