Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelix

jakie zwierze?

Polecane posty

Gość izabelix

Niedlugo przeprowadzam sie na swoje. Bardzo chcialam miec psa jednak pracujemy z narzeczonym do wieczora i chyba nie bardzo, bo pies musialby byc dzienie prawie 10h sam. myslalam o innym zwierzatku, bo bardzo chcialabym miec cos zywego, ale nie wiem co? macie jakies rady? wiem, ze kot moze byc sam bo nie wyprowadza sie go na spacer, ale jednak nie chce stojacej kuwety caly dzien i pzreraza mnie skakanie po meblach. papuzka? krolik? jakies doswiadczenia koncepcje rady? bede wdzieczna

Gość może słonia

Gość atrakcyjna dziewczyna
rybki

Gość ale co ci przeszkadza
kuweta?Stawiasz ją w toalecie, wypełniasz specjalnym piaseczkiem i jest ok. Kot, jak jest sam w domu raczej śpi a nie wariuje. A poza tym taki roczny i starszy kot raczej już nie ma w głowie psot

Gość izabelix
ale kot wskakuje na stół na parapet itp am tez najomych co maja pzrez kota poniszczone firanki nie mowiac o choince w okresie swiatecznym takze nie bardzo to widze

to kochasz zwierzeta czy nie? Właściwie po co ci zwierzak? To sobie może pluszaka kup :(

Gość izabelix
kocham wlasnie dlatego chce. nie musisz zaraz mnie atakowac mialam psa 13 lat i w zyciu nie lazil mi po stole jak to robi kot. na kanapach i fotelach mi nie pzreszkadza.

Gość bez przesady bo np
ja mam małe mieszkanie i małą łazienkę - i nie miałabym gdzie postawić kuwety, żeby nie potykać się o nią 100 razy dziennie. Poza tym kot niszczy.

Gość chyba jednak nie jest aż tak
mam kota i tylko raz mi się zdarzyło, że przewrócił choinkę :O wszystko zalezy, jak go wychowasz

nie atakuję cię, ale wiem, że posiadanie zwierzaka wiąże się zawsze z jakimiś -powiedzmy-utrudnieniami i tyle. W twoim przypadku to faktycznie tylko rybki chyba. Ja mam kota i jakoś mnie nie wkurza, że on na parapecie się wygrzewa :)

Gość izabelix
tez am male. lubie koty, ale akurat kotka nie bardzo widze. goscie przyjda i co wskoczy na stol? z wcychowaniem ok, ale wlasnie dlatego pisalam ci ile pracuje ja wychodze o 7 rano i wracam o 19, gdyby bylo inaczej kupilabym sobie psa.

Gość I Want Out
To może myszki?

no to rybki,chomik, myszoskoczki, myszki no bo co innego?

Gość izabelix
ech no wlasnie. taki to dylemat. nic psa nie zstapi, nie? hehe. myslalam o papuzce, bywaja kontaktowe jak jest jedna. ma ktos doswiadczenia z papuzkami?

Gość izabelix
uup

Gość I Want Out
Z tym, że papużki są zwierzętami stadnymi. Jak kupisz jedną to będzie jej smutno samej tyle czasu

Gość goodies
papugi to lubią towarzystwo 🖐️

Gość izabelix
hmm to juz nie wiem :( zostanie i chyba bojownik w malym akwarium(

Gość I Want Out
Nie lubisz gryzoni?

Gość izabelix
nie, ze nie lubie, ale jakos nie ciagnie mnie do chomika, jakos z gryzoni najbardziej do malego kroliczka, ale to znow obgryza ponoc niemilosiernie kable meble itp

Mój kot przebywał w domu sam nawet 12h. Po stole nie chodził. Po blacie kuchennym też nie. Jak był mały i kombinował, to się go zdejmowano i mówiło stanowczo "nie wolno!" Z kuwety nie śmierdziało, kupowaliśmy dobry żwirek. Mam taki sentyment po tym zwierzaku, że kiedy będę miała warunki (choćby więcej czasu dla niego), kupię sobie znowu syjama. Świetny zwierz :)

Aha, przez ten czas jedyne, co mi zniszczył, to tapetę pod stołem w kuchni - wtedy wpadliśmy na super pomysł, żeby mu kupić drapaczkę (to "super" to ironia, wiem, że powinnam kupić mu wcześniej) A ile było zabawy, jak kicia kulała sobie piłeczkę z kocimiętką :)

Gość ratatouille
kup sobie dwa szczury, tanie, poste w obsłudze i są jak psy :classic_cool: a tak poważnie to ja mam właśnie szczurzy duet, zostają w domu na osiem godzin, jakoś szczególnie mi chałupy nie demolują, bo jak zaczynają węszyć koło mebli to je wołam, na imię reagują, więc mam żywot ułatwiony, nie wymagają jakiegoś ogromnego zachodu, a zabawy mam z nimi tyle co ze swoim psem w domu rodzinnym 🖐️

Gość izabelix
no wlasnie a apropos psa - ile maksymalnie zostawiacie swoje psy same w domu?

Gość kotek to też lepiej nie
Niby koty są indywidualistami, ale siedzący w pustym mieszkaniu długo kot "głupieje" przynajmniej u nas tak było. Podobno w takiej sytuacji lepiej mieć 2 koty. A jak nie chcesz dwóch kuwet :) to może jakieś 2 chomiki, szczurki?

Gość piooop
Ja osobiście mam psa, chomika, i 3 szczury... Z tego co mówisz polecam jakiegoś gryzonia. Tylko wbrew pozorą też muszą mieć spore klatki które zawalają miejsce, ale jak zadbasz o nie to odwdzięczają się :)